Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Arşivin Dibindeki Ses Kaydı

Atatürk'e hüzünlenme sen alfasın denildiğini düşünsenize Atatürk ne kadar güçlü birisi olsa da geceleri ağladığı çok olurmuş bunlar insanı şeyler, güzel bir ses kaydı
 
ii demiş qral, şaka bi yana kim bu arkadaş bilmiyorum fakat hüzünlü şarkı hariç dediklerine katılıyorum özellikle '' aşk '' konusuna, yani toplumumuz aşka sonun da üzüleceğim gözüyle bakıyor ve '' sikerim aşkını kızını len '' diyor, fakat bir yandan da kızları istiyor değişik kafa yapısı. Bilinç altının da % 90 ını aşkı kötü bir şey olarak kodladığı için istese de kadınlara yakın olamıyor ve beyin engelliyor. Bilmiyor muyum böyle kişileri ön sırada 2 kız oturur köpek gibi arkalarına oturmak ister ama beyni engeller gider en arkaya oturur :) bunun temelin de dediğim gibi aşkı beyninize kötü kodlamanız var.Aşk dünyanın en güzel duygusudur, (Maalesef onun da bitme süresi var) DOĞRU YAŞANDIĞINDA.
 
Son düzenleme:
ii demiş qral, şaka bi yana kim bu arkadaş bilmiyorum fakat hüzünlü şarkı hariç dediklerine katılıyorum özellikle '' aşk '' konusuna, yani toplumumuz aşka sonun da üzüleceğim gözüyle bakıyor ve '' sikerim aşkını kızını len '' diyor, fakat bir yandan da kızları istiyor değişik kafa yapısı. Bilinç altının da % 90 ını aşkı kötü bir şey olarak kodladığı için istese de kadınlara yakın olamıyor ve beyin engelliyor. Bilmiyor muyum böyle kişileri ön sırada 2 kız oturur köpek gibi arkalarına oturmak ister ama beyni engeller gider en arkaya oturur :) bunun temelin de dediğim gibi aşkı beyninize kötü kodlamanız da var.Aşk dünyanın en güzel duygusudur, (Maalesef onun da her başlayan şey de olduğu gibi bitme süresi var) DOĞRU YAŞANDIĞINDA.
Kendi kaptırıp bir dişiye muhtaç duruma gelmediğin sürece Aşk gerçekten güzeldir bro. Önemli olan iradene hakimiyet kurmak. Bölyece Kız kendini vazgeçilmez sanmaz
 
"Ama eğer bir gün üzülürüm diye kaçıyorsanız bir şeylerden siz zaten kafadan eziksiniz"
Üzüntü, ızdırap da hayatın bir parçasıdır. O duyguları görmezden gelip kaçmak belki o an iyi hissettirse de ilerisi için daha kötü sahnelere yol açabilir. Sonuçta insan biyolojisi bu duygular üzerine kurulmuştur ve biz her negatif duyguyu inkar edip ondan kaçarsak negatiflik denizine girip onun içinde yüzmekten başka bir şey yapmayız.

Alan Watts'ın bu konu hakkında şöyle bir sözü var.
"Daha pozitif bir deneyimi arzu etmenin kendisi negatif bir deneyimdir ve paradoksal olarak, insanın negatif deneyimini kabul etmesinin kendisi pozitif bir deneyimdir."
Kendisi negatiflik üzerine kurulu olan hayatta negatif şeylerden kaçamazsınız. Onlardan şikayetçi olmak yerine onları benimsemeniz lazım. İşte insan böyle gerçekten kendisini geliştirebilir.
NOT: Bu sözde anlatılacak daha çok şey var lakin konumuzla ilgisi olan kısım bu kadar şuan.

Şarkı konusunda da katılıyorum lakin şöyle bir nokta var. Eğer unutulması gereken bir olay yaşadıysanız (sevgilinin aldatması, sevgilinden ayrılmak vs) ve bu olay üzerine kendinizi hüzünlü şarkılara, kitaplara vurursanız ipin ucu kaçar ve aslında olmak istemeyeceğiniz kişiye dönüşürsünüz. İstediğinizi yapın, alfa olacağım diye robot gibi biri olmayın ama gerektiği zaman ne yapacağınızı iyi bilin.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst