Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Afrikalılar Neden Çok Siyah?

Katılım
8 Temmuz 2018
Mesajlar
23
Tepkime puanı
47
Şehir
İstanbul
Afrikalılar`ın ten renginin siyah oluşu, derilerindeki Melanin pigmentinin yoğunluğuyla ilişkili. Koyu ten rengi ise, yaşadıkları bölgelerdeki ortam koşullarına sağladıkları uyumun bir sonucu. Afrika ekvatora yakınlığı nedeniyle güneş ışınlarının en dik olarak ulaştığı bölgedir.
Sıcak hava koşullarının yanında, yer şekilleri ve bitki örtüsü de "koyu" bir ten rengini gerektiriyor. Dünyanın kuzey ve güney bölgelerinde ise (ekvatora göre), bu koşullar söz konusu olmadığı için ten rengi daha açık. Ten renginin koyuluğu, sadece güneşten korunmanın bir gerekliliği değil, aynı zamanda güneş ışınlarının yoğunluğunun bir doğal sonucu.
Güneş ışınları, MSH hormonunun salgısını arttırıyor ve vücutta Melanin sentezi hızlanıyor. Ayrıca güneş altında uzun zaman kaldığınızda ten renginize ne olduğunu da düşünün. İşte tüm bu etkenlerin varlığı, zaman içinde gen havuzuna yerleşiyor ve ortam koşullarına en yüksek uyum, ırkların temel özelliklerini şekillendiriyor.

Atalarımız siyahtı
Neandertaller ilk beyaz tür diyebiliriz.Homo Sapiens
yani bizim türümüz Afrika`dan yayıldığı için siyahtı.İnsanların orijinal ten rengi siyahtır. Bazı atalarımız Afrika'yı 100.000'den 70.000 yıl öncesine bırakana ve daha az güneşe maruz kalan yerlere yayılanca solgun ten rengi yavaş yavaş oluştu.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst