Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Ateizm hakkinda ne düşünüyorsun ?

Katılım
30 Mart 2018
Mesajlar
70
Tepkime puanı
122
Şehir
Manisa
Ateizm hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum arkadaşlar. Yorumlarınızı saygı çerçevesi içerisinde bekliyorum, kimsenin dini inancı bizi ilgilendirmez.
 
Bir kısmının aydınlanma yaşayıp ateist olduğunu bir kısmının ''abi ateist ol çok havalı kızlar teklif ediyo'' muhabbetinden ateist olduğunu bir kısmınınsa artık din,inanç vs takmadığı için istem dışı farketmeksizin ateist olduğunu düşünüyorum.
 
Benim de aralarınd bulunduğum kişiler.Daha çok,kalbimde inanç ile ilgili bir şeyin olmaması
 
Herkesin dini , siyasi ,politik, görüşleri farklıdır.İnsanı İnsan olduğu için sevmeli ve değer vermeli.

insanlara : ” Dinin nedir ? Namaz kılıyor musun ? Oruç tutuyor musun ? ” gibi Allah’ın soracağı soruları sormayın! İnsanlara : ” Aç mısınız ? Bir şeye ihtiyacınız var mıdır ? Bir sorunun var mı ? ” gibi kulun kula soracağı sorun.

- Fatih Sultan Mehmet HAN
 
Bir kısmının aydınlanma yaşayıp ateist olduğunu bir kısmının ''abi ateist ol çok havalı kızlar teklif ediyo'' muhabbetinden ateist olduğunu bir kısmınınsa artık din,inanç vs takmadığı için istem dışı farketmeksizin ateist olduğunu düşünüyorum.
''abi ateist ol çok havalı kızlar teklif ediyo'' bu yüzden ateist mi olunur ya :) abazalık nelere kadir. Doğrusu, dinler bana mantıklı gelmiyor. Bilim varken hurafelere inanasım gelmiyor.
 
Çevredeki ateistler hep insanlar tarafından fark edilmek için kendilerini kasa kasa geziyorlar. Muslimanim fakat Müslümanlarda bı değişikler Kuranı açıyorlar Arapça okuyorlar çok değişikler halbuki Türkçe okusalar herşey hakkında bilgilenirler. Kuran'da eşiniz ile tartışırsaniz yatağınızı ayırın diyor. Mesela bu kadın tartışınca iletişimi kesmek bu yüzden işe yarar her konuyla ilgili bir ayet var hepside mantıklı. Ne aramak istersen o var icinde
 
Tapmıyorum,itaat etmiyorum,korkmuyorum.Kul değil bireyim düşünce sistemine sahibim Efe Aydal'ın videolarını ve podcastlerini öneririm
 
Ateist değilim, evrenin arkasında bir dayanak noktası olduğuna inanıyorum. Tanrı inancım var ama hiçbir dine mensup değilim. Ama yarının ne getireceği belli olmuyor, bir de bakmışım namaz kılan bir adam oldum :)

Ön yargılı olmadan, vicdanımız nereye götürürse oraya gitmek lazım. En büyük din, vicdanın sesidir.

Ateizm bir isyandır, haklı bir isyan da olabilir. Kesin bir şey söylemek zor.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst