Oyun, kırmızı hap, pick up artist, alfa teorileri vb birçok kişisel gelişim olaylarına başlayan yeni birisi cidden olayları yanlış anlayabiliyor. Kırmızı hap öğretisine yeni başlayan birisi anında kadın düşmanı oluyor. Mgtow öğretisini kabul eden bir erkek kendisini geliştirmek yerine insanlardan uzakta asosyal bir hayat yaşıyor. Videoda dediği gibi alfalığı öğrenmeye kalkan birisi saçma sapan insanları rol model alıyor. Aslında bunlar salak insanlar değil sadece tembelliklerinin kurbanları. Çünkü kendisini geliştirip alfa olmak zor iken birisini rol model alıp taklit etmek daha kolay. Kadınlar hipergamiye önem veriyor, ben hipergamiyi öğrenip kadınların radarına girmeliyim demek yerine evinde güzel kadınların bulunduğu erotik videoları izlemek bu adamlara daha kolay geliyor. Bu insanlar hep kolaya kaçtıkları için böyleler.
En kötü daygamede akıl hocasının verdiği tekniğin mantığını öğrenmek yerini akıl hocalarını taklit etmek böyle adamlara daha kolayına geliyor. Mysterynin rutinlerinin mantığını kavramak yerine bütün rutinlerini ezberleyip kadınlara uygulamak daha kolaylarına geliyor.
Tamam bende saçma span insanları rol model aldım. Akıl hocamın gösterdiği gibi setler açtım. Ama insan bu işlerde çıraklık aşamasını bitirdiyse kalkıp tony stark, Neil straus gibi adamları rol model almak yerine kendine ait karakter çizmelidir.
Çırak adamlara lafım yok. Çünkü adamların olaylardan haberi yok ama kendisini geliştirmiş adamların hala filmlerdeki karakterleri rol model almaları içimi cız ediyor.
Tony stark, batman, şubu şöyle böyle hepsi alfa karakter ama kalkıp eşek kadar adam kendisine bunları rol model alması ciddi bir tembellikte olduğunu gösterir.