Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

İnsana hatasını söyleyen, yalnız kalır!

Katılım
16 Mayıs 2018
Mesajlar
213
Tepkime puanı
289
Şehir
Antalya
İyi günler,

Kısa süre önce fark ettiğim ama idrak edemediğim bir konudan bahsedeceğim.

Hepimizin arkadaşları var, hepimizin tanıdıkları var. Hepimiz forumlarda/gruplarda birilerinin yaşadığı sorunları görüyoruz.

İnsan olarak kusurluyuz zaten, yanlış hatırlamıyorsam. Sürekli olarak hücrelerimiz yenileniyor. Hücrelerimiz yenilenirken, ortada garip bir durum oluşuyor.
Rakamlar temsili, 1000 tane hücremiz yenilenme sürecine girecek diyelim, bu hücrelerden 1-2 tanesi hücre yenilenmesinden canlı çıkamıyor.

Hani saçlar yaşlılıkta beyazlamaya başlar ya.. İnsan yavaş yavaş tükenir ya.
.
Yukarıda bahsettiğim olay, çok ayrı bir konu sadece gerçekten de kusurlu varlıklar olduğumuzu kabul etmemiz gerektiğini belirtmek istedim.

Peki kusurlu bir varlık, kusursuz olmanın peşinde koşarsa ne olur?

Peşinden koştuğu şey, onun kusuru olur!

Bir çok insan, doğruyu bildiğini sanır, kendi yaşadıkları onu belirli bir statüye getirdiği zaman "Haa, demek ki ben doğru yapıyorum" diye düşünebilir. Yanılmıyordur, yaptığı şey doğru olabilir ama kendisi için. Benim için veya bir başkasının hayatı için değil.

İnsanız dedik, kusurluyuz dedik. Dertlerimiz de var o halde? Problemlerimiz var, başa çıkamayacağımızı sandığımız.

Ben, bana ders çalış diyen kişiden nefret ederdim çocuk yaşta. Şimdi teşekkür ediyorum mesela, hatırlattığı için.
Fakat olay, benim zaaflarıma gelince. İşte o iş orada kopuyor. Çünkü benim özelim orası.

Artık bilgi eksikliği yok ki ? Artık hareket eksikliği var, insanlar yapmıyor. Herkes her şeyi biliyor ama yapan yok.
Birisi size derdinden ufakça bahsetmiş olabilir veya siz fark etmiş olabilirsiniz. Eğer ki direk olarak hatasını söylerseniz inanın bana üzülen taraf siz olursunuz.

İnsanı olduğu gibi kabullenmek erdemdir, değiştirmeye çalışmak ise ucu çıkmazlarla dolu bir bataklık. Onlardan uzak durmak ise, işte tüm mesele bu.

İnsanlara, hatalarını söylemek yerine kendi kendimizi geliştirmeliyiz. Sadece sizden bunu isteyen birisine yardım edin, çünkü insan sadece kabullenmeyi kabullendiği zaman başka birisinden hatalarını söylemesini talep edebilir.

Kabullenmeyi bilmiyorsa, orada hatalı olan siz olursunuz.

Neg diyoruz mesela, onların biraz özeline dalıyoruz neg atarken. Çünkü onun özeli ve afallıyor. Kendini koruması gerektiğini düşünüyor :)

Biz Oyun dışında insanlara hatalarını söylemeyelim. Kalite çocuklar/insanlar olalım.

Zihnim de cümleleri toparlayıp bir olay örgüsüne koyamadığımı fark ettim, mahcubum.

Kalın Sağlıcakla :)


C. elegans çok ilginç bir gelişim biyolojisine sahiptir. Her solucan tam 959 hücreden oluşur, ilk kez 1980’lerde Ingiliz biyolog Sir John E. Sulston bu 959 hücreyi merak ederek hücre sayısı üzerinde çalışmaya başladı. Sulston bir buçuk yılını bu soruya cevap bulmakla geçirdi ve bir C. elegans ‘celi lineage’ yani her hücrenin ne zaman ve hangi hücreden doğduğunu saptayarak ‘hücre yaşam çizgisini’ oluşturdu. Ama bunun üzerinde çalışırken aynı anda çok dikkat çekici bir şey gördü. C. elegans oluşurken önce 1090 hücre ile doğuyor, ama sonra solucanda yalnızca hep 959 hücre bulunuyordu. Hücre Doğuyor ve Hemen Ölüyor Peki, bu kayıp 131 hücre nereye gidiyordu? Bu 131 hücre bulunmuyor, çünkü hücre doğduktan hemen sonra ölüyordu. C. elegans 1090 hücre ile doğmasına karşın hep 959 hücre ile yaşamına devam ediyordu. İlginç olan, hep aynı hücre aynı zamanda ölmekteydi. Aynı hücrenin aynı anda öldüğü görüldüğünden bu sürece ‘programlanmış hücre ölümü’ adı verilmiştir. Ama bu hücrelerin ölümünün arkasında bir program varsa, o zaman da bu süreci kontrol eden genlerin olması gerekiyordu.

Kaynak: Hücre Ölümünü Engelleyen Yeni Bir Gen Buldu
 
Hücre ölümünü engelleyen bir şey bulunduysa, tüm dinler yalan olmaz mı?
 
Hücre ölümünü engelleyen bir şey bulunduysa, tüm dinler yalan olmaz mı?
İnan bana, bildiklerimiz henüz hiç bir şey. Başlığa odaklanmamalısın, milyarlarca gen/hücreye sahibiz ve oluşan olayların bizi ne şekilde etkilediğini bilmiyoruz.
Sorun gelecek olursak, neden dinler yalan olsun ki?
 
İnan bana, bildiklerimiz henüz hiç bir şey. Başlığa odaklanmamalısın, milyarlarca gen/hücreye sahibiz ve oluşan olayların bizi ne şekilde etkilediğini bilmiyoruz.
Sorun gelecek olursak, neden dinler yalan olsun ki?
Her canlı bir gün ölümü tadacaktır. Eğer ki ölümsüzlük bulunursa, dünyanın sonu gelecektir. Zaten dünyanın 5 Milyar yıl ömrü kaldı.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst