Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Arkadaşlarım Beni Küçük Görüyor

Katılım
21 Kasım 2018
Mesajlar
329
Tepkime puanı
476
Şehir
Tokat
Merhaba
3 yıllık bi arkadaş çevrem var ve ben 1.5 yıldır gelişim ile uğraşmaktayım. Yani eski beta kimliğim maalesef duruyor. Artık kendimi eskisine nazaran daha az ezdiriyorum ama geçmişimden dolayı el şakaları falan gruptaki diğer kişilere nazaran bana daha çok yapılır. Bu da insanların bana saygı duymaması anlamına geliyor ki bu enerjimi bir hayli düşürüyor. Grupta herkese şakalar yapılır fakat bana yapıldığında dozu daha büyük oluyor.

İnsanlarla tartışamaya girebiliyorum,kendimi sözlü olarak çok rahat savunurum. Fikirlerimi de savunurum ama bu durumdan kurtulmama etkisi olmuyor. Biliyorum 3 yıllık (hatta bazıları daha fazla) arkadaşlarım. Zaten çevre değiştirmem çok mümkün değil ki birbirimizi gerçekten seviyoruz. Bi faaliyet yapılacağı zaman beni de davet ederler vs. ama saygı olmayınca bu sevgi de kuru kalıyor.

Ben tek başıma bu sorunu çözemiyorum,yardımcı olabilirseniz sevinirim
 
çünkü arkadaşlarım hariç diğer kişileri pek takmıyorum o yüzden de çevremde pek sevilmiyorum ve kafa dengi insanlar bulabilir miyim bilmem.
Tek kalmaktan korkuyorsun veya kendini yeteri kadar sevmiyorsun , forumdaki çoğu yazıyı da okumamışsın , araştıran bir ruhun yok belli , çünkü okusan böyle bir konu açacağını sanmıyorum.
“Kendi ışığına güvenen, başkasının parlamasından rahatsızlık duymaz.” Victor Hugo
 
Arkadaş çevreni değiştirmek istemiyorsan, seni rahatsız edecek bir hareket yaptıklarında sert bir şekilde tepki ver.
 
Ciddi ve sert bir şekilde uyar ve bu ciddiyetinin arkasında dur duzelcektir
 
Sende aynı sekılde onlara davran
Lıselısın buyuk ıhtımal lise bitince buyuk ıhtımal sadece biriyle goruseceksın tecrübeye sabit..
 
Liseliysen arkadaşlarını boşver uniye aban. Zaten ilerde çoğu görüşmeyi kesicek.

Öncelikle kendi değerini kendin belirlersin demekki arkadaşlarına ezilmek hoşuna gidiyor bu yüzden kendini ezdiyorsun yada onlara muhtaçsın. Emin ol sen doğarken onlar yanında değildi ölürkende yanında olmuyacak. O yüzden insanları boşver kendine odaklan.

3 yıllık bi arkadaş çevrem var ve ben 1.5 yıldır gelişim ile uğraşmaktayım.
Eğer dediğin gibi gelişime önem verseydin böyle adamları hayatından çıkarmakla başlardın.

Kendi ibretlik hikayemi anlatayım ders çıkarman için.
Lisede böyle çevrem vardı adamlar kendisini geliştirmezdi hepimiz iyi anlaşırdık tabi onlara çok yatırım yapardım. Hayalim o heriflerle mezun olup onlarla ders çalışıp güzel bölümlere gitmemizdi. Lise 4 olduk bizim grup dağıldı hepsi uni sınavını kazanmak için özel okula gitti. Tabi ben kaldım devlet okulunda ben adamları bizim okulda olucak diye mutlulukla gidiyorum bu yıl 4ümüz çalışığ uni kazanırız diye hayallerdeyim. Bir gittim okula adamların hepsi özele geçmiş bana hiçbirşey söylemediler. Tabi ben arkadaşlığı kestim. Derside takmadım derdim kadın-erkek dinamiklerini çözüp oneitis yaptığım kızı tavlamak olmuştu.(tabi oda hakmadı ozamanlar bana) bu saçma olaylardan sonra bunalımı girdim arkadaşlarım sikko bölümleri kazandılar benimde sikko bölümler tuttu babamın parasını orda çarçur etmemek için iş hayatına atıldım. İş hayatındada adam yerine koyulmadım. (Bilirsiniz patronlar işçi aramaz köle arar). Şuan o lisedeki arkadaşlarım sırf set açıyorum diye benimle takılmak istiyor :) anlatabildim mi?

İnsanların çıkarcıdır yani o dost dediğin adamları s.et dersine aban kariyerine odaklan. Kariyer bir erkeğin olmazsa olmazıdır.
 
Arkadaşların dediği gibi üniye aban. Orda kendine başka bir çevre edinirsin ama uyarayım ünide 1. Sınıfta genelde arkadaşlıklar sahte olur. Eğer erkek grubun olursa da yine de fazla bağlanma. Zira bu sefer de kızlarla konuşmaya yeltenmezsin.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst