Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Zehirli İnsanları Nasıl Belirleyebilirim - Kaçınılması Gereken 9 Tip

Katılım
29 Ağustos 2019
Mesajlar
304
Tepkime puanı
591
Şehir
Samsun
Zehirli İnsanları Nasıl Belirleyebilirim - Kaçınılması Gereken 9 Tip

Hayatımız gelip giden insanlarla dolu. Bazıları içimizde ilham, aidiyet, sevgi, hafiflik ve daha fazlası gibi iyi duygular yaratır.
Diğer insanlar bize tamamen farklı şeyler hissettiriyor: sinirlilik, yorgunluk, itici, gerginlik ve liste devam ediyor.

Bu makalede, hayatınızda, sizde olumsuz duygular yaratan, arkadaşlarınızdan, meslektaşlarınızdan veya ailenizden almanız gerekmeyen kişileri tanımlamanıza yardımcı olmak istiyorum. Zehirli insanlar. Neden onların sosyal çevrenizde ya da ilişkinizde olduklarını ve en kısa zamanda nasıl kurtulacağınızı anlamanıza yardımcı olacağım.


Toksik İnsanları Tanımlamak ve Kaçmak Neden Bu Kadar Önemli?

Biz şirketteyken kayıtsız kalmak zor. Genellikle çevremizdeki ortamda ve vücudumuzda bir değişiklik hissederiz.
Bu değişiklik çok olumlu veya çok olumsuz olabilir. Toksik insanlarla ilgili sorun duygularımızı olumsuz yönde etkilemeleri ve bu etki hayatımızın pek çok alanını kapsıyor olması: İş yerinde performans düşüklüğü, ilişkiler, Zihinsel ve hatta Fiziksel Sağlığımızı

Örneğin, sürekli olarak gergin hissettiren bir kişinin varlığını kabul ediyorsak, onun yorumlarının ve davranışlarının sağlığımızı yok etmesine gerçekten izin veriyoruz .

Bir başka örnek kişisel ve profesyonel etkinliktir: Toksik insanlar genellikle çok zayıf, duygusal kontrole ve kısıtlamalara sahiptir.
Bilgelik ile duyguları yönetme yeteneğinin akademik ve profesyonel başarı ile güçlü bir şekilde bağlantılı olduğu bilinmektedir.
Yani kesinlikle bu konuda kötü olan insanlardan etkilenmek istemiyorsunuz.
Ne de olsa, “ En çok zaman harcadığınız 5 kişinin ortalaması sensin ” sözünde bir çok gerçek var.

Ve ben bu tür insanların etrafında olmanın ... korkunç hissettirdiği gerçeğinden bile bahsetmedim. Bence bu türlerden uzak durmak için yeterince iyi bir sebep.


Zehirli İnsanlar Hayatınıza Nasıl Giriyor?

Bize kötü hisler veren insanlarla bağlantı kurma eğiliminde değiliz. Fakat hayattaki birçok durumda olduğu gibi - bazı istisnalar, bazıları taklit ve bazıları ile sizi bir araya getiren kader. İşte insanların hayatınıza girip, filtrelemeden geçirilmelerinin ortak yolları:
  • Aile . “Ailemi Ben Seçmedim” ifadesini biliyor musun? Görünüşe göre rastgele bir şekilde aile ortamına doğarız ve bu ailenin ve akrabaların (büyükanne ve büyükbabalar, amcalar, kuzenler, eşler, gelen komşular, vb.) Davranışlarıyla ilgilenmek zorundayız. Ve belirtildiği gibi, bazen fiziksel ve / veya zihinsel olarak zararlı olabilir.

  • Çocukluk : Çocukken psikolojik sorunları belirleme ve bunlara cevap verme yeteneğimiz çok zayıf. Hayatımıza giren herhangi bir kişiyi hemen kabul etmeye istekliyiz. Bir yandan seçim eksikliği yüzünden ( her gün anaokulunda / okulda olmalı ve etraflarında olmalı), diğer yandan çok az yaşam deneyimi ve filtrasyon olmadığı için . Yıllar boyunca, elbette, bağımsızlık ve içimizdeki kötü duyguları çağıran insanları belirleme becerisi geliştiririz ve uzaklaşırız. Fakat o zamana kadar, bizim için her zaman sağlıklı olmayan bağlantılar kuruyoruz.

  • Hak iddia Edenler: Bazı toksik insanlar iletişimsel veya duygusal sorunlarının farkındalar. Durumlarının onarımı kişiliğinde ciddi bir geri dönüş gerektirdiğinden (hiç de kolay değil) ve bazen de terapi için çok para gerektirdiğinden, duygusal ve davranışsal meselelerini istedikleri arkadaşlığa girene kadar taklit etmeyi ve gizlemeyi tercih ederler. Bu şekilde görünüşte kaliteli insanlarla tanışıyoruz ve isteyerek onlarla bağlanmayı kabul ediyoruz. Öyleyse, zamanın rolü var ve sen zaten arkadaş olarak tanımlandın ve gerçek benliklerini açığa vurmakta kendilerini rahat hissediyorlar.
Şimdi sorunlu insanları ilk etapta nasıl “çekmeyi” başarabildiğinizi anladığınıza göre, onları tanımlamaktan bahsedelim.

1. Kıskanç

Muhtemelen hayatınızdaki daha kıskanç insanları keşfedeceksiniz. Sebep? Makalelere sunduğum ilkeleri uygulamak ve her gün kendini geliştirmek, mutlaka zamanla hayatını iyileştirir. Dünyayı daha zeki bir zihinle deneyimleyecek ve doğal olarak birçok duruma iyi yanıt vereceksiniz - doğal sonuç başarı, kadınlar, para, saygı, arkadaşlıklar, vb. Sebep - yakın zamana kadar gerçekten iyi arkadaş olmana rağmen. Acı gerçek şu ki, herkes senin için mutlu olmayacak .

Kıskanç insanlar
düşük özgüvene sahiptir. Başka bir kişi başarılı olduğunda, onu kişisel bir tehdit olarak görür. Onların gözünde, dünya sıfır toplamlı bir oyundur - başarınız bir şekilde onların sabote eder .

Böyle insanların neden başarınızı engellediğini kolayca görebilirsiniz. Başarılarınıza karşı olumsuzluk ile çevrili olduğunuzda, ilerlemeye devam etmek zordur. Zayıf adamlar, başkalarının kıskançlığı nedeniyle ivme kaybeder, bu üzücüdür. Güçlü insanlar olumsuzlukları görmezden gelip devam ederken, içlerinde kendilerini özlüyorlar, hatta yalnızlıkları hissediyorlar - çünkü onlar için mutlu olması gereken insanlar tam tersini yapıyorlar.


Hayatınızdaki insanların kim olduğunu ve başarınızın onları incittiğini, zehirli yorumlarla tepki vermeyen ve alay etmeye çağıran kişileri belirleyin. Onlardan mümkün olduğunca uzak durun.


2. Kendini Mağdur Edenler

Etrafınızdaki insanlara, zaten herhangi bir durumda kurban oldukları bir dünya görüşü ile yaşamak istiyor. Bu türden uzak durmak istemenin iki ana nedeni var:
  1. Parmakla işaret Edenler: Kendini mağdur edenler her fırsatta kırılma eğilimindedir. Ve eğer yeterince kötü değilse, genellikle onlara en yakın olanlara, suçlayıcı bir parmakla işaret ederler - arkadaşlar, aile, vb. Her yerde sizi suçladıklarında menzilde olmak istemezsiniz.

    Çevresindeki şanssızlıktan hiç durmadan suçlamaları nedeniyle - kavgalar ve suçlamalar ortaya çıkıyor. Kısacası, sürekli Stres Atmosferi . Sorun zamanla daha ciddi hale geliyor: Fırtına geçtikten sonra bile “kurban” kin tutuyor ve sanık öfkeli ve incinmiş durumda.


  2. Bulaşıcı zihniyet: Daha önce de belirttiğim gibi, hepimiz çevremizdeki insanlardan etkilendik. Biraz daha, YA DA biraz daha az. Kendinizi (özellikle çekici ve baskın olmayı isteyen bir adam olarak) davranışları konusunda tam sorumluluk sahibi olan insanlarla kuşatmak istiyorsunuz. Zor durumlarda kimin temel soruları “Neyi yanlış yaptım?” / “Durumu nasıl düzeltebilirim?”. “Beni kim mahvetti?” / “Neden bunu hakediyorum?” Gibi soruların aksine.

    Bu olumsuzluk çok bulaşıcı çünkü çok cazip . Yaşamdaki sorun ve zorluklarla başa çıkmak için pasif bir yaklaşım seçme cazibesi. Parmak uçları ve sızlanmak için çok daha uygun, fakat kesinlikle etkili değil. Bu yüzden kurban zihniyetine sahip insanların etrafında takılmak konusunda temkinli olmak istiyorsunuz.
(Özellikle yanlış) eylemlerinden sorumlu olmayan insanlara bakın ve haksız olduklarını iddia edin. Bunlar kesinlikle geri adım atmak istediğiniz insanlardır.

3. Uçucu

Bir kişi kararsız olduğunda - romantik veya platonik - bir ilişki sürdürmede büyük zorluk yaşar . Yani, sözlerini yerine getirmeyen insanlar. Mutlak değiller çünkü onlar kötüler - ama işler her zaman basitçe “ortaya çıkıyor” ve bahane üretiyorlar. Erkeklerin ve kadınların farklı mazeretleri var, ancak cinsiyetler arasında eğlenceli bir tutarlılık var:
  • Erkekler : Son dakikada daha önemli bir şey olur.
  • Kadınlar : Birden uyuyakalır ya da tamamen unutur.
Açıkçası, sizi tanıdıkları uzun bir süre boyunca sözlerini bir veya iki defa tutamayan insanlara değinmiyorum.
Her şey makul bağlamda olmalıdır.

Öte yandan, hayatınızdaki bir kaç kişiye, bir şey için söz verdiklerinde, sözü yerine getirmelerinden daha fazla sözünü tutmama ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çekebileceğinizden emin olabilirsiniz. Kritik bir anda güvenilemeyen insanlar. ( Akut '' Kritik ''Durumlarda Yokturlar )

Uçucu davranış ayrıca ( DEĞİŞKEN ) aşırı ruh halleriyle de karakterize edilir . Bir gün, güzel ve eğlenceli, bir gün sonra - alaycı ve yabancılaşmış. Bu insanlar tamamen öngörülemez, tamamen değişken olurlar. Şirketinizin çoğuyla, her bir kişiyle görüşürken, az ya da çok ne hissedeceğinizi bilirsiniz. Uçucu insanlarla bu bir RollerCoaster ve ne hissedeceğinizi tahmin edemezsiniz ve bu asla hoş bir sürpriz değil. ( SÜREKLİ DÜŞÜNDÜRÜRLER )

Bu kişide bu kadar tehlikeli olan, kaçmaya karar vermekte zorlanacağınız zorluktur. 3 tane arkadaşım vardı (birbiriyle alakasız). Ne zaman toplantılar beni kötü hissettirse, onunla bağları koparmayı düşünmeye başladım.

Sorun, yakında kendilerini aptal gibi hissettiren eğlenceli ve güzel arkadaşın karakterine dönmeleriydi. “ Ondan hoşlanmadım mı?”, Kendimi azarladım, çok çabuk yargılandığımı düşünerek. Fakat inişler ve çıkışl zamanlarından sonra, model netleşti ve onun duygusal dengesizliğinin farkına vardım. ( Genelde Hep Böyle Olur )

Bu davranış o kadar zor ki, üç kez farklı arkadaşlarımla aynı tuzağa düştüm. Size tavsiyem, bu davranışı hızlı bir şekilde tanımlamak ve onlarla birlikte olmayı, bir araya gelmeyi en aza indirin - yaptığım hatayı yapmayın.


4. Pasif-Agresif

İnsanlar yakınlarına kızdıklarında, doğal ve sağlıklı bir eğilim içerisinde olduklarını düşünürler ( Kendilerine Hak Görürler ) - ve bir tür özür ya da borçlu hissettirirler. Normal bir insan böyle davranmaz. Duygusal mekanizmaları, olumsuz duygularını ifade etmelerini ve anlaşmazlıkları derhal çözmelerini engeller.

Pasif-agresif insanlar, görünürde bir sebep olmadan sizin için kaba olurlar - ve asla açıklamayın.

Pasif-agresif davranış, örtük saldırganlık ile karakterizedir, ancak çok açıktır. “
Belki senden nefret ediyorum, belki de istemiyorumgibi ince bir çizgide dengelemek gibi . Bu davranış genellikle pasif agresif insanın kendisine yakın birisine zarar vermesi veya sinirlenmesi ile ortaya çıkar.

Örtük saldırganlık neredeyse hiç bir zaman açık tartışma ve problem çözme getirmediğinden, zamanla saldırganda daha fazla olumsuz duygular oluşur - ve bir olayla ilgili öfke kişisel nefret olur. Düşmanlık rutin hale gelir, çünkü sorun artık belirli bir olay değil, kişinin kendisidir.

Bu davranışı kızlarda, ilişkilerde sıkça görebilirsiniz (“İyi misiniz?” - “
İyiyim… ” / “Sorun nedir?” - “ Hiçbir şey… “). Ortaya çıktıkları andan itibaren sorunlar ve olumsuz duygular hakkında konuşan bir kadınınız ve arkadaşlarınız olsun ister misiniz ? Kısacası - çevrenizdeki iddialı insanlara sahip olmak istiyorsunuz (ve elbette kendinize de olabilirsiniz).

Pasif-agresif insanları tanımlamanın yolları:

  • Sürekli hakaret ederler.
  • Bir olayı sonuca ulaştırmak ve tartışmak veya aranızdakileri açıklamak konusunda isteksizdirler.
  • Sürekli geçmişteki olayları öne sürerler.
5. Yargılayıcı

Ne tür bir kişisel hikayeyi paylaşıyor olursanız olun: gururlu, pişman, öfkeli, neşeli - yargılayıcı insanlar neyi yanlış yaptığınıza dikkat çekecek. Bu tür bir yargılama, söylediklerinizin ötesine, hatta günlük davranışlara kadar uzanır.

Tabii, kesinlikle seni önemseyen insanlarla kendini kuşatmak istiyorsun. Hepimiz toplumdan bazı geri bildirimlere ihtiyaç duyuyoruz, çünkü “deve kamburluğunu görmüyor”. Ancak, hayatınızda, başkalarını eleştirme konusunda yüksek olan insanlarla karşılaşırsınız. Yargılayıcı kişilerin neden dayanılmaz olduklarını görmek kolaydır. İnsanlar suçlu ya da yanlış hissetmekten hoşlanmazlar.
Şimdi, yapıcı eleştiriler popüler olmayabilir, ancak insanlar en iyisini isteyen sevgi dolu bir yerden geldiğinde onu tanıma ve alma eğilimindedir. Yargılayıcı insanlarla, hem nicelik hem de nitelik açısından boğucu eleştirilerle vurulmadan birkaç cümle söylemek neredeyse imkansız -
yargılayıcı insanlar yardım etmeye ya da bir çözüm önermedikleri için - sadece eleştirmekten hoşlanıyorlar .

Kendinin en iyi versiyonunun olması ve kendine inanan baskın ve çekici bir adam olman senin için önemliyse, bu insanlardan uzak durmak ve sana yardım etmek için yapıcı eleştiriler sunan insanlara bakmak istiyorsun. İkisini nasıl ayırt edersiniz?

EleştiriDestek Veren İnsanlarYargılayıcı insanlar
MiktarKüçük ve OrtaNeredeyse her Fırsatta
TipÇözüm arayışı, ÖnerilerÇoğunlukla onaylamayan, olumsuz
TonDestekleyici,Alaycı


Şahsen, yargılayıcı olmak söz konusu olduğunda, çok fazla günah işleme eğilimindeyim. Eleştirdiğim kişiye alay etmemek ya da hakaret etmemekle birlikte, kesinlikle aşırıya kaçma eğilimindeyim ve her zaman alternatif bir çözüm sunmadım. İnsanlar benden uzaklaştı, çünkü onlara neredeyse dindar olarak davranışlarında neyin harika olduğunu ve neyin olmadığını anlatmaya devam ettim. Bir şey bana % 100 doğru veya uygun görünmüyorsa sessiz kalmak benim için zor. Belki de bu benim felsefi yönümdür. Son zamanlarda yapıcı olmayan eleştiriyi azaltmak için çalıştım ve çevrem bu değişime iyi cevap veriyor.
( YAZAN KİŞİ SÖYLÜYOR, BEN DEĞİL )


6. Karamsar

Onlara itfaiyeciler de diyebilirsiniz, çünkü bazı nedenlerden dolayı etraflarındaki insanlarda ateş ve coşku görmek onların için gerçekten çok zor - ve tutkuyla yanan herkesi söndürecekler.

Standart bahane, elbette, “
Gerçekçi olmalıyız dır, ancak bir kişinin ne zaman makul olduğunu ve sadece karamsar olduğunu anlamak çok önemlidir. Bu türden uzaklaşmak istersiniz (özellikle alfa olma sürecindeyseniz), çünkü durum ne olursa olsun, her zaman kötü şeyleri empoze eder ve sizi de o kalıba sokar.

Diyelim ki yeni bir işletme ya da yeni bir başlangıç fikri üzerinde çalışıyorsunuz: Girişimcilik konusunda biraz tecrübeniz varsa, ilerlemek ve hayallerinizi gerçekleştirmek için tüm zorluklara rağmen ne kadar motivasyon ve inanca ihtiyacınız olduğunu biliyorsunuzdur. Gerçeklik. Motivasyonunuzu düşüren, enerjinizi sömüren, karamsar insanlar , sizin hayatınız ve hayalleriniz
için büyük tehlikedir . Bu insanları tanımlamayı kolaylaştıracak bazı örnekler:
  • Kötü bir şey mi oldu? “Daha kötüsü olamaz” diyecekler.
  • İyi bir şey mi oldu? “Evet, ama X'in de olmaması üzücü” diyecekler.
  • Bir fikrin var mı? Neden olabileceğini değil, neden başaramayacağınızı söyleyecekler.
7. Drama Kraliçeleri

Herhangi bir yanlış anlama, tartışma ya da ihtilaflı bir drama için bir kaynak arayıp bulamayacaklar . Bu size eğlenceli geliyorsa, sadece şovdaki karakterlerden biri olmadığınız için. Ve bu sadece zaman meselesi. Drama kraliçeleri, sevmedikleri herhangi bir kavga,kötü söz, komplo, kızgınlık ve ağlamalardan oluşan trajik bir sahne yaratmaya çalışacaklar.

Bu tür dostlukları sürdürmek çok zor ve aşırı dramatik davranışlara yatkın bir kızla istikrarlı bir ilişki kurmak neredeyse imkansız. Eminim çok dramatik olan bir kız arkadaşı olan bir kişiyi tanıyorsunuzdur (çok yaygındır). Ona tecrübesini sorun.


8. Düşük hissetmek

Hiç bir arkadaşınıza, başınıza gelen inanılmaz bir şey söylediniz ve buna karşılık olarak, hikayenizi daha etkileyici bir hikayeyle anlatmaya çalıştı mı? Örnek: “Dostum, patronumla konuştum ve 500 dolarlık bir zammı aldım!” Ve arkadaşı yanıtlıyor: “ Bu hiç bir şey değil ki! Ben daha yeni böyle bir zam aldım, ayrıca bir şirket arabası da dahil! . Tanıdık geliyor mu? Kendini aşağılık hisseden insanlar birkaç şey yapar:
  1. İyi hislerinizi onaylamazlar- “O kadar da şaşırtıcı değil ”.
  2. Sohbeti, açıkça kazanan benim muhabbetine dönüştürürler.
  3. Sohbeti çirkin bir şekilde herkese duyururlar, gösteriş yaparlar, ezmeye çalışırlar.
Her şey etik olarak yapılmalı ve bir sohbette rekabetle ilgili konuşmak kadar doğal bir şey yoktur. Ancak arkadaşınızın sizin için mutlu olmasını beklediğinizde ve bunun yerine, söylediklerinizi görmezden gelme ve onunla konuşma konusunu geçiştirme, konuyu değiştirme fırsatından yararlanır - bu görüp görebileceğiniz en bencil davranıştır.

Aşağılık hissi ( Aşağılık KOmpleksi ) güvensizlikten kaynaklanır. Bu insanlar, yaşamlarıyla başkalarının yaşamları arasında karşılaştırma yapmanın hiçbir yararı ya da mantığı olmadığı gerçeğini kabul etmekte zorlanırlar. Her zaman düşünürler ve “Hayır bununla yetinmemeliyim” gibi kemiren hissiyat uyandırırlar
.

Öyleyse, şaşkınlığa uğramadıklarında (çoğunlukla kendilerini ikna etmek için) sizi nasıl down ettiklerini en azından bu kez sizi övündüklerinde başarınızı veya mutluluğunuzu azaltmaya çalışmaları şaşırtıcı değil.

Farklı bir sebep de olabilir: Sizinkinden daha görkemli bir hikayeyi paylaşarak grupta dikkat çekmek istiyor da olabilir. Her iki durumda da bu tür davranışların tek kaynağı güvensizliktir. Ve kesinlikle böyle insanlardan uzak durmak istiyorsun.


9. Hesap Makineleri

Herkesin sahip olduğu her şeyi yazıp hatırlamak için hayali bir deftere sahip olan insanlar: bir kaç tl, özür dileme, yardım ve daha fazlası.
Gerçekleşmesi gereken önemli bir şey hepimizin hesaplamasıdır. Aksi takdirde, çevremizdeki insanlarla al ver ilişkimizi kontrol edemeyiz - ve diğerleri tarafından sömürülebilir bir durum.
Sorun, çoğu durumda olduğu gibi, abartılı olarak başlar.
Her para, her iyilik, sana verdikleri her güzel şey kaydedilmiş ve sessizce geri dönüş bekliyor..

Çoğu insan bu konularda iyi bir denge kurar ve yaşamlarındaki tüm küçük değişimlere özel önem vermez. Sonuç ,hesap kitap ,üçün beşin hesabını yaparlar onların gözünde bu bir çatışma ve ihanettir - ve nefret beslerler. Bazen hemen kendini göstermez, fakat bazı saldırganlıklar ortaya çıkana kadar her şey saplantılı zihinlerinde kaydedilir. Bu türleri nasıl tanımlayabilirsiniz?
  • Geçmişte sizin için yaptıkları iyilikleri hatırlatırlar, özellikle sizden bir şeye ihtiyaçları olduğunda.
  • Onlara yardım etmeyi veya vermeyi reddedersen, düşmanca davranırlar.
  • Küçük şeylerde size yardımcı olduklarında, takdir etmemenize veya karşılığını vermemeniz durumunda, size nasıl yardımcı olduklarını, sizin için neler yaptıklarını hatırlatacaklar.
  • Geçerli bir sebep sunmazsanız önemsiz şeylerde size yardımcı olmayı reddedeceklerdir.
Arkadaşlık daima insanlar arasında para alışverişini, zamanını, dikkatini ve dinlemesini gerektirir - çoğu zaman hiç düşünmeden bile yapılan bir şeydir. Borsa gibi büyük veya çok borçlanmak mantıklı olduğunda -tam tamına bir geri ödeme yapılması beklenir. Hesap makinelerinin ciddi ve ihmal edilebilir bir iyilik arasında ayrım yapamaması sürtünmeler yaratır. Ve böyle bir insanla sağlıklı bir ilişki sürdürmek zor.
Hesap makineleri tam olarak ne kadar para veya zaman harcadıklarını bilir ve tam bir geri ödeme bekler.


Duygularını Sorgulayarak Anlamaya Çalış

Hayatınızda sunduğum türlere uyan insanları tespit etmeniz sizin için hala zor olabilir. Bazen bilmenin en iyi yolu, bu insanlarla etkileşime girdiğinizde nasıl hissettiğinizdir. Kendine sormalısın:
  • Takıldıktan sonra kiminle kendimi kötü hissediyorum?
  • Tam olarak ne hissediyorum? Öfke, yorgunluk, sabırsızlık, zayıflık?
  • Bu kişi yukarıdaki negatif türlerden herhangi birine uymuyorsa - bu biraz fazla mı?
  • Sadece sorun ben miyim? Bu türlerden birine uygun muyum?
Onlarla etkileşimde bulunduğunuzda sizi genellikle olumsuz hissettiren kişileri arayın. Yukarıdaki listedeki açıklamalara tam olarak uymasalar bile, bir kişide iki tipin kombinasyonu olabilir. Hatta sorunlu bir tür olduğunuzu bile. Bunu düşünmelisiniz.

Siyah ve Beyaz Yok

Bu noktaya kadar oldukça tek renkli karakter tipleri gösterdim. İyi ve kötü. Gerçekte, insanları böyle mutlak bir şekilde etiketlemek her zaman kolay (ve her zaman yanlış) değildir.

Gerçek şu ki, hepimiz burada gösterdiğim çirkin davranışların her biri gibi hayatımızda en az bir kez günah işledik ve belki de hala devam ediyoruz. Bu nedenle, insanlara “olumsuz ya da olumlu” olarak değil, bir dizi davranış ve duyguya sahip olarak bakmak önemlidir.

Peki ya, nereden çizgiyi koymak lazım? Bu durumum püf noktası kendimize sormaktır: “Genel olarak beni iyi yapacak bu kişiden uzak duracak mıyım?”. Kişisel memnuniyetiniz ana düşünce olmalıdır.

Toksik İnsanlarla Nasıl Başa Çıkılır?

Ben her zaman en basit yolu seçmekten yanayım. Bu nedenle, sosyal, duygusal veya profesyonel durum izin veriyorsa - en kısa sürede toksik insanlarla bağları koparın. Duygusal ve Davranışsal dengesizliklerinin size zarar vermemesi için hiç bir neden yoktur.
Ayrıca, bu dramatik eylemden olumsuz olarak etkileneceğinize dair her zaman korku duyarsınız. İşleri daha az agresif yapmak için aşamalı olarak nasıl yapabilirsiniz? Onlara Bakalım,

  • Aranızda bir konuşma başlatmayın. ( Mesafe Koyun )
  • Sosyal alternatifleriniz varsa - bunlardan yararlanın.
  • Önemli : Hayatınızdaki negatif kişiyle konuşun ve onun yaptğı şeyden hoşlanmadığınızı söyleyin.
Birçok toksik insanın otomatik tepkisi, davranışlarını düzeltme sözü vermek olacaktır - özellikle onları kişisel olarak eleştirmediyseniz, bu ilişkiyi sürdürmek istemediğini belirttirler. Verdikleri sözleri tutup tutmayacağını kimse söyleyemez. Sadece verdiğiniz şansın son olduğundan emin olun, aksi halde uzun süre duygusal olarak acı çekmeye devam edersiniz.

Ya Toksik İnsanlardan Uzaklaşamıyorsanız

Birçok durumda, hayatınızdaki toksik insanlarla bağları koparmak pratik değildir ve sebebi yoktur:
  • Onlar yakın akrabalarınız olabilir.
  • Onlar arkadaş grubunun bir parçası olabilirler.
  • Onlar senin meslektaşların olabilir.
  • Onlar senin patronun olabilir.
Bu tür davalarla uğraşırken, daha akıllıca bir yaklaşım sergilemek istersiniz. Şimdi, sorunun türüne (yukarıdaki listeden) ve nedenine işaret edebileceğinize göre ,o kişinin sorunlu davranışını tahmin edebilir ve anlayabilirsiniz.

Hayatımızda toksik insanlara sahip olmanın zorluklarının çoğu, bizim anlayış eksikliğimizden kaynaklanmaktadır. “Neden benimle böyle?” Sorusu bizi rahatsız etmeyi bırakmıyor - ve bu, diğer şeylerin yanı sıra, toksik insanlarla etkileşime girerken bizi bu kadar sinirlendiren şeylerdir.

📢Şimdi bu üzücü davranışı tekrar yaşadığınızda, bu etkileşime katılmamaya karar verebilirsiniz.
📢Sorunlu davranışın mantıklı bir şekilde anlaşılmasıyla, oyunlarında onları yenmeye çalışmazsınız.
📢Arenaya daha akıllıca ve hazırlıklı bir şekilde ulaştınız.
📢Bir katılımcı olarak değil, bir gözlemci olarak yukarıdan baktığınızda sizi rahatsız etmek çok daha zordur.
📢Tabii ki, içine içinize atmamak, içe dönmemeniz için, farkındalığı kullanarak zehirli insanlarla İLETİŞİME geçmelisin.
📢Sen farkındasın
davranışlarının seni rahatsız edeceğinden.
📢İnsanların damarlarına bastığının farkındasın.
📢Bu sadece onların doğası.
📢Bunun için hazır ol, görmezden gel
📢En güçlüsü sen olacaksın buna inan!

ÖZET

Hayatımızdaki Toksik insan türlerini listelemeye başlamadan önce , onlardan uzak
durmanın neden önemli olduğunu açıklamak önemlidir.
Kendine olan güvenine ve sağlığına bile zarar verme, BU DURUM senin kendinden neden uzaklaştırmak istediğinin yansımasıdır.
Bu kadar sorunlu insanların neden hayatımızda olduklarının sebeplerinden ilk başta bahsettim.
Hayat ve çocukluk koşulları, şaşılmayacak şekilde ana faktörlerdir.

Bizi delirten zehirli insan türlerini ayrıntılandırdığım listeye girdim.
Yıkıcı kıskançlıktan, sonsuz muhakeme, dostluktaki her değişimi hesaplayan ve kaydedenlere kadar, her toksik kişiden bahsettim.
Hepsiyle
sağlıklı bir sosyal dinamik oluşturmak son derece zor. ( Altında Üstünde Bir şey Arama! Bu çok Net )

Açıkçası onlardan uzaklaşmak iyi bir çözüm olabilir, ancak bu her zaman pratik bir çözüm değildir.
Bu gibi durumlarda, size iyi haberlerim var: Bu türler hakkında okuduğunuz gerçekler size davranışları hakkında yukarıdan bakar gibi bilgiler veriyor.
Bunlar, insanları çevrelerine çektikleri duygusal kargaşaya girmenizi engelleyen avantajlardır.

Umarım, hayatınızda sizi kızgın, tahrik olmuş, suçlu, zayıf vb.
hissettiren insanları görmenize yardımcı olabilmişimdir.

Artık onlardan uzaklaşmak veya onlarla maksimum verimlilikle uğraşmak için araçlara sahipsiniz.

Not: Alıntıdır
 
Kendin yazdıysan eline sağlık emek verilmiş.
 
Çok güzel paylaşım, teşekkürler. Nereden alıntıladığını merak ettim, eğer bu özetse daha fazlasını okumak istiyorum.
 
Neden yazıyı okumama rağmen bir şey anlayamadım ? Burada uzak durmamız gereken insanların karakteristik özelliklerini yazmadın mı, gözleri kısarak okumaya çalıştım fakat yine anlamadım.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst