Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Başarılı Bir Hayata Geçiş Yap!

Katılım
21 Kasım 2018
Mesajlar
329
Tepkime puanı
476
Şehir
Tokat
Yataktan amaçsızda kalkmalar,daha yataktan kalkamdan bile telefona bakmalar,hayal kurulan ama hiç hedeflenemeyen istekler...
Bu hayattan bıkmış olmasa idin burada olmazdın. Neyse ki buradasın ve her şeye hazırsın!

Sorunlar:
1-Erteleme
2-Bir Şey Yapma İsteğinin Gelmemesi
3-Üşengeçlik
4-Odaklanma Sorunu
5-Hedefleme

Çözümler:

1- ERTELEME

Böyle bir şey yok! Yani senin bildiğin gibi değil. Ertelemenin asıl sorunu hedef olmaması değil,çözülmeyi bekleyen psikolojik ve diğer sorunlardır. Aynı zamanda da korku da işin içinde
Baban ile aran kötüyse,sevdiğin kız ile ayrıldıysan,herifin birinin yaptığı hareket zoruna gitti ve kafaya takıyorsan ve bazı endişelerin,korkuların varsa işlerini ertelersin. Maslow Piramidi aklına gelsin. Kendini tamamlama en sonda yer alır. Baban ile aranın kötü olması barınma,beslenme gibi ihtiçların karşılanmasını riske atar. Kız arkadaşın ile aran kötü ise cinsellik tehlikeye girer. Kavga edecek durumda olduğun birileri varsa yaşama içgüdüsü devreye girecek ve yapacağın işe odaklanman zor olacak. Öncelikle sorunlarını çöz!

2-BİR ŞEY YAPMA İSTEĞİNİN GELMEMESİ

Bu ise erken yatıp kalkma ile halledilebilecek bir sorun. Aynı zamanda beslenme ve spor. Fiziksel etmenler kafayı da pek tabi etkiler. İnsan erken kalkınca hem bir amacının olduğunun farkında oluyor hem de her şeye vaktinin yeteceğini bildiği için rahatça işlerini hallediyor.

Biyolojik saat,ketojonik diyeti araştırın. Hareketsiz de kalmayın. En azından koşu,mekik ve Ege Fitness'ın evde yapabileceğiniz hareketler videoları var.

!!! ASLA VE ASLA O YATAKTAN KALKMAK İÇİN BİRKAÇ DAKİKADAN FAZLA BEKLEME! YATARKEN VE KALKARKEN BİR ŞEY DÜŞÜNME!!!

3-ÜŞENGEÇLİK

Bu da erteleme ve bir şey yapma isteğinin gelmemesi durumları ile benzerdir. Orada dediğim tavsiyeler işe yarayabilir. Aynı zamanda hedefleriniz yoksa veyahut yanlış konulduysa,o hedef uğruna bir programınız yoksa üşengeçlik kaçınılmazdır.

4-ODAKLANMA SORUNU

Bir işle meşgul iken odaklanma sorunu kaçınılmazdır.
Öncelikle vereceğim iki güzel yazıyı sonra da dediklerimi okuyun.
1
2

Bağımlılıklarınızdan kurtulmanız da bu işte çok işe yarayacak. Telefon,mastürbasyon...
Çünkü internet,p*rno gibi eylemler,fazla sayıda dopamin salgılatır. Bu sebepten dolayı da denge hormonu (adını unuttum :/) dopamin reseptörlerini azaltacak ve yaptığınız işten haz almamaya başlayacaksınız.

Telefonunuzdaki gereksiz uygulamları silin. SMS ve WhatsApp hariç diğer applerin bildirimlerini kapatın.
Odanızı toplayın,çalışma yapacağınız odaya özen gösterin.

5-HEDEFLEME

Hedef koyarken mümkün mertebe gerçekten istediğiniz hedefi koyun. Üzerine aşırı düşünürseniz beyniniz sizi o şeyden uzaklaştıracaktır. Sonuca değil;sürece odaklanmak gerek. Haftalık,günlük,aylık diye ayrılan hedefleriniz olsun.

Her türlü etkileşiminizi bekliyorum!
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst