Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Herkesin yaşadığı ama söyleyemediği sorunlara çözümler

maliblue

Yönetici
Süper Moderatör
Katılım
16 Eylül 2018
Mesajlar
157
Tepkime puanı
1,228
Yaş
22
Şehir
İzmir
Biliyorum, sen de biliyorsun ama ikimiz de kabul etmek istemiyoruz. Bir olayı,bir kişiyi,belki eski sevgili belki zamanını ayırdığın flörtünü belki de sevdiğin kızın sana attığı kazığı unutmak istiyorsun ama ne kadar uğraşsan da aklından atamıyorsun. Çabanı taktir ediyorum,fakat dünyanın en mükemmel makinesine sahip olsak da bazen bize bu konularda sıkıntı çıkarabiliyor.Bugün vereceğim önerilerin sana yardımcı olacağını umuyorum. Teknikleri bizzat denedim,denettirdim ve neredeyse hepsinden olumlu geri dönüş aldım. Hadi başlayalım!

A)Faaliyet Terapisi
Faaliyet Terapisi, beyninizi herhangi bir eylemle (ders,iş,31-şaka-) meşgul ederek stresten uzaklaşmanızı sağlayan çok etkili bir terapi tekniği. Teknik,bir işi bitirdikten sonra boş vakit bırakmadan başka bir işe geçmeye dayalı. Bu da beynin kimyasından kaynaklı,çünkü beyin boş kaldığı zamanlarda nöronlarda ''Serbest Çağrışım'' adını verdiğimiz bir eyleme başlar. Bu da oturduğunuz yerde aklınıza eski kız arkadaşınızla yaşadığınız anılarınızın yahut kötü olayları hatırlamanıza neden olur. Neden uyumadan önce aklımıza hep böyle şeyler gelir sanıyordunuz ? :)

B)Olumsuz Düşünceleri Olumlu Hale Getirme
''Olumsuz duygular,kaçınılması gereken,hissetmesi yıpratıcı duygular değildir. Olumsuz duygulardan korkma, Hissetmiyor gibi davranma. Direnç göstermeden her duygunun gelişini kabul et ve izle. Olumsuz duyguların da söyleyeceği şeyler vardır.
Olumsuz duygular, sende bir şeylerin ters gittiğini söyler. Dikkatini çekmek ister.
Bilinçaltın, bedenlenerek karşına geçip seninle konuşamaz ama birtakım hisler duymanı sağlayarak seninle iletişime geçebilir. Böylece sen de eksiklerini gidererek daha iyi bir sen'e doğru yol alırsın.'' (Hakan Mengüç/Ben Ney'im) kitabından alıntıdır.


Çok sevdiğim bir kitaptır kendisi,okumanızı öneririm. Şimdi yapmanız gereken tek şey ''AFFETMEK''. Evet,hem de onca şeyden sonra bile. Tekniğine bakalım;
1-Kendinizi rahat hissettiğiniz bir yere geçin. Tercihen loş ve sakin bir ortam olsun. Rahatsız edilmeyeceğinizden emin olun.
2-Gözlerinizi kapatın. Sufi nefesi denilen bir teknik olan ''4 saniye nefes al,4 saniye tut ve 8 saniye boyunca ver'' tekniğini uygulayın. 5-10 dakikalık derin odak ve meditasyon sonucunda hazırsınız.
3-Sizi kıran,üzen kişiyi hayal edin. Tüm detaylarıyla gözünüzde canlandırın. Onun,karşıdan size doğru geldiğini hayal edin. Aranızda istediğiniz renkten bir enerji bağı (burada duygusal bağ) olduğunu hayal edin. Ona yaklaşın ve gözüne bakın. Şimdi şunları tekrar edin ''İyisiyle kötüsüyle bana yaşattıklarından alacağımı aldım. Bana verdiğin zarardan dolayı seni affediyorum. Artık ne zihnimde,ne de kalbimde yerin var''. Gerekirse gerçekten içinizden gelene kadar bu anı tekrar edin. Ve aranızdaki bağı kırmızı bir makasla kestiğinizi hayal edin. Keser kesmez sizden uzaklaşacak, vicdanınız rahatlayacak. Gözlerinizi açın. Gerekirse bir kaç kez uygulayın bu tekniği.

C) Utanç Veren Anılar
Sizin de vardır böyle anınız. Alfalık malfalık bunda sökmeeez. Bu tür anılarınızda yapmanız gereken şey, o anı düşünmek. Düşünün ve kendinize anırarak gülün. Barışın o anınızla ve kabullenin. Rezil oldunuz,komik duruma düştünüz. O L A B İ L İ R!. İnsanlar size güldüyse,siz de kendinize gülün. Gülmek ve güldürmek şifa dağıtır yani,s*kinizde olmasın.Bu olayın geçmişte yaşandığını biliyorsunuz,umrunuzda bile olmasın. Zayıf insanlar bu zaafınızı kullanmak isteyeceklerdir. Bu konu açıldığında önce siz kendinize gülün ki insanlar şaşırsın ve duvara fırlatılmış bok gibi kalsınlar. Bu kadar basit !

(Beyler, daha yazmak isterdim fakat uykum geldi. O yüzden burada bırakıyorum ve gelecek ilgiye göre yazının devamını yazmayı düşünüyorum. Teşekkürler,iyi akşamlar)
 
Bro ben ayrılırken ,kızın gözyaşlarını unutamıyorum aklıma geldikçe üzülüyorum o kıza bu yapılır mıydı diyorum...
 
Bro ben ayrılırken ,kızın gözyaşlarını unutamıyorum aklıma geldikçe üzülüyorum o kıza bu yapılır mıydı diyorum...
Aynı şey birçok kez bende de oldu. Bazı kadınlar/kızlar çok ama çok duygusaldır ve aşırı bağlanırlar. Bunları fark ettiğimizde yol yakınken ayrılmak gerekir.
Amcamın oğlu bir kızdan ayrılıyor, ve kızayrılırken aşırı ağlayıp sonra da intihar ediyor. Bende de benzer şeyler oldu.

Bu yüzden bu tip kızları görünce kaçmak en güzeli. Çünkü hayatı boyunca mutlu olamadıkları için aradıkları erkeği bulduklarını düşünüp evlilik dahil her türlü hayali kuruyorlar. Dikkatli olmak lazım
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst