Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Başarı zamanı kullanmaktan geçer.

Katılım
22 Haziran 2018
Mesajlar
173
Tepkime puanı
273
Şehir
İstanbul
24 saat içerisinde ne kadar kendinize vakit ayırabiliyorsunuz? Hiç düşündünüz mü? Hayallerinize koşar adım ilerlerken yolunuza çıkan o vampirler sizin zamanınızı nasıl sömürüyor, farkında mısınız? Peki, kimin kazanmasını istersiniz düşmanınız mı? Yoksa kendiniz mi? Teknoloji geliştikçe insanoğlu daha çok boş işlerle uğraşır oldu. Sanki, bir uyuşturucuya bağımlı olmuş gibi boş işlere bağlandık. Beynimiz bu uyuşturucuya öyle bir bağlı ki gerçek hayattan koparak artık tüm dostluklarımızı eğlencelerimizi sanal dünyada bulur olduk. İnstagram da beğeni ile dopamin salgılar olduk. Bu sadece instagram da değil, kendimizi insanlara gösterdiğimiz her alanda gerçekleşmekte. Şimdi zamanımızı çalan ve hayatımızı nasıl daha kaliteli yaşayacağımızı maddeler halinde yazmak istiyorum.

1.Programlı yaşamak: Hayatınızı programlı hale getirmelisiniz. Bunu her alanda yapmalısınız. Market alışverişinden tutun akşam eve gidince ne yapmalıyım bu noktaya kadar program tutmalısınız. Daha sonra otomatik pilota bağlar ve bu sizin için bir zahmet olmaktan çıkar.

2.Hayır diyebilmek: Günümüz de büyük bir çoğunluk istemediği aktiviteleri gerçekleştirmekte. İstemeyerek sırf hatır için hareket ederek mutsuz olmakta. İstemiyorsanız hayır demelisiniz. Zaman kaybetmeye gerek yok. Hayatınızda 1 dakikanın bile bir değeri olmalı. Kime ayıracağınızı dikkatli kullanın.

3.Beğenilme arzusu: Artık her alanda beğeniye bağımlıyız. İnsanların fikirlerini sürekli umursak olduk ve bu bizlere zaman kaybettirmekte. Kendinizi bu tür davranışlara bağımlı kılmayın. Bu boş işlere ayıracağınız vaktinizi kitap okumaya ayırın.

4.Bilgisayar oyunları: Demiyorum ki bilgisayar oyunlarının tamamı zararlı ve faydasız. Lakin kendinizi geliştirmek istiyorsanız artık dur demelisiniz. İnanın bana faydası olmayan işler ilerde size pişmanlıktan başka bir şey getirmeyecek.

5.Kafaya takmayın: Her gün yüzlerce insan görüyor ve hemen hemen bazılarıyla konuşuyoruz. Bin bir çeşit insan var. İnanın bana sonu ölüm olan bu evrende takılacak bir durum değil. Bozmayın moralinizi her şeye takar olursanız. Bu güzel dünyadan zevk almadan göçüp gidersiniz.

6.Pomodoro tekniği : Bunu forumda daha önce paylaşan oldu. Ama kısaca değinirsek 25 dakika çalışır. Beş dakika ara verirsiniz. 2 kere tekrarladığınızda bir tane pomodoro etmekte. Daha detaylısı site de mevcut.

.

.

.

Bu işin temeli kendinize yatırım yapmaktan geçmekte. Hayatınızda kanınızı emen bazı vampirleri atarsanız inanın bana daha başarılı olur ve bu hayattan daha çok zevk alırsınız.
 
Dediklerin gerçekten %100 haklı ama bunları uygulamak gerçekten zor özellikle beğenilme arzusu kafaya takmama, ne kadar kendime telkin etsem de yine de iç güdüme hakim olamıyorum
 
Dediklerin gerçekten %100 haklı ama bunları uygulamak gerçekten zor özellikle beğenilme arzusu kafaya takmama, ne kadar kendime telkin etsem de yine de iç güdüme hakim olamıyorum
Dostum bunları bir anda yapmalısın diye bir şey yok. Her hafta kendine daha çok zaman ayır çeki düzen ver. 1.haftada instagram denen illeti bırak. 2.Haftada bilgisayar oyunlarını bırak 3.haftada zamanını çalan her neyse bunları bırak. Yavaş yavaş olacak bozma moralini. Telkin telkin bir yere kadar harekete geçip. Kontrolü ele almalısın. Bu senin hayatın. Bir başkasının değil.
 
ben mesela pc oyunlarını instagramı bıraktığımda kalan zamanda ne yapacağım çünkü ders çalışmayı kitap okumayı sevmiyorum
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst