Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Çıkarım Yapma Bilimi(The Science of Deduction)

Katılım
19 Mart 2019
Mesajlar
76
Tepkime puanı
75
Yaş
20
Şehir
Ankara
Eski bi' ajandamda buldum bunları belki işinize yarar.

İyi bir çıkarım yapmak çok iyi gözlemle ve oldukça çok pratikle olur.Ne kadar çok pratik yaparsanız o kadar çok çıkarım yapma hızınız ve çıkarı yaptığınız bilginin doğruluğu artar.

Çıkarım Yapma Bilimi Nedir? :Çıkarım yapma sanatı kişinin fiziksel özelliklerine bakarak onun hakkında bilgi elde etme(tahmini) dir.

Ders1:İYİ BİR ÇIKARIM NASIL YAPILIR?
İyi bir çıkarım puzzle gibidir.Çıkarım yapılacak kişi hakkında hızlıca düşünüp parçaları hızlıca yerine koymak gerekir.

Çıkarım yapılacak kişide bakılması gereken ilk yer:

Eğer kişiyle konuşma fırsatınız varsa konuşması veya diksiyonu,yoksa duruşu ve saç stilidir.Bu 3 kavram kişi hakkında bize en çok bilgi verecek yerlerdir.Çıkarım yaptığımız kişinin konuşması ve diksiyonu düzgünse buna rağmen duruşu ve hareketleri de iyiyse,buradan kişinin eğitim hayatının iyi ve sosyal hayatının gelişmiş olduğu sonucuna varabiliriz.Onun dışında ikinci bakılacak yer ayakkabısı ve kıyafetinin uyumudur.Kişi eğer kıyafetini ayakkası ile uyumlu giyinmiş ise bu sosyal çevresinin iyi olduğunu gösterir.Kişinin parmakları ve saç kesimi de bize kişinin çalıştığı iş hakkında bilgi verebilir.Örneğin kişinin eli yıpranmış ve nasırlaşmışsa zor bi işte çalıştığını ve sürekli eliyle bişeyler yaptığı sonucuna varabiliriz.Kıyafetindeki kat izinden o kıyafeti kaç gündür giydiğini anlayabiliriz.

Bu yazılık bu kadar.Devamı gelecek

Saygılar
Minerva
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst