Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Odaklanmanın Gücü Adına

Versay

Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
27 Haziran 2018
Mesajlar
329
Tepkime puanı
528
Şehir
İstanbul
Selamlar.

Büyük ihtimalle bir ödevle uğraşırken veya internette gezinirken arkada şarkı çalmışlığınız vardır. Mutfakta aynı anda iki yemeği yapmaya çalışmışlığınız vardır. Bu eylemlerde en başta beyninizi, siz hissetmemenize rağmen çok zorlarsınız. Ancak bu zorlamanın belirtilerini iş bittikten sonra yorgun bir beyin ile baş başa kaldıktan sonra anlarsınız. bunun nedeni beynimiz birden fazla işe odaklanamamasından kaynaklanır.


Bunun sonucunda stres, daha çok zaman harcama ve enerji kaybına yol açar. Bu ise insanın evriminden bu yana istenmeyen 3 etkendir. Çünkü avcı-toplayıcı zamanlarımızda insanlar yeni şeyler keşfetmek için tarıma ve hayvancılığa geçtiler. Bunun nedeni; zaman kaybını, beslenme stresini ve fazla enerji kaybını gibi unsurları minimize etmek için bu yola başvurdular. Çünkü bu toplulukların gelişmesi için ve farklı kabilelerden güçlü olmak için yüksek kalorili yiyeceklere ihtiyacı vardı. Bunu da tarım ve hayvancılığa geçiş yapmasını sağladı. Ancak bu sayede yeni keşiflere/icatlara ulaşabilirlerdi. Aç kalan bir insan düşünemediğini ve kendini geliştiremediğini biliyorlardı...(Bunlar Hep Bilgi)

Bu çoklu odaklanmadan dolayı beynimiz yorulur enerji kaybeder. Bu da kendimizi geliştirmek yerine beyninizi dinlendirmek için ek bir zaman gerektirir. 1 Günün 24 saat olduğunu düşünürsek böyle bir zamanın olmadığını herkesçe bilinen bir şey.
Doğru yöntem ise işe odaklanmak. Mesela Odaklanmanın gücü anlamak için şunu söyleyebilirim. Chi enerjisi duydunuz mu bilmiyorum. Bu enerji ile yaptığı genel isme "Psişik güç" diyorlar. Bu enerji ile rüzgar estirebilir, ateş yakabilir, bir nesneyi hareket ettirebilirsiniz. Bu gücün temelinde ise odaklanmak vardır. Böylesine bir gücün tek anahtarı odaklanmak. Ancak bu örnek ile size bu gücü beyinlerinize kavratabilirim.

Size verebileceğim öneri ise; Hepimizin bildiği üzere tek bir gayemiz var. Gelişmek! Farklı türevleri olsa da, örneğin müzikte iyi olmak, yazılımda iyi olmak vs. ama ana teması Gelişmektir. O zaman elimizde böylesine bir gücü iyi kullanmak gerek. Odaklanmanın gücü. Örneğin bir proje hazırlıyorsunuz. arkada şarkı çalarken, aynı zamanda projenize devam ediyorsunuz. Burada çok masum gördüğünüz bu iki eylem, size artı olarak negatif yönde etkiler sağlayacaktır. Örneğin; maket yaparken aynı zamanda diğer malzemeleri masanın üstünde toplarken hem de maketin malzemesini yapıştırmak için uğraşırsanız bu iş olmaz. Olsa da uğraştırır. Kusura Bakmayın ama Kaybedecek Zamanımız Yok!


Bundan dolayı şarkı dinler, sadece aklımızda o şarkı olsun. Dinlediğimiz esnada bugün yarın fatura gelecek, proje ödevleri yaklaştı gibi dert-tasa gibi ve herhangi bir şeyleri düşünmek yerine sadece şarkının tadını çıkarın. Garantisini verebilirim ki sanki hiç tatmadığınız bir güzel meyve gibi yedikçe yiyesiniz gelecektir. Banyo yaparken bırakın dünyayı kurtarmayı, düş kurmayı banyonun tadını çıkarın. O suların vücuttan aktığını hissedin. Her şeyi zamana yayın ve zamanı geldiğinde sadece odaklanın!


Saygılarımla Versay.
 
Özellikle bu mesele insani bir yerden sonra acayip sıkıyor. Odaklanmadığımız için bilgileride sindiremiyoruz ve bu bilgiler unutulmaya mahkum oluyor. Hatırlattığın için teşekkürler. 👍
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst