Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Davranış, Duygu Eğitimi ve Kontrolü | Bölüm 2

1 ver 10 al Taktiğini anlatmamı ister misin Beyefendiler.


  • Kullanılan toplam oy
    53
Katılım
9 Ocak 2019
Mesajlar
26
Tepkime puanı
48
Yaş
26
Şehir
İstanbul
Önceki Bölüm İçin Tıklayınız.


Gençler İlk önce 28 kişinin bu konuya devam etmesi "evet" oyu kullanması beni müteşekkir etti. Sizleri seviyor ve bu konuyla ilgili önemli olan detaylarla beraber sizi baş başa bırakıyorum. Öncelikle şunu bilmelisiniz; Burada hepimiz bilgilerimi, tecrübelerimizi anlatıyoruz. Sizlerinde bu güzel konu hakkında deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Konumuza Geçelim.

(Önceki Serinin Devamı Niteliğindedir!!!)


Dediğimiz üzere duygular beden dilinin vazgeçilmez ögesidir. Peki aynı duygu durumda olan iki insan neden farklı reaksiyonlar veriyor? Bunun sebebi Bizleri ele veren beden dili değildir, duygulardaki "artış" miktarıdır. Yani sevinçten insan zıplar, yüzü inanılmaz şekilde bir gülümseme kaplar, eli ayağı birbirine karışır. Ancak miktar olarak az sevinç yaşayan biri ise sadece güzel bir tebessüm bırakır insanda. Bu durumda farkında olarak birini yorumlamak sizleri yalan söyleyen veya sizden hoşlanan birini ele verir. Tabii bu durum Karşı taraf farkında olmasa bile kartları açık oynamış olur.


Ancak "kesin bilginin" hiçbir zaman yeri yoktur beden dilinde. sadece %99 oranda doğruluk yakalayabilirsiniz. Çünkü karşındakinin niyetini hiçbir zaman bilmezsiniz. Kendimden örnek vermek gerekirse; Ben kızları genelde kullanırım. @Kasrqaa arkadaşımızın anlattığı gibi (Okuyun mutlaka) CPD artırırım hemde işlerimi kolaylaştırırım. Mesela sokağımda benden hoşlanan bir kız, aynı otobüse binen benden hoşlanan kızı vs. kullanırım. Örneğin Ütümü haftalık olarak sokak sevgilime, aynı minibüse veya otobüse bindiğimiz o kız ise yol masrafımı karşılar. (İsterseniz size 1 ver 10 al taktiğini anlatabilirim. taleplerinizi bekliyorum.) Bu sayede hayatım kolaylaşıyor, CPD artıyor aynı zamanda kız çokluğundan erkekler arasında "Lider" konuma gelebilmem için işimi kolaylaştırıyor vs vs. Anlayacağınız sizden hoşlanıyormuş gibi davranabilir karşıdaki ama asıl amacı sizi kullanmak veya herhangi bir duruma sokmak için olabilir.. O yüzden beden dilini sadece %99 oranla kesinlik kazandırabilir. Yani Beraber konuştuğunuz kız eğer saçıyla oynarsa "KIZ SAÇIYLA OYNADI BENDEN HOŞLANIYOR MU" diye gelip buraya yazmayın. Yelkenleri hemen suya indirmemek lazım :)


Yazımızın daha güzel olması için bunu burada kesiyorum ve 3. bölüm içinde bomba yazı olacak ipin koptuğu yer o yazı olacak.




Sağlıcakla kalın. Ben
Düşüngeç.
 
Son düzenleme:
Konu bütünlüğünü fazla bölüyorsun, güzel şeyler yazabileceğini düşünüyorum. Beden dili konusunda katıldığım kurslarda da benzer içerikler oldu fakat konuyu çok yaymışsın gibi. Yazıda kendini anlatmışsın, güzel fakat daha çok bilgi içerek şeylerle dolu konular açarsan forumdaki birçok arkadaş sana müteşekkir olacaktır. Ne de olsa versay'ın çırağısın.
 
Konu bütünlüğünü fazla bölüyorsun, güzel şeyler yazabileceğini düşünüyorum. Beden dili konusunda katıldığım kurslarda da benzer içerikler oldu fakat konuyu çok yaymışsın gibi. Yazıda kendini anlatmışsın, güzel fakat daha çok bilgi içerek şeylerle dolu konular açarsan forumdaki birçok arkadaş sana müteşekkir olacaktır. Ne de olsa versay'ın çırağısın.
Yorumun için teşekkürler. Konuyu böldüm, çünkü oldubittiye geldi yazı aslında. Bir daha ki yazımda daha iyi bir konu ve içerikle beraber geleceğim. Aslında benimde içimden geçmedi yayınlamak.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst