Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Çözüm Kaynağınız: NEFES

Kuşçubaşı

Blog Yazarı
Yönetici
Süper Moderatör
Katılım
9 Nisan 2018
Mesajlar
361
Tepkime puanı
3,201
Şehir
Antalya
Selamlar, bugün size ilginizi çekebilecek ve size bolca faydası dokunabilecek bir konu ile karşınızdayım.

Aslına bakarsanız, alınmayın ama artık konularımı "Derin Devlet" kategorisi altında paylaşıyorum fakat gelin görün ki bu konunun gerçekten önemli olduğunu düşündüğüm için tüm forum üyeleriyle ve ziyaretçilerle paylaşmam gerektiğine karar verdim.

Neden mi ? Çünkü bu konuda anlatılanların hepsi %100 gerçek ve her kim uygularsa uygulasın daima istenilen sonuçları verecektir. Tıpkı suyun kaldırma kuvveti ya da yer çekimi gibi; uygun koşullar oluştuğu taktirde asla şaşmaz.

Evet, konumuz NEFES.

Nefes aslında o kadar önemli bir fizyolojik olay ki, nasıl oluyor da gün boyunca onu bu kadar dikkatsiz bir şekilde alıp verdiğimizi anlayamıyorum. Eminim nefesin önemini bilen insanlar da anlayamıyorlardır. Oysa ki, su olmadan belki 2-3 gün, yemek olmadan belki 1-1.5 hafta dayanabilirsiniz ama nefes olmadan 5 dakika bile dayanamazsınız. Nefes dediğimiz şeyin bu kadar önemli olmasına rağmen midemize girenler için diyetisyenlere, spor salonlarına tonlarca para ödüyoruz ama burnumuzdan akciğerimize gireni hiç umursamıyoruz bile.

Oysa ki ne kadar yanlış! Eğer nefes doğru kullanılırsa, hayatın birçok noktasında birçok şekilde yardımcı olabilecek bir güçtür, silahtır.

Mesela çok sinirli bir anınızda sizi sakinleştirebilir, derslerinize en üst düzeyde odaklanmanızı sağlayabilir, heyecanınızı kontrol etmenizi sağlayabilir, sesinizi güzelleştirebilir, beyninizdeki kan akışını düzenleyebilir, zekanızı arttırabilir ve uykunuzu düzene sokabilir...

Daha bir sürü şey yazardım nefesin faydalarıyla ilgili ama buna hiç gerek yok sanırım. Yalnızca Tibet'in Gençlik Pınarı adlı meşhur kitabın yazarı Dr. Peter Kelder'in şu ufak anısını belirtmek bile yeterli olacaktır:

"Keşişler, tamamen buz gibi soğuk suyla kaplı ıslak yorganlara sarınıyorlar ve Tummo nefesi adı verdikleri nefes tekniği ile vücut ısılarını en üst dereceye çıkartarak sadece bir saat içerisinde yorganı kurutuyorlardı."

İşte nefesin ne kadar güçlü olabileceğine güzel bir örnek.

Birçok nefes tekniği var, bunların hepsini de burada sizlere yazacak değilim çünkü onlardan çok fazla var. Ama Play Store'da nefesle ilgili denk geldiğim gayet güzel bir uygulama var: Prana Breath

Uygulamada zihni tek bir konu üzerine odaklamak, sakinleşmek, zihni temizlemek, açlığı bastırmak, sigaradan kurtulmak, rahatlamak ve daha nicesi konu hakkında nefes teknikleri var. Belirlenen süreler boyunca size yönlendirmeli nefes teknikleri uygulatıyor. Uygulama Türkçe'ye çevrildiği için de kolayca çözebilirsiniz içeriğini. Şahsen ben ücretli versiyonu olan Guru Versiyon'u kullanıyorum ama ücretsiz versiyonunun da ücretliden pek bir farkı olduğunu söyleyemem, sadece uygulamanın bunu hak ettiğini düşündüğüm için satın aldım.

Neyse, konunun özetini size verdim artık bundan sonrası size kalmış. İnternetten ya da yukarıda verdiğim uygulama gibi yerlerden ihtiyacınız olan nefes tekniklerini uygulayabilir ve sonuçlarına bizzat şahit olabilirsiniz. Unutmayın: nefesiniz en güçlü silahınızdır. Onu kullanmasını bilin.

Bu yazıyı da sadece bir hatırlatma olarak kabul edin.

İYİ FORUMLAR!
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst