Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Modern kölelik (farkındalık)

Katılım
21 Aralık 2018
Mesajlar
68
Tepkime puanı
84
Yaş
27
Şehir
İzmir
Dünyanın neredeyse %100ü köle olmuş durumda dünyadaki en zengin adamlarda bu köleliğin önünde bayrak taşır özgürlüğü para sanma yanılgısından kurtulamayan herzaman köle olarak kalıcak...

Kullandığımız telefon internet herşey ihtiyaç gibi dayatılıyor,halbuki insan doğasının tek ihtiyacı üremek,yemek yemek,oksijen,su içmektir bizim bir arabaya bir telefona ihtiyacımız yok yada aşka ihtiyacımız yok aşkın ne demek olduğunuda çoğu kişi sevmek sanıyordur büyük ihtimalle Aşk=bağımlılık derecesinde birisine ihtiyaç duymak psikolojik rahatsızlıktır" sevgiyle karıştırıp köleliğe imza atmayın!

İhtiyaç olarak dayatılan gereksizlerden dahada tehlikeli özgürlüğü falakaya yatırmış bir konuda var oda enayileri ekmek parası diye köle olarak işe almak...

Bu enayileri ve sistem kurbanlarını çok iyi tanırım genel kafa yapısı emekli olana kadar köle gibi çalışırlar herhangibi bir işyerinde müdür olmak hayattaki en büyük başarıdır bunlar için en büyük hayalleri ise emekli olmaktır gençliğini ev alacak diye yaşayamayıp parasını biriktirir ve ot gibi bir ömür geçirir, kendi işini kurmak imkânsızdır gidip kendi işlerini kurmak için bir kitap bile okumazlar ama gidip saatlerce başkasının işi için emek verir...

Eskiden kırbaçla insanlar çalıştırılırdı,şimdi sistemden kırbaç kalkıp parayla çalıştırılıyor kırbaçtan daha tehlikeli olan bu durumu ister çalış ister çalışma şeklinde işler.. sözde özgürsün ama çalışmazsan aç kalırsın.. Seçim sizin sözde zorlama asla yoktur ama çalışmak zorunda kalırsınız.

Size tavsiyem başka işyerlerine senelerce emek vereceğinize kendi işinizi kurmaya senelerce emek verin kendinizi kurtarın emin olun zengin olmak garsonluk yapmaktan çok daha basit.

Tabi bunun için belli bir süre çalışmanız gerekiyor sermaye için,ama aç kalıcam korkusundan işyerlerinde herşarta boyun eğmeyin !! Yapılan en ağır hata budur kovulucam diye korkmayın saatiniz gelince işten çıkın mesai kalmak istemiyorsanız yallah diyip çıkın insanların ihtiyacı var nasılsa diyip köpek gibi kullanıyorlar,sevmediğiniz işi yapmayın gerekirse gidip parkta yatın ama köle gibi yaşamayın,köle gibi çalıştıktan sonra ne anlamı var aldığınız paranın,kendi işinizde bile köle gibi çalışmayın! Para için köle olmuş steve jobsun hasta yatagında yazdığı son mektubu okuduktan sonra daha iyi anlarsınız dediklerimi..

Zorluklar elbette olucak hayatta herşeyde kolaya kaçmak olmaz ama üç beş binlira için köle olmaya değmez,koşucaksanız kendinizi geliştirmek için koşun kendi işiniz için zorluğa dayanın ama buda sizi sağlığınızdan sosyal hayattan koparıcak şekilde olmasın hayatı yaşamaktan alı koymasın sadece severek yapacağınız şeyler için koşturun bunlar için yorun kendinizi..

Şarkıcı olmak istiyorsanız gidin bunun yolunda sağlığınızdan sosyal hayattan kopmayacak zevk almaktan kopmayacak şekilde emek verip zorluklara ğöğüs gerin,hayattaki en büyük sermaye ölmeden yaşadağınız anıların çokluğudur sevmediğiniz şeylere vakit harcamak sevdiğiniz şeylere yönelme ihtimalini azaltır fırsatları kaçırır..
 
Katılıyorum. Daha bugün yeni bir işe başladım 12 SAATLİK ve 1400lira (ASGARİ ÜCRET BİLE DEĞİL!. deneyimsiz olduğum içinmiş, üstlerime de sordum onlarda 1500-1700 arası alıyormuş.) alacağım paraydı.
12 saat boyunca ayakta durup elimi bağlayıp gelene gidene yemeğini verip güler yüzlü olmaya çalıştım. Oturmak veya duvara yaslanmak yasak. Uymadığın an şeflerinden veyahut patronundan uyarı alıyorsun (kameradan izliyor). Yani verdiği asgari ücret bile değil yerden yere vura vura köpek misali çalıştırıyor or*spu çocukları. ilk günüm şuan. İşten yeni geldim ve bir daha gitmeme kararı aldım. Bıraktığımı söylemeyeceğim de arasın dursun or*spu evlatları. Ufacık bir para için kendinizi satmayın arkadaşlar gidin dersinize çalışın daha güzel, saygı gördüğünüz işler illaki vardır. Emeğini vermiyorsa ve para verdim diye seni malzeme gibi son damlana kadar kullanırım gibi bir felsefeye sahiplerse bir dakika durmayın. İyi günler.
 
Katılıyorum. Daha bugün yeni bir işe başladım 12 SAATLİK ve 1400lira (ASGARİ ÜCRET BİLE DEĞİL!. deneyimsiz olduğum içinmiş, üstlerime de sordum onlarda 1500-1700 arası alıyormuş.) alacağım paraydı.
12 saat boyunca ayakta durup elimi bağlayıp gelene gidene yemeğini verip güler yüzlü olmaya çalıştım. Oturmak veya duvara yaslanmak yasak. Uymadığın an şeflerinden veyahut patronundan uyarı alıyorsun (kameradan izliyor). Yani verdiği asgari ücret bile değil yerden yere vura vura köpek misali çalıştırıyor orspu çocukları. ilk günüm şuan. İşten yeni geldim ve bir daha gitmeme kararı aldım. Bıraktığımı söylemeyeceğim de arasın dursun orspu evlatları. Ufacık bir para için kendinizi satmayın arkadaşlar gidin dersinize çalışın daha güzel, saygı gördüğünüz işler illaki vardır. Emeğini vermiyorsa ve para verdim diye seni malzeme gibi son damlana kadar kullanırım gibi bir felsefeye sahiplerse bir dakika durmayın. İyi günler.
y

İnsanlar senin gibi bu şartlara baş kaldırırsa çözülür herşey ama çoğu insan ihtiyacım var diyip herşeyi kabul ediyor kabul ettikçe böyle işler oluşmaya başlıyor
 
Kardeşim çalışmak için gerekli donanımını oluşturduktan sonra banagöre bir insan 25-30 yaş arası günde en az 14 saatlik işlerde çalışmalı (Evet daha fazla para için) ben financial freedom a inanan bir insanım
Kusura bakmayın katılmayan arkadaşlar olur onlara da şunu hatırlatmak isterim hiçbirinizin babası mal varlıklı değil buna emin olun 30 lu yaşlardan sonra sabah dokuz akşam beş bile size yorucu gelecek! Eğer siz yüksek gelirli bir iş yaratabiliyosanız sabredeceğiniz max beş sene it gibi çalışın
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst