Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Belki Dürüstlük İyi Bir Şey Değildir?

Katılım
5 Temmuz 2019
Mesajlar
3
Tepkime puanı
4
Yaş
23
Şehir
İstanbul
Bu yazım biraz reddit'teki unpopular unpopular opinion kafasında bir yazı olacak. Yani ne kadar katılırsınız ya da katılmazsınız bilmiyorum ama fikirleriniz önemli bu konuda.
Biliyorsunuz ki tabiat olarak güçlü kalan yoluna devam eder ve neslini devam ettiriyor? Bunun dürüstlük ile ne alakası var? Çok.

Şöyle devam edeyim, güç kazanmanın en önemli yolu düşmanı kararlılığın olmaması ve karışık bir kafasıdır. Ve sizde kararlı bir duruş varken karşınızdakinde olmazsa güç kazanırsınız.

A Song Of Ice And Fire (Game Of Thrones olarak bilirsiniz) dünyasının en zekisi olan Petry Baelish'in bir sözü var (Karakteri biraz araştırın lütfen, game of thrones'u sevmeseniz bile)

"Herkes bir şey ister Alayne. Ve bir insanın ne istediğini öğrendiğinde, onun kim olduğunu ve onu nasıl oynatacağını da öğrenirsin. " ve

"Düşmanının kafası sana dair, daima karışık olsun; senin kim olduğunu ve ne istediğini bilmezse bir sonraki adımını da tahmin edemez. Bazen düşmanı şaşırtmanın en iyi yolu, belli bir amaca hizmet etmeyen hareketler yapmaktır. Oyunu oynamaya başladığında bunu hatırla Sansa. ".


Dürüst olmanın toplum içerisinde dürüst gözükmenin avantajı güvenilir olmaktır. Bilmem kaç kişi anladı... Gözükmek! Lütfen Machiavelli'nin Prens kitabını okuyun ve anlarsınız.


Kesinlikle sizi yalancı birisi olmaya teşvik etmiyorum, bu tercihiniz fakat yalan söylemekten kasıt "Bu gece aldım 5 kızı hepsini üst üste... ya da başka bu türde yalanlar değil daima kafa karıştıran ve belirginliğinizi azaltan yalanlardır. Unutmayın dost ve güvenilir kişi diye bir şey yoktur, sadece düşmanlarınız ve ittifaklarınız vardır.

Lütfen yorumlarınızı ve görüşlerinizi eksik etmeyin
 
Yalan demeyelim de belirsiz olmak diyelim biz buna.Hani öyle oldu diyemeyiz ama böyle de olmadı gibisinden cevaplar her zaman sizin hayatta ki manevra kabiliyetinizi arttırır
 
Yanlız bu işi düzgün ve kemiksiz yapmadıktan sonra hiç kalkışmayın bile insanlar zaten kimseye güvenmiyor ve ayrıca dost edinmeye felan da uğraşmayın, çırpınmayın olmuyorsa olmaz. Yapabileceklerinizin peşinden gidin.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst