Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Beyin Yıkama Konusu ⏬

Katılım
7 Ağustos 2018
Mesajlar
343
Tepkime puanı
293
Şehir
Kayseri
Öncelikle merhaba bu foruma katılalı 1 yılı geçti fakat hala şu boktan din dinsizlik ateitlik , Hıristiyanlık saçmalıkları bitmedi.
Grup yöneticimiz burasının dini gorum olmadığını , dinle ilgili atışmaların , kavgaların tartışmanın olmuycağını söylemişti. Ama bir Arkadaşımız konuyu açmış 2 3 video ile süsleyip yok şöyle yok böyle diye eleştiride bulunuyor ve cevabı kapatıyor.

Öncelikle dostum. Birey ahlak kurallarını ailesinden öğreniyor. Terbiyeyi, yaşamayı ailesinden öğreniyor. Beyin yıkamak dediğin şey insanların kalplerinde inandığı kendini yaratan varlığa saygısındandır. Elbette hıristiyan ailenin çocuğu Hıristiyan oluyoe müslüman olanınkide Müslüman. Ama zeki kardeşim senin kaçırdığın şey sadece 3 yaşında bir çocuğun Dinle ilgili bir şey değil. Bu ahlaktır. Bütün dinlerin ortak kuralları bellidir. Dürüstlük , hırsızlık , zina , yalan , haram , adalet , eşitlik. Önemli olan şeyler burada din konusunda da insanlarımız cahil bu konuda diyecek bişey yok. Ama internetteki kuş dan dolayı yada çocukların dinlerini tanımalarından dolayı eleştiride bulunman ( kaba alaycı bir dille )
Çok ama çok saçma. Kendin bike düzgğn açıklama yapmadan bmle vşdeolara erişmek istiyorsanız şöyle yazın diyosun. Senn dinsiz yada başka bir dinde olabilirsin. Ama kişinin Annesi Babası çocuğuna kendi doğru bildiği şeyleri öğretir. Bir anne düşün sigara içmeyi güzel bişi sanıyorsa çocuğuna da içirir. Süt içmek kötüdür sanıyorsa içirmez. Allah insana doğru yolu bulabilmesi için bir beyin vermiş. Bunu kullanabilen insanlar zaten doğru yolu bulmaya başlıyorlar. ( Hz İbrahim )
Dönemimizde dinsizliğin , isyanın moda olması korkunç derece iğrenç bişey fakat benim umrumda bile değil. Herkess kendi kaderini kendi inancını seçer bunları yazma sebebimde insanlara cahil deyip fikirlerini bile daha destekleyemeyip konu açıp gülünç diye dalga geçecek kadar küstah ve cahil olman.



Din ve dini eleştiri konusunda bu yazımın yayınlanmasını ve grup yöneticimiz tarafından açıklama yapılmasını ( dini konular konuşulur yada konuşulmaz ) istiyorum.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst