Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Beklemek yerine eyleme, harekete ve yapmaya doğru ilk adımı atın ve bundan korkmayın!

Katılım
4 Nisan 2018
Mesajlar
5
Tepkime puanı
10
Şehir
İstanbul
Birçok insanın isteklerini, hayallerini ve ihtiyaçlarını gerçekleştirmek ya da elde etmek isterken karşılaştıkları en önemli engel, gerekli olan ilk adımı, zamanında atmamış olmaktır. Bu ilk adım, başkalarının sizi fark etmeleri, ciddiye almaları ve dinlemeleri anlamına gelir. Ayrıca yine bu ilk adım. kişinin pasiflikten ve beklemekten sıyrılıp. harekete geçmesi, bir rizikoya girmesi ve eyleme yönelmesi demektir. Tanıdığım çok sayıda yetenekli insanın, kendilerini daha küçük yaşlardan itibaren kaderlerine terk etmiş ve buna boyun eğmiş olduklarını biliyorum. Bunların hemen hepsi ümitsiz bir biçimde, birilerinin gelip de, kendilerine bir şans vermelerini bekler, dururlar. O sözü çok edilen "tesadüf"ün hayatlarını değiştireceği günü de adeta iple çekerler.

Bunlar, iş yerlerin de işlerin daha iyi olacağı günü; evliliklerinde ilişkilerin düzeleceği anı; muayenehanelerde çağrılmayı ve bir lokantada ise garsonun gelmesini beklerler.
Hayatlarının akışını, yani kaderlerini kendi ellerine almak istememeleri konusunda da, binlerce nedenleri vardır ve bunları açıklamak için, bir sürü güzel bahaneler bulurlar: "Ben elimden geleni yapıyorum ama, bir türlü beni ciddiye almıyorlar." "Evet, ben de harekete geçmek istiyorum, ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum." Sürekli olarak karşılarına diktikleri ve "ama, fakat, nasıl" gibi tuğlalardan örülü olan duvar, onların bir türlü "bekleyenler ordusu" olmaktan çıkıp da, o ilk adımı atmalarına fırsat vermez.

"İlk adımı siz atın ve başkalarının sizin için "tesadüfi" bir şeyler yapmasını beklemeden, harekete geçen siz olun!" "Eğer başkalarının dikkatini kendi üzerinize çekmek istiyorsanız, beklemek yerine; eyleme, harekete ve yapmaya doğru ilk adımı atın ve bundan korkmayın!" Belki de bu davranışınız, hayatınızın akışını değiştirecek ilk adım olabilir.
 
Kaybetmeyi Kabul Edebilirim ama Denememeyi Asla. -Michael Jordan
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst