Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Abi Neden Dövüş Sporuna Yazılıp Dayak Yiyeyim Salak Mıyım Ben?

Şimdi şöyle söyleyeyim dostum. Boks, antrenmanları karma dövüşe göre biraz daha hafif ve senin de bildiğin gibi yalnızca yumruk barındırıyor. Karma dövüş sporunda ise hem kickboks hem boks hem jiu jitsu hem güreş barındırıyor. Yani burada tüm vücudunu kullanıyorsun desem yeridir. Yalnızca güreş dersen dediğim gibi antrenmanları çok ağır. Gayet eğlenceli. (Bizzat güreşin ısınmasına,patlayıcı güç antrenmanına katılmadım fakat yakından izlediğim için biliyorum. Eğlenceli kanısına ise biz karma dövüş sporunda güreş yaptığımız için ordan vardım.) Jiu Jitsu'da ise yerde dövüşe odaklı bir spor. Eğer UFC maçlarına baktıysan hani olur ya adam yere yatmıştır rakip de gelir adamın kolunu kapıp pes ettirmeye çalışır. İşte burada Jiu Jitsu devrededir. Yalnızca tekmeli sporlar hakkında pek bir bilgim yok.

Bunlar arasında tercihini yapabilirsin. Benim şuan uğraştığım alan karma dövüş.
Doğru söylemişsin ama kardeşim emin ol boks güneşten sonra en zor spor müthiş bir dayanıklılık gerektiriyor öyle 3 ya da 5 round değil 12 round
 
Dostum korkuyla karışık ön yargı ile yaklaşıyorsun. 1 yıldır gidip o kadar dövüş yaptım, sadece birkaç kez burnum ve ağzım kanadı o kadar. Öyle kalıcı bir hasar yok. Kanamasının sebebi de biz kendimiz bilenler olarak biraz daha sert dövüşüyoruz ama dediğim gibi sadece kendi aramızda. Gidip de yeni gelenlerin ağzını burnunu kırmıyoruz. Biraz daha sert dövüşmemizin sebebi de müsabakalara hazırlanmak. Yani birisi gelip de ''Kardeş, bana yavaş gir.'' dediğinde gelip de ''Mq korkağı,çık git len salondan.'' demiyoruz. Zihinsel gelişim elbette daha önemli. Her şeyin başında ''Beyin'' vardır sonuçta. Ama diyelim ki gece vakti sokakta tek başına yürüyorsun ve kalabalık bir şehirde yaşıyorsun, hiç beklenmedik bir anda olumsuz bir olayla karşılaşınca ne yapacaksın? Mecbur kendini savunacaksın. Buna yanlış bilmiyorsum nefsi müdaafa diyorlar :)

Şimdi elbette 2-3 antrenmana gidip de kendisini nirvanaya çıkaranlar vardır. Onların zaten anlattıklarımla alakası yok dostum. Sen de muhtemelen ne demek istediğimi anlamışsındır.
Hayır hacı para verseler yapmam kick boxu başka savunma sanatı mı yok. Zaten küçükken geçirdiğim kaza yüzünden burnum yamuldu tipsizin teki oldum bikaç aya ameliyat olcam asla girişmem. Burnu çok hafife alıyosunuz o bir kıkırdak ben söyleyim çok kolay kırılıp yanlış şekil alabiliyo.
 
Hayır hacı para verseler yapmam kick boxu başka savunma sanatı mı yok. Zaten küçükken geçirdiğim kaza yüzünden burnum yamuldu tipsizin teki oldum bikaç aya ameliyat olcam asla girişmem. Burnu çok hafife alıyosunuz o bir kıkırdak ben söyleyim çok kolay kırılıp yanlış şekil alabiliyo.
Görüşüne saygı duyuyorum dostum.
 
Çok yararlı bir yazı olmuş eline sağlık.
 
Forum ilk açıldığında aynen bu konudan bahsetmiştim vay be güzel anlatmışsin kardeşim
 
Iki dovus dalindan lisans almis (muay thai ve tekvando) birisi olarak dovus sporunun cok faydasini gordum.

Aslinda cekingenliklerin altinda fiziksel acidan yada mental acidan korku yatar.

Dovus sporu hem fiziksel hem de mental aci esiginizi yukseltmeye ve guclendirmeye yarar. Bu sayede kendinizi bir sonraki seviyeye tasiyabilirsiniz.

Ama NoFap den beklediginiz gibi mucize bir deynegin cikip sizi ALFA(!) yapmasini beklemeyin. Sizr elbet dovus sporlari birseyler katar. Ama bir anda ALFA(!) yapmaz.

Bunu soyle dusunebilirsiniz. Daha hayatinizda motor kullanmamissiniz. Supersport motorlarin hizini gorunce korkudan altina sican biri ile bir ss yariscisinin motorla ilgili dusuncesi, korkusu, dayanikliligi ayni olamaz.

Nakavtin bol olsun dostum
 
Özel ders mı aldın yoksa grup dersimı veya kendı kafana göre gidip kendın mı ögrendin ? Sen hangısını önerirsin *
 
Boksta amaç yumruklardan kaçmaktır aslında.
Benimsediğim bir spor dalı değil evet bence de aptallık olarak görülebilir. Taekwondo ve Capoeira da benim sevdiğim bir daldır. Kendimde o beceriyi görüyorum, üstüne gitsem çok kolay öğrenebilirim. Kendime güveniyorum. Atış konusunda da öyle. Bu arada Türkiye'de azınızdan salgıladığını ztükürük ile sizin hangi spor alanlarına yatkın olduğunuzu bilimsel olarak önünüze koyabiliyorlar. Patlayıcı güç, fitness vs. Bu tabi şunu düşündürtebilir. Ya o kim benim ne istediğimi neyi başarıp başarmayacağımı nereden biliyor diye. Belki haklı da olabilirsiniz.

Lakin Krav Maga gibi savunma sporları ve sadece canınıza kast edildiğinde kendinizi nasıl korumanız gerektiğini bilseniz. Daha doğrusu teknik bilseniz bence yeterli. Ama dayak yemeden de bir şey öğrenilmiyor. Yoksa youtube de milyonlarca eğitim videoları var her izleyen efsane olurdu o vakit. O yüzden uygulama teoriyle birleşince bir şey ifade ediyor.

Dolayısıyla azcık da olsa dayak yemek farz. Hiç dayak yemeyen adam, nasıl olur da kendini savunabilir ?
Sadece eğitimle mümkün. O da savunma sporlarını öğrenmekten geçiyor.
Her yediğiniz dayak daha güçlü egzersizler yapmanı gerektiriyor olabilir, belki daha hızlı yumruk da atabilirsin.
Lakin o beyindeki travmaları kimse onaramayacak.

Kişisel gelişimimiz adına Muhammed Ali evet bir idol olabilir.
Lakin bunu boks yaparak değil de kendini savunmak olarak icra etmek çok daha mantıklı.
Nerede kaçıp nerede ileri vites atmak bunlarda sonuç olarak yine eğitim.
 
Çok güzel yazmışsın hiç duraksamadan keyifle okudum, daha önce hiç blog veya benzeri bir platformda yazdın mı? Ek olarak aikido eğitimi alan bir arkadaşım da hep bu yazdıklarını söylerdi. Demek ki dövüş sporlarının genel bir özelliği bu Uzak Doğu'ya gitmeye gerek yok.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst