Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Alıcı-Satıcı Dinamiği

Katılım
11 Mayıs 2018
Mesajlar
46
Tepkime puanı
104
Yaş
34
Şehir
İstanbul
Alıcı-satıcı dinamiği

Milyoner olun. Kendinizi kıza yamamacak defolu ürün gibi pazarlamayın.
Alıcı-satıcı dinamiği ilişkilerde ki temel dinamiklerden birisidir. Serbest piyasa ekonomisinden alınma bir kuraldır.
Nedir alıcı-satıcı dinamiği?
Kadınlar erkeklerin tonla ilgisine maruz kalırlar bu ilgi romantik,cinsel,arkadaşça vs oluyor. Yani kadınlar bir milyoner gibiler ve tüm erkekler kadına kendini satmaya çalışıyor. Ahaha bak ben zenginim,yakışıklıyım,komiğim,iyi giyiniyorum vs. Kadın ise elleri cebinde şişman bir milyoner gibi gezer piyasada ve erkeklerin çoğu ellerini açmış para dilenen dilenciler gibidir. Erkekler kadının ilgisi ve onayını çekmek için çırpınır. Yani kadının neyi olup olmadığını asla test etmezler bu yüzden de daha tanışma anında tüm gücü kadına verirler bu yüzden de işler iyi gitmez. En basitinden erkeklerin %90 kadarının kızlara attığı tanışma mesajlarına bakmanız yeterlidir. Onlar biraz ilgi dilenen fakirler gibidirler ve belli bir zaman sonra kendilerini kıza satmaya çalışırlar. Erkeğin yaptığı en büyük hatalardan birisidir.
Asla satıcı olma alıcı ol !
Peki bunu nasıl yapacaksın? Sonuçta kadına ilgi gösterdiğimiz de kendimizi satıcı konumuna düşürüyor ve en iyi şekilde pazarlamaya çalışıyoruz diye düşünebilirsiniz ama bu hatalı bir bakış açısı. Erkeklerin çoğu fazlasıyla egoludur ve erkek egosu kadının onayıyla şişen bir balon gibidir. Kendisini diğer erkeklerden daha iyi satmaya çalışsada bu taktik %1 oranında işe yarar. Önemli olan alıcı olmaktır kadının ne özelliği var ki onunla ilişki yaşayacağım diye kendinize sormanız ve bunu da kadına belli etmeniz gerekmekte.
Bu dinamik yüzünden erkeklerin çoğu "kızın ilgisini çekmek için aşırı çabalar ve türlü türlü taktik uygulamaya çalışır"yani havalı duruşunu ve sakinliğini yitirmiştir frame'i çökmüştür. O kadar zoru çabalar ki kadında tiksinti oluşmasına neden olur.
"KADININ YANINDA SİZDE MİLYONER GİBİ OLUN" asla para dilenen fakir gibi olmayın. Eğer sizinde bir milyoner olduğunuzu gören kadın size ilgi duyacaktır çünkü aşırı kasmıyor ve ilgi dilenmiyorsunuzdur. Bu erkeğin maskülen yönü ve güçlü aurasının yansımasıdır.
Unuymayın kadınlar ağır bir ilgi bombardımanı altında. Sürekli her yerden mesajlar geliyor, sürekli erkekler kesiyor, sürekli tanışma buluşma davetleri vs alıyor seçenekleri hep artıyor azalacağı yerde. Erkeklerin bu kadar zorlaması işe yaramaz ve kızda ego patlamalarına neden olur. İşe yaramaz ama güzel hatunların instagramda 50.000+ takipçiye ulaşması bunun basit bir ispatıdır.
Erkeklerin bu dinamiğe karşı yapacakları ;
-Alıcı olun yani standartlarınız olsun bunu kıza en başta belli edin
-İlginizi her zaman belli edin sonuçta erkeksiniz ve o da kadın.
-Eğlenceli olmaya çalışmayın, eğlenceli olun. Yani zoru deneyen sürekli komik olmaya kasan adam İTİCİDİR. Böyle adamların vibe'ı ve modu aşırı kötü durumdadır. hissetmediğiniz şeyi yaparsanız aşırı yapay durur. O yüzden eğlenceli olmak çoğu zaman bir frame ve vibe meselesidir benim öğrenmem yıllar aldı sizinde büyük ihtimalle öyle olur.
-Kadına muhtaç olmadığınızı belli etmek çok önemli ve sürekli başka kadınların olduğunu bilmesi de çok önemli. Sizin de milyoneri oynamanız lazım çünkü kadın bu durumda yaşıyor. Eğer doğru frame'e sahipseniz işiniz kolaylaşacaktır.
-ASLA ama ASLA kadına ilginizi özür diler ve aciz şekilde yansıtmayın. Aptal erkeklerin çoğu kıza "senden hoşlanıyorum ama rahatsız etmedim değil mi?". "sana mesaj atıyorum ama rahatsız etmiyorum değil mi?" "yolda gördüm tanışmaya geldim ama rahatsız etmiyorum değil mi?" tarzı konuşmayın. Bu özür diler onay arayan yaklaşım hatalıdır kızı kendinizden üstün gördüğünüz anlamına gelir.
-İLGİNİZİ GÖSTERMEK SİZİN DEĞERİNİZİ DÜŞÜRMEZ. Bir çok aptal bunun değer düşürdüğüne inanıyor çünkü onların bakış açısı erkeksi değil.Kadını gerçekten hak ettiğine inanmıyorlar ve hatunu taşıyacak ÖZGÜVENE sahip değiller. Onlar kendini satmaya bir kıza kakalamaya çalışan ucuz ürünler. Biz ise milyoneriz.
-Kaliteli erkek kendini satmaya çalışmaz ve aşırı kıza yüklenmez. Yani kıza arabam,evim,param vs var diyen eziktir çünkü kaliteniz bunu belli etmeli söylemeye onay aramaya gerek duymamalısınız. Kız fark etmeli ve sizde duruşunuzla belli etmelisiniz.
-Sürekli kendinizi ve standartlarınızı yükseltmeye çalışın.
-Kadınlar sizden üstün değil.Bir çok erkek kadınları kendinden üstün ve onları elde edilmesi gereken amaçlar olarak görüyor.Kadınlar mutluluğa giden yolda amaç değil en fazla anlık zevk veren araçlardır. Erkeklerin %95 kadarı kadınları üstün görüyor. Eskiden bende de öyleydi ama şimdi öyle güçlü frame sahibim ki hiç bir kadını kendimden üstün görmüyorum neredeyse hepsini aynı değerde görüyorum. O yüzden asla gergin ve panik halinde değilim. Kendimi kızın ilgisini çekmek için şaklaban olmuş halde bulmam. Standartlarımla oradayımdır ve muhtaç olmadığımı sadece eğlenceyi ve seksi istediğimi belirtirim.
 
Güzel yazı için teşekkürler. Ben kızlara aşağıdan bakan bir birey değilim, böyle bir zayıflığım yok fakat güçlü bir frame nedir, nasıl sahip olunur? Bu frame konusunda bilgisizim
 
Bu konuyla ilgili zibilyon tane yazı yazıldı ve hala böyle düşünmeyen/düşünemeyen erkekler var. Olayın özü bu yazıdır. Bu düşünceyi benimsedikten, içselleştirdikten sonra oyunun yarı bitmiş oluyor; geriye açılış yapmak ve tecrübe kazanmak kalıyor. Bu arada güzel yazı adamım.
 
Yaşamınpratikgücü diye site var oradan alıntılamışsın. Güzel yazı size demek istediğimde buydu nege felan gerek yok alıcı mentalitesini oturtursanız kafanızda oyununuz dahada iyi olacak. Sette geneliniz satıcı modunda. "kıza rutin anlatayım, mario olup kızın shit testlerini geçeyim, hikayeler anlatayım, eğlendirip soytarılık yapayım" gibi zihniyet sizi direkt satıcı konumuna düşürür.
 
Güzel yazı için teşekkürler. Ben kızlara aşağıdan bakan bir birey değilim, böyle bir zayıflığım yok fakat güçlü bir frame nedir, nasıl sahip olunur? Bu frame konusunda bilgisizim
Erkekadam sitesinden alıntı yapayım sana.
Çerçeve, bir kişinin “gerçekliği”dir : bir kişinin duruşu, hayata bakışı, idealleri, inançları, değerleri ve beklentileri gibi öğelerin toplamıdır. Bir kişinin kendi çerçevesini kontrol etmesi demek, başkalarının çerçevelerinin kontrolü altına girmemesi demektir. Kendi çerçeveni, başkaları için eğip, bükmemektir.
 
Erkekadam sitesinden alıntı yapayım sana.
Çerçeve, bir kişinin “gerçekliği”dir : bir kişinin duruşu, hayata bakışı, idealleri, inançları, değerleri ve beklentileri gibi öğelerin toplamıdır. Bir kişinin kendi çerçevesini kontrol etmesi demek, başkalarının çerçevelerinin kontrolü altına girmemesi demektir. Kendi çerçeveni, başkaları için eğip, bükmemektir.
Teşekkürler
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst