Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Ortamın Baş Gorili

Katılım
28 Mart 2019
Mesajlar
188
Tepkime puanı
473
Şehir
Bursa
Bu aralar belgesellere fena merak saldım ve hayvanların davranışlarının insan davranışlarıyla ne kadar çok benzediğini fark etmem üzerine sizlere biraz bu örnekler üzerinden sosyal ortamda savunma taktikleri göstereceğim hatta bizzat örnek sunacağım.
Bilmem hiç izlediniz mi veya incelediniz mi ? Maymunlar güçlerini daima olarak dış görünüşleri ve davranışlarıyla gösterir ve karaktere bürünürler.Mesela şempanzeler genelde saçma sapan hareketler sergiler ve kendi çaplarında dişilerini etkilerler ancak gorillerde baş goril daima kendine has hareketler sergiler.Ortamın baş gorili daima en büyük ve güçlü olandır.Böylelikle hiçbir goril ona saldırmaz veya onu rahatsız etmez eğer onun kadar güçlü olabileceğini düşünmüyorsa.İşte aslında bizim sosyal ortamımızda da işler böyle ilerler.Ortamın baş gorili normal olanları ve şempanzeleri hep vardır ve bir rekabet içerisindedirler.Eğer baş gorili yenebilecek kadar güçlü bir goril varsa baş gorilin tahtını sarsabilir ama eğer bunlar şempanzeler ise baş goril onları pek umursamaz ve kendini kanıtlamaya çalışarak küçük duruma düşmez.Ne demek istiyorum ? Gelin bunu sizlere kendimin içinde bulunduğu bir örnekten bahsedeyim.
{Ortam yol kenarında bir kafe ve 5 kız 3 erkek var.Bizler bir arkadaşın daveti üzerine arkadaşımla gidiceğiz oraya,ben evden arkadaşım bağlama kursundan gelecek.Bizi çağıran arkadaşın birde zengin züppesi dediğimiz p*ç erkek denilen bir arkadaşı daha var ve bu eleman kızlarla öncesinden tanışıyor tabi.Biz de çocuğu halı sahalardan vs tanıyoruz.Normalde saçma sapan hareketler sergileyen ama kızlar olunca ben p*ç erkeğim len mq havalarına giren bir tip.Bizler olay yerine varıyoruz ve olaylar gelişiyor / Ben:B Benim arkadaşım:A Zengin züppesi dediğim tip:Z / }
Arkadaşla konuştuk zamanı belirledik ve birlikte kafeye geldik.Kızların ikisi Z nin sağında ve solunda ilgi işaretleri verir şekilde oturuyorlar.Diğer 3 ü ise masanın etrafına rastgele şekilde oturmuşlar.Biz girer girmez Z hemen küçümser tavırla bir gülüş atıyor ve "Siz halı sahadan başka bir yere gider miydiniz ya :p ?" diyerek ilk neg'ini atıyor.Burada büyük goril benim önceden anlaşalım havası vermeye çalışıyor,ben burada aslında cevap vermeye yeltendim fakat sonrasında vazgeçerek kızlara yöneliyorum.
B:Selam Emin ben.Bu da arkadaşım X
Kız1.2.3.4.5:Selam Ben de Y
Burada kızlardan çocuğun yanında oturan birisi ben oturunca vücudunu tamamen bana çevirerek konuşmamı bekler gibi bir havaya bürünüyor(Diğer kızları neden anlatmıyorum diye merak eden varsa diye söylüyorum; diğer kızlar zaten nötr durumda olduklarından onlar konuşmanın akışıyla ilgi işaretlerini gösterirler diye düşünerek asıl hedefe odaklanıyoruz olay bundan ibaret)
Kız1(Çocuğun solunda ki hb7-8 olan kız):Çok sık halısaha yapıyorsunuz galiba ? (Gördüğünüz gibi her zaman shit teste cevap vermenize gerek yok.Çocuğa orada cevap versem bu güzel fırsatı yakalayamayacaktım.)
B:Yok ya bazı babası zengin arkadaşlar her hafta baklavasına maç ayarlıyor biz de tatlıcı niyetine halı sahaya gidip tatlı yiyoruz (p*ç gülüşü yapıyorum burada ve kızın gözbebeklerinden gözümü ayırmıyorum ve burada kızlar gülüşürken betamız da kendine hemen yeni bir neg ararken arkadaşın bağlamasını görüyor)
Z: O bağlama ne yaaa köylü müsün abi sen ? (Bakın baskı altına giren davşanımız ne kadar saçma negler atmaya başladı ve adeta kendi kuyusunu kazıyor.Tabi arkadaş şu anda forumda aranızdan birisi olduğundan durumu avantaja çevirmesini biliyor(Knk can sıkıntısından yazıyorum durumu.Okurken gülüyorsundur kesin şu an .d)
A:Kızlar bağlamaya düşüyormuş.Keman sıktı bağlamaya sardım bu aralar(Burada neg atmayı gerek görmedi sanırsam arkadaş çünkü cevabı uygulamalı olarak verecek an kolluyor.
K2:Aaaa kemanda mı çalıyorsun sen ?
A:İki yıl kadar çaldım sonrasında sıkıldım bağlamaya merak saldım bu aralar
B:E knk çal bir şeyler de millet köylü görsün biraz(p*ç Gülüşü ile destekleyerek betamıza ufak bir neg daha atıyorum)
Burada arkadaş bağlamasını çaldı ve tüm kafe güzel şekilde de dinledi sonrasında alkışlandı vs.Ancak ben betamıza ders vermeden rahat duramadım.Bu tarz tiplerden oldum olalı nefret etmişimdir.Tam ortam sessizleşince tam sırası dedim ve betamıza öldürücü darbeyi yaptım
B: (Sesli bir şekilde) Z de ağzıyla çok güzel osuruk sesi çıkartıyor.Çıkartsana Z (Yan masada ki kızlar da dahil tüm kızlar kahkaha atıyor.Bakın hem kızların ilgisini dağıtıyorum hem de betamıza saçma sapan bir şey yaptırıcam.Aptal betamız bu kadar köşeye sıkışınca olayı kavrıyor ve yerine oturuyor.Sonrasında ben sağımda ki kıza yöneliyorum.Kız bunu farkederek bir şey söyleyecekmiş havasında bana bakıyor
K1:Seni ben öncesinde bir yerde görmüştüm galiba ? (Gerçekten gördüğü için soruyor)
B:Ben de sanki hatırlıyor gibiyim seni ama emin olamadım.
K1:Sen şiir okuyor musun ? Veya yazdın mı hiç ?
B:Bir Cahit Sıtkı kadar olmasa da evet (Hafif bir gülüş sonrasında kız da gülüyor tabi)
K:Aaaa hatırladım Şiir yarışması için teslim vardı orada karşılaşmıştık.(Şiir yazma yarışması vardı ve teslim binasında göz göze gelmiştik sonrasında ben de hatırladım kızı)
K:Benim şiir kabul edilmemiş,seninkine ne oldu kabul ettiler mi ?
B:Yok fazla duygusalmış.Ağlamamak için almadılar(Hafif ciddi ve sitemkar bir tavırla)(Diğer kızlar da dahil olmak üzere gülüşmeler)
Bu şekilde kızla sohbet ederken diğer kızlar da konuşmaya dahil oldu ve betamız bu arada sık sık konuşmaya dalarak hala neg arayışlarına giriyor.
Baktım bu rahat durmuyor konuşmayı ona yöneltiyorum(Psikoloji de mükemmel bir taktiktir.Eğer birisi sürekli sözünüzü baltalıyorsa sözü ona verin bir anda mal gibi kalacaktır)
B:Eeee Z halı saha yok mu bu hafta ? Baklava yemeyi özledik ya değil mi ? A
A:Z söz bu hafta sana da yediricez baklava.Hep biz yiyoruz olmuyor öyle (Hafif sırıtır hafif de meydan okur tavırla
Z:Keko mahallelerden adam topluyorsunuz her maç birisi sakat tabi ki yenersiniz.Biz de biliyoruz sakatlamasını ama insan gibi oynamayı tercih ediyoruz.(Keko dediği adamlara da yanlarında abi çekiyor ki adamlar gayet düzgün adamlar tamamen neg unsuru olarak kullanmaya çalışıyor.Ben görmezden geldikçe kaşınıyor ve kaşındıkça da kaşıyoruz)
B:E sen dümdüz halı sahada direklere kafa atıyorsun biz ne yapalım yani ? (Kızlardan gülüşmeler.Çocuksa hatırlatmayın dercesine bir panik içerisinde)
K2:Nasıl yani ?
B:Ya arkadaş arkadaş Burak Yılmaz'ın akrabası canı sıkıldıkça oralara buralara vuruyor kendini(Çocuk geçen hafta kafasını kale direğine çarpmıştı)(Gülüşmeler)
Tabi burada neglerime devam edecektim fakat arkadaşın babası bizi almaya geldiğinden zamanımız yetmedi ve kalkmak zorunda kaldık
B:Kızlar tanıştığımıza memnun olduk.Biz kaçıyoruz malum makam arabası kapıda bekliyor ( Sırıtarak)
Z : Son bir hamle çabasıyla motor kaskının üstüne elini koyarak(Oraya motorla gelmiş)-E herkes motorla gelemiyor napıcaksın yhaaa :S
B: (Hafif ciddi bir tavırla) Motorları pek sevmem.Daha çok ciddi ilişki adamıyım ondandır.(Gerizekalı cümleyi anlayamadı o anda bunun üzerine düşünürken biz ayağa kalkıyoruz.Tabi kızlar hem gülüyor hem de betanın cevap vermesini bekliyorlar.
Bizi çağıran arkadaş ayağa kalkıp bizimle tokalaşıyor ve sağımda ki kızda tokalaşmak için ayağa kalkınca diğerleri de kalkıyorlar.Z ise tepkisiz şekilde yerinde otururken son bir beden dili hamlesiyle işi noktalıyorum ve elini omzuna koyarak(Beden dilinde üstünlük belirtir). Biz kalkınca kaskını vs tutarak kalkacakmış izlenimi veriyor.
B:Motoru yavaş kullan mazallah çarparsın insanlara bir şey olur falan hani sen zenginsin(Elimi motor kasının üzerine koyarak) sana bir şey olmaz da.
İşte betamız saçma sapan neglerle goril gibi görünmeye çalışırken böylece tüm hamlelerini savurup zaferle oradan ayırlıyoruz.Buradan çıkaracağınız ders şu ki her neg'e cevap vermek zorunda değilsiniz.Bekleyin avınız tuzakla oynasın.Bir süre sonra zaten kendisi girecek tuzağa.Ve şunu da unutmayın birini aşağılamak veya herhangi bir yönüyle durduk yere dalga geçmek sizi yüceltmez alçaltır.Ancak bunu karşı taraf gel beni döv nolur lan edasıyla yapıyorsa gereğini de yapmanız gerekir.Öyle derse vurun kapatın amel defterini (Mecazen tabii .d)
Yazı da bayağı uzun oldu.Kendinize iyi bakın iyi setler hepinize :)
 
Son düzenleme:
Bu nasıl bir evasion dır dostum :D Umarım yazdığın gibi soğukkanlı bir şekilde cevap vermişsindir. Bari kızlara yürüseydiniz hazır adamı knock out etmişken.
 
Bu nasıl bir evasion dır dostum :D Umarım yazdığın gibi soğukkanlı bir şekilde cevap vermişsindir. Bari kızlara yürüseydiniz hazır adamı knock out etmişken.
Amacımız set açmak değildi orada.Sadece betamız biraz canımı sıktı biz de biraz pratk yaptık.Orda kızların numarasını almamız "Kızlar nasıl goydm bahın hele"gibi bir duruma düşürerecekti.Zaten benimle karşılaşan kız sonrasında arkadaştan takip edenlerden bulmuş takip edip DM attı.Zarara girmedik yani :)
 
Okudukça keyiflendim,Benimde az sürtüşmelerim olmadı böyle tiplerle.Korkak oynamamak lazım.
 
O zaman bi soru gelsin benden. Ortamlarda bizi küçük düşürmeye çalışan ipnelere dersini vermek mi gerekir umursamamak mı?
 
O zaman bi soru gelsin benden. Ortamlarda bizi küçük düşürmeye çalışan ipnelere dersini vermek mi gerekir umursamamak mı?
Spesifik bir soru.Duruma göre değişir ; eğer kişi seni rakip olarak görüyor ve sırf aşağılaşmış olmak için aşağılamaya çalışıyorsa gül geç bir süre sonra istediğini alamadığından çıldıracaktır.Yok gerçekten rahatsızlık duyarak bunu yapıyorsa ve sırf ortamda küçük düşürerek alay konusu yapıyorsa zamanı gelince acımadan yapıştır cevabı
 
Hani dedin ya beden dilinde elini omuzuna koymak üstünlük belirtir diye peki bu bize yapıldığında bunu nasıl savuşturmamız gerekiyor bir arkadaşım bana bunu yapmıştı ama o an üstünlük işaret olduğunu bilmiyordum eğer birisi elini omuzumuza koyuyorsa (Beden diliyle) onun değil de bizim üstün olduğumuzu göstermek için nasıl bir tavır takınmalıyız?
 
Hani dedin ya beden dilinde elini omuzuna koymak üstünlük belirtir diye peki bu bize yapıldığında bunu nasıl savuşturmamız gerekiyor bir arkadaşım bana bunu yapmıştı ama o an üstünlük işaret olduğunu bilmiyordum eğer birisi elini omuzumuza koyuyorsa (Beden diliyle) onun değil de bizim üstün olduğumuzu göstermek için nasıl bir tavır takınmalıyız?
Samimi değilsen elini eline at hafif havaya kaldır kenara çek bırak samimiysen sende aynı şekilde elini onun omzuna at.
 
Teşekkür ederim elini omzuma atan arkadaşım liseden eski sinif arkadasimdi tabi o zamanlar tam bir omegaydım hicbir zaman beta olmadım ama 1 sene önce burayı keşfettiğimde bazı şeylerin farkına vardım ve omega olduğumu anladım hala alfa değilim ama eskiye göre çok büyük bir ilerleme kaydettim ve benim gözümü açtıkları için bu siteyi kuranlara, bu makaleleri yazanlara tavsiyeleri veren güzel insanlara ayrıca teşekkür ediyorum. Neyse işte o arkadaşımla seneler sonra karşılaştık hala beni eski ezik biri olarak gördüğü için bu da beden diline yansıyor diye düşünüyorum. Ne kadar değişirsem değişeyim onların gözünde hep eski ezik ben kalacakmışım gibi geliyor bunu değiştiremez miyim?
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst