Press "Enter" to skip to content

Değerli Olmak

Kadınların Hoşlandığı Erkek Olmak: Değerli Olun

Selam beyler. Kadınların Hoşlandığı Erkek Olmak serimizin son yazısı. Bu yazıdan sonra paylaşımlar bitmiyor aksine yüzeysel anlatım bitip detaylara dalıyoruz. Bunları ön bilgi olarak düşünebilirsiniz.

Değerler dünyasında yaşıyoruz. Değerli olan her şeye rağbet fazlayken değersiz olan şeylere rağbetin olmadığı bir dünyadayız. Yolda 50 TL görsek hemen alırız fakat 5 kuruşu kimse almaya tenezzül etmez. Görünürde ikisi de para ama birisi değerli diğeri değersiz. Bu örneği erkekler üzerinde açıklayalım. Bir tanesi kaliteli erkek diğeri kalitesiz yani ezik bir erkek. Dışarıdan baktığında her ikisi de erkek ve her ikisinin de çükü var. Fakat kaliteli olan diğerinden daha fazla rağbet görüyor. Çünkü her zaman insanoğlu daha iyisini ister. Doyum noktası tatmin noktası yok. Aldatmak veya aldatılmakta bu noktada gelişen bir durum zaten. Daha iyisini bulduğunuzda ona doğru çekilirsiniz. Kadınlar sizden daha iyisini bulduğunda o erkeğe giderler. Biz de aynı şeyi yaparız. Daha iyisini bulunca ona karşı istemsiz bir çekim duygusu hissederiz.

Asla tatmin olmayız olabilseydik zaten yaşamanın amacı kalmazdı. Hedefleri olmayan insanlar rastgele yaşarlar. Sonunda ya sıkılıp ölmek isterler ya da hayatlarını iyice mahvederler.

Değerli olan nedir? Soyut bir kavram olduğu için akla pek bir şey gelmiyor ama somutlaştırabiliriz. Bir elmas düşünelim. Dünyanın en değerli maddelerinden bir tanesidir. Yenmiyor, içilmiyor hiç bir fonksiyonu yok. Elmasın değerli olma sebebi işlevleri değil,nadir bulunur olmasıdır. Değerli çünkü kolay kolay bulamıyorsun. Değerli çünkü herkesin ulaşma imkanı yok. İnsanlar az bulunan şeylere değer veriyor. Hatta google görsellere değerli yazarak arattırdığımız da elmaslar çıkıyor. 🙂

Sadece nadir bulunan şeyler değerli değildir elbette. Yemek ve su mesela. Olmazsa olmazımızdır. Hayatımızı devam ettirebilmemiz için yemek ve su ihtiyacımız hep vardır. İhtiyacımız olan şeyler de bizim için değerlidir.

Kaliteli evlere değer veriyoruz. Çünkü evlerimiz bizim güvenli alanlarımızdır.

Paraya değer veririz. Çünkü kazanabilmek, elde edebilmek için çalışıyoruz. Emek sarf ediyoruz. Yani elde etmek için emek verdiğimiz şeylere değer veriyoruz.

Güzel arabalara değer veririz. Çünkü onları herkes beğenir. Bir tofaş arabayla BMW’yi kıyaslayamayız. İnsan psikolojik olarak BMW yazarken büyük harflerle yazıyor. 🙂 BMW’yi herkes beğenir. Demek ki beğenilmeye değer veririz.

Bu örneklerden anlayacağınız üzere insan olarak

  • Nadir bulunana
  • Beğenilmeye, takdir edilmeye
  • İhtiyaç duyulan şeylere
  • Çalışıp,çabalayarak kazanmaya
  • Güvenliğe

değer veririz.

Bu maddeleri ve daha fazlasını teker teker açıklayacağım.

İster elmas olursunuz, ister metal para. Seçim sizin.

Godless Alpha
Godless Alpha

Soru ve sorunlarınızı mail üzerinden bize iletin. Biz de o konu hakkında yazı yazıp sorunuzu yanıtlayalım. [email protected]

View all posts

One Comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir