Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Çok fazlı uyku hakkındaki deneyimlerim

Katılım
4 Şubat 2019
Mesajlar
46
Tepkime puanı
83
Şehir
İstanbul
Öncelikle çok fazlı uykunun ne olduğundan başlayalım.Çok fazlı uyku bizim küçüklükten beri yaptığımız tek fazlı ya da çift fazlı uykudan farklı olarak uykuyu gün içine yayarak periyotlar halinde düzenli bir şekilde uyumak diye özetlenebilir.Çok fazlı uykunun temel amacı uykumuzun verimsiz kısımlarında boşa harcadığımız(?) zamanı gün içerisinde değerlendirmektir.

Leonardo da Vinci,Nikola Tesla,Thomas Alva Edison bu uyku modelini kullanmış bilim adamlarından sadece birkaçıdır.
Günümüzde bu uyku modelini Amerikan Ordusu,Kanada Donanması,İtalyan Hava Kuvvetleri çalışanları yoğun dönemlerde uygulamakla birlikte çoğu NASA çalışanı da bu metodu kullanmaktadır.

Kendinize uygun olanı seçmek için yardımcı olabilecek bir site: napchart.com

Kendi uyguladığım ise:
pxvrjm.png


Alarmınızı kurduğunuzda sorun olmuyor.Yaklaşık 1.5 ay uyguladım hâlâ uyguluyorum.1 hafta sonra alarma ihtiyaç duymadım kendiliğimden kalktım.
5.5 saat uyku benim için yeterli oldu kendimi yorgun hissetmedim sadece kafamı yastığa koyduğumda hemen uyumaya başlıyorum.
Yapamadığım projeler ve sınavları yetiştirmemde çok faydalı oldu.Zararını hiç görmememe karşın çok faydasını gördüm.
Uygulaması zor gelse de deneyince alışıyorsunuz.
Girince alışıyorsun yani :D

Hoşça ve mutlu kalın..
 
Ben bu hafta uygulamaya çalıştım ama başarısız oldum.Çünkü gece saat 3 te uyandığımda karnım acıkıyor ve ağrıyor.Neyse bu hafta tekrar deniyeceğim.
 
Ben bu hafta uygulamaya çalıştım ama başarısız oldum.Çünkü gece saat 3 te uyandığımda karnım acıkıyor ve ağrıyor.Neyse bu hafta tekrar deniyeceğim.

Benim kullandığımı kullanmanı tavsiye ederim diğer denediklerime kıyasla daha verimli ve uygulaması kolay.
 
Öncelikle değerli bilgi için teşekkürler. Ben de bu olayı denemiştim , en başlarda gerçekten zorlandım alarmlara uyanamıyordum . Daha sonra alıştım senin gibi kendiliğimden kalkmaya başladım. Ben 6 saat uyuyordum , özellikle sınav haftalarında gerçekten yararını gördüm :) Ama sonradan tekrar bıraktım ve aralıksız uyumaya tekrar başladım. Yine 6 saat uyuyordum ama 5 gibi kalkıp koşmaya çıkıyordum . Bünyeden bünyeye değişir tabiki. Tekrar teşekkürler...
 
Konu güzel olmuş eline sağlık
Başarısız olan arkadaşlara tavsiye. Yataktan çıktığınız an bir amacınız olması lazım. Genelde uykumuzu tam aldığımız halde amaçsızlık tekrar yatağa gireriz. Gece 3 tede kalksanız bir amacınız olmalı.
 
Kessinlikle zaman tasarrufu açısından enfes bir sistem. Fakat spor hayatını olumsuz etkiler mi bilemiyorum
 
2 ile 4 arasında ne yapıyorsun ve bu saat diliminde açlık olmuyor mu ?
 
Bugun aralıksız 20 saat uyudum nerdeyse va hala ölü gibiyim
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst