Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

4 SAAT UYKU

Katılım
7 Ağustos 2018
Mesajlar
55
Tepkime puanı
113
Şehir
Ankara
Selam canlarım, bugün herkesin ilgisini çekebilecek bir konu ile İŞTE SAHNEDEYİM..!

Bugün ki gösterimizde gece 2’de uyanmanın faydalarından ve uzun süredir yaptığım deneyler sonucunda uygulayacağınız tekniklerden bahsedeceğim..

En önemli faydası hiç şüphesiz ki zamandan büyük oranda tasarruf etmektir. Günde 8 saat uyuyan bir arkadaşımız 75 yıllık hayatının 25 yılını uykuda geçirecektir. Düşünün 25 yıl uyuyor o arkadaş. Siz günde 4 saat uyuyarak 75 yıllık hayatınızın 12,5 yılını uyuyarak geçiriyorsunuz J

Şehirdeki en iyi Biyoloji profesörü ile yaptığım görüşmede onun günde 4 saat uyuduğunu öğrendim. Kendi yöntemimi anlattığımda en verimli uyku olduğunu ve benim gibi yapamadığı için verimsiz 4 saat uyuduğundan bahsetti.

Eğer bu konuya geçmişte merak sardıysanız Leonardo Da Vinci’ nin günde 2 saat uyuduğunu, Nikola Tesla’ nın 2,5 saat uyuduğuyla ilgili bilgilere eminim ulaşmışsınızdır. Dünya’nın en zenginlerinden bir düzine saysam eminim onlarda erken kalkıyorlardır.

Pekala, iyi hoş söylüyorsun da biz ne yapacağız?

Birinci maddemiz –en önemli madde- saat 10’dan önce yatağa girmiş olmamız gerekiyor. Peki neden saat on? Beyin deki hipotalamus o kadar çok hormon üretir, hipofiz bezi o kadar çok hormon salgılar ki saymakla bitiremeyeceğimiz daha niceleri saat 10’dan itibaren başlayarak saat 2’ ye kadar hormon salgılamaya ve üretmeye devam ederler. İşte saat 24.00 da uyuduğumuzda saatlerce uyumamıza rağmen dinlenmemiş olarak kalkma sebebimiz budur. Bu hormonlar eğer biz hareket halinde ve uyanıksak etkileri azalır ve bu hormonların salgıladığı Dinlendirici özelliğin de etkisi azalır

İkinci maddemiz –en önemli madde- saat 10’da uyuyacağımız için 2 saat öncesi olan saat 8’den itibaren yemek yemeyi ve içmeyi kesiyoruz. Peki neden kesiyoruz? Ramazan ayında oruç tutmanın faydalarından biri yemek yemediğimiz için midenin dinlenme evresine geçmesidir. Biz aslında yemek yemeyi keserek vücudu dinlenme evresine geçirmeye hazırlıyoruz. Uyuyacağımız vakitte mide dinlenmede olacağı için beyinde dinlenme evresine rahatça geçiş yapıyor.

Üçüncü maddemiz –en önemli madde- 7 ile 8 arasında 1L su için. Peki neden 1L su? Yaptığım kontrollü deneyler sonucunda 1L su içmenin en az iki kez lavaboya götürdüğünü gördüm. 7 ile 8 arasında içtiğimiz 1L su bizi uyumadan önce bir kez lavaboya götürecektir. İkinci lavabo ise uykudayken gelecek ve bizim uyanmamızda kolaylık sağlayacak.

Dördüncü maddemiz –en önemli madde- sağ tarafa dönerek uyumanız. Peki neden sağ taraf? Araştırmalar gösteriyor ki sol kulak müziği sağ kulak ise konuşmaları daha iyi duyuyor. Yani iki kulağın sesi algılama düzeyi farklıdır. Sağ tarafa dönüp uyuduğumuzda sol kulağımız açıkta kalacağı için alarm sesini daha iyi duyacaktır. Ayrıca sağ tarafa dönüp uyumak kalbi rahatlattığı için daha verimli bir dinlenme oluşacaktır.

Beşinci maddemiz –en önemli madde- alarmı kurduğunuz cihazı yüzünüzü döndüğünüz sağ tarafınıza koyun. Peki neden sağ taraf? Sağ tarafa dönerek uyuyacağımız için beyin yüzümüzü döndüğümüz kısmı daha rahat kavrayacaktır. Sağ tarafa konulan alarm kalkmamızı kolaylaştıracaktır. Sağ taraftan kastımız sağınızda bulunan bir objenin üstüne koymak masa sandalye vb.

Altıncı maddemiz –en önemli madde – telefonunuzu uçak moduna alın. Peki neden sürüş modu değil de uçak modu? Telefonun yaydığı radyasyon ve bazı dalgalar beyni yorduğu için uyku sırasında dinlenen beyne gelen dalga uyanma olasılığımızı ve verimli uykumuzun etkisini azaltacaktır

Yedinci maddemiz –en önemli madde- saat 10 ne arkadaş ben uyuyamam diyenlerdenseniz Oto Hipnoz Ses Kaydı Oluşturma - Uygulamalı Anlatım bu linke giriş yaparak hazırlayacağınız ses kaydında erken uyumak ve uyanmak ile ilgili telkinleri kullanabilirsiniz bu beynin 10’ da uyuyamam tabusunu kıracaktır. Ayrıca ses kaydını eğer uyumadan önce dinlerseniz uyumanıza katkı sunacaktır. Açıkçası 8 dakikalık ses kaydım bana ninni gibi geliyor ve uyumamı kolaylaştırıyor.

Sekizinci maddemiz –en önemli madde- uyumadan önce kurduğunuz alarmın sesini dinleyin ve uyurken bu sesi hayal ederek uyanacağınızı düşünün. Peki neden lan neden? Çünkü eğer o sesle beyin ilişki kurarsa uyku halinde o sesi duyup hayalle ilişkilendirerek sanki geçmişten gelen bir alışkanlık gibi algılayıp uyanmanız kolaylaşacaktır

Dokuzuncu maddemiz –en önemli madde- gece uyandığınız an geri uyuma fikri gelecektir. Tek yapmanız gereken battaniyenize bir tekme atmak. Peki neden kardeşim? Çünkü attığınız tekme beyinde diğer sistemleri harekete geçirecek ve o sistemleri çalıştıracak. Böylelikle geri uyuma fikri psikolojik ve fiziksel olarak yok olacak.

Saat 10’ da uyumuyoruz bu arada yani saat 10’ da yatağa girmeyin 9.30 gibi bir saatte girerseniz vücut uyuşacak ve uyuma kolaylaşacak. Ayrıca alarmı saat 2.10 olarak kurun zorlanıyorsanız 2.20 alıştıysanız kademeli olarak 2.00 ‘ a çekin.

Güzel dostlar güzel insanlar bu verdiğim teknikleri uygulamaya başladığınızda beynin size karşı savunmasını o kadar azaltıyoruz ve kendimizi o kadar güzel hazırlıyoruz ki. Hiçbir şey gereksiz değildir bu yüzden güçlü iradelerinizle bunları uygulayın. Uygulayın ki 12,5 yıl kârınız olsun.


Bugünkü GÖSTERİMİZİN sonuna gelmiş bulunuyoruz.

HİDDENBOY
 
Birden uykuyu 4 saate indirebilir miydim bilmiyorum ama bugün 5.45 saat uyudum. Her gün 15dk azaltıyorum. Lakin hiç 10'da uyumadım. Mümkün değil bu benim için. 20:00 ile 23:30 arası spor yapıyor ve yüzüyorum. Eve gelip hemen uyuyorum.

Ayrıca sağa yatma mevzusunu da uygulamıyorum. Aksine düz yatmaya alıştım bu deney boyunca. Önceden sağa sola dönerek uyurdum ve yorgun uyanırdım. Şimdi düz yatıyor, daha az uyuyor ve enerjik oluyorum.

Gece 4 saat uyuyup öğlen 11:30 ile 12:15 arasında 15-45dk arası kestiriyorum. Eğer çok yorgun olursam akşam 6-7 arasında da 15dk kestiriyorum. Bu 15dklık kestirmeler bana acayip enerji veriyor. Hızlı şarj sistemi gibi anında şarjlıyor resmen.

Insanlar şaşırıyor spora gidiyorsun nasıl az uyuyorsun diyorlar. Bazıları spora gidiyorsan az uyuduğun için vücudun gelişmez diyor. Her ayın 15'inde ölçüm yapıyorum. Vücut yağ, kas oranı ve cm cinsinden gelişimi hesaplıyoruz. Deneye başlamadan önce ölçüm yaptırdım. Bu ayın 15'inde yine yaptıracağım. Ölçüm sonuçlarını alıp öyle buraya detaylı rapor yazacağım.

Ha bu arada günde 8 saat civarı uyurken bir günde ya sadece spor ya sadece yüzme yapardım. Enerji fazla geldiği için şimdi her ikisini birden yapıyorum. Buna ek olarak karın kası egzersizi yapıyorum her gün 20-30dk.

Resmen kendi kendimizi öldürmüşüz yıllarca çok uyuyarak onu anladım ben. Denemeyen varsa hemen denemeye başlamalı.
 
Bende yarından itibaren saat 7 de kalkmaya başlayacağım. 23.40 la 00.30 arası uyuyabildiğimi varsayarsak 7-7.5 saat uykudur yani hedefim her ay 30 dakika kısaltmak ve düzenli olarak 5 saate indirmek.Uyumak yerine 100 sayfa belki daha da fazla kitap okunur mis gibi.
 
Birden uykuyu 4 saate indirebilir miydim bilmiyorum ama bugün 5.45 saat uyudum. Her gün 15dk azaltıyorum. Lakin hiç 10'da uyumadım. Mümkün değil bu benim için. 20:00 ile 23:30 arası spor yapıyor ve yüzüyorum. Eve gelip hemen uyuyorum.

Ayrıca sağa yatma mevzusunu da uygulamıyorum. Aksine düz yatmaya alıştım bu deney boyunca. Önceden sağa sola dönerek uyurdum ve yorgun uyanırdım. Şimdi düz yatıyor, daha az uyuyor ve enerjik oluyorum.

Sırt üstü yazmanın faydaları gerçekten güzel. Sağ tarafa yatmanızı istememin sebebi; eğer sağ tarafa dönüp uyursanız sağ burun deliğiniz kapanacak ve sadece sol burun deliğiyle nefes alacaksınız. Bu sol burun deliği sağ beyne etki eder. Sağ beyni geliştirir. Sağ beyin de yaratıcılık ve hayal gücü faaliyetleri fazladır. Geçenlerde forumda *Nasıl espri yeteneği geliştirilir* diye soru görmüştüm. Kuşçubaşı da oyunumuzun doğal olmasından bahsetmişti. İşte sağ beyin size bunları sağlayabilir. Sadece 4 saat uyku değil mesele. Amacımız en verimli uykuyu almak. Saat 10' dan itibaren müthiş bir hormon salgılanması başlar. Hepsinden faydalanabilmemiz için 10' da uyuyoruz. Eğer kendini ayarlayabilirsen 10' da uyu. Ha bu uyku çok farklı bir durumdur elbette. Herkesin kendine özgü bir biyolojik saati vardır çünkü. Ancak beyin ve vücudu alışkanlıklar ile yola getirebiliriz.
 
Kanka, güneşin batmasına yakın uyumak çok iyi değil diye okumuştum ve bu bilginin doğruluğuna inanıyorum. Çünkü okuduğum yazıda ki belirtileri hissediyordum o saatler arası uyuduğum zaman.
Vücudun metabolik hızı ikindi vakti yani güneşin batışından 1-2 saat öncesine kadar olan saatlerde en üst düzeye ulaştığından o saatler de uyuyunca çarpılmış gibi oluyor insan.
 
dört saat uyuyorsun ama gün içindeki aktivitelerinden de bahsedebilir misin? ne kadar enerji harcıyorsun, yoruluyorsun?
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst