Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Dünya Hayatı Gerçekmidir?

KillerHarpooN

Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
2 Mayıs 2019
Mesajlar
49
Tepkime puanı
45
Yaş
31
Şehir
Düzce
Mutlak gerçeğin var olmadığını düşünüyorum..bugün 2+2=4 ediyorsa 10000 yıl sonra 2+2=5 edebileceğini düşünüyorum..hiç bir şey mutlak anlamda gerçek olamaz..bir zamanlar herkes tarafından dünyanın düz olduğu düşünülüyordu..ve insanlar bunu gerçek olarak kabul ediyorlardı..ama biri bütün dünyaya meydan okuyarak bunun böyle olmadığını dünyanın aslında yuvarlak olduğunu ispatladı..şuan bizlerde dünyanın yuvarlak olduğuna inanıyoruz...Ama dünyanın yuvarlak olması mutlak bir gerçek değildir..Yani atıyorum 200000 yılında biri daha çıkıp dünyanın aslında yuvarlak olmadığını,düdüklü tencere gibi olduğunu iddaa edebilir...şuanda bu iddaa bize her ne kadar saçma gibi gelsede 200000 yılında yaşayan insanlar tarafından bu fikir kabul edilebilir..Mesela taş devrinde yaşıyorsun ve bir elma gördün ve sen bu elma denen meyveyi ilk defa görüyorsun..ve bugüne kadar bu meyve dışında hiçbir meyve çeşidi görmemişssin..aklındaki ilk soru bu nedir demek olur..Merak edersin...Daha sonra bu meyveyi birazda korkarak eline alırsın..Çünkü ne olduğunu bilmiyorsun.bir meyve olduğunu bilmiyorsun..canlı olup olmadığınıda bilmiyorsun...Daha sonra o anda birden karşına çıkan başka bir mağara adamına ani bir refleksle elindeki elmayı fırlatıyorsun..Ve o mağara adamınında kafasına denk geliyor ve canı acıyor...bunu farkettiğin anda onu uzaklaştırmak için yerdeki tüm elmaları alıp karşındaki mağara adamına fırlatmaya başlıyorsun.Ve mağara adamı kaçmaya başlıyor..Ve sen o mağara adamına fırlattığın,adını koymadığın meyveyi bundan sonra karşına çıkan ve seni rahatsız etmek isteyen diğer insanlara karşı silah olarak kullanıyorsun...Elindeki o meyve senin için bir yiyecek değil silah oluyor..diğer mağara adamlarıda bunu görüyorlar ve onlarda o meyveyi ağaçlardan toplayıp silah olarak başkalarına atmak için kullanıyorlar..Ve en sonunda insanlar bu meyveye bir ad veriyorlar ve meyvenin ismi bomba oluyor.ve daha sonraları insanlar bu bomba denen meyvenin yenilebildiğini farkediyorlar...Ama meyvenin ismi günümüze kadar bomba olarak kalıyor..ve günümüzde sadece yemek için kullanıyor..Yani bizler şuan elmaya elma diyorsak bu o meyvenin elma olduğu anlamına gelmez...Bu ismi ona insanlar vermiştir ..hatta onun meyve olduğunu bile iddaa edemezsin çünkü ona meyve diyende sensin..peki o zaman aslında o nedir?ismine elma, türüne meyve dediğimiz şey aslında nedir?Bunu hiçbir zaman bilemeyeceğimizi düşünüyorum....
 
Kanka sen çok farklı şeylere takılmışsın ya bu konular tarihin eski çağlarına kadar gidiyor , dil , din , ırk , bizde elma onlarda Apple ama sonuç yine aynı anlatabiliyor muyum ? Teknoloji her zaman gelişiyor dünyanın görünümü belli şuan NASA’nın sitesine gir görürsün, ve bazı soruların cevabı yoktur bu dünyada o cevapları öldüğünde alacaksın zaten ;)
 
Cevabları öldükten sonra alabileceğini nereden biliyorsun, hayatında hiç öldünmü? Belkide ölmek sandığımız gibi bir durum değildir..
 
İyi düşünmüşsün ve doğru yazmışsın.Mutlak doğru diye bir şey yoktur.Felsefe insanın beynini zorlar ve tüm olasıkları ele alır.Kalemine sağlık
 
Dünyada herhangi bir fikir veya teori zamanla bilim vasıtasıyla kısmen değişebilir veya yanlışlanabilir. Fakat matematik öyle değildir. Matematik dünyadaki en kesin, en sağlam ve asla değişmeyen düşüncelerden oluşur. Bundan yaklaşık 2500 yıl önce de pisagor teoremi vardı bundan 2500 sene sonra da pisagor teoremi olucak. Bir fizikçinin teorisi zamanla değişebilir veya çürütülebilir fakat matematikte ispat dümdüz ve direkttir. Teorem ya vardır ya yoktur, matematikte belirsizlik yoktur bu eşitsizlik teoremleri için bile geçerlidir.
Matematik hassas noktam matematik hakkında atıp tutmayın :D
 
Dünyada herhangi bir fikir veya teori zamanla bilim vasıtasıyla kısmen değişebilir veya yanlışlanabilir. Fakat matematik öyle değildir. Matematik dünyadaki en kesin, en sağlam ve asla değişmeyen düşüncelerden oluşur. Bundan yaklaşık 2500 yıl önce de pisagor teoremi vardı bundan 2500 sene sonra da pisagor teoremi olucak. Bir fizikçinin teorisi zamanla değişebilir veya çürütülebilir fakat matematikte ispat dümdüz ve direkttir. Teorem ya vardır ya yoktur, matematikte belirsizlik yoktur bu eşitsizlik teoremleri için bile geçerlidir.
Matematik hassas noktam matematik hakkında atıp tutmayın :D
Bilimin güzelliği bu değil mi dogmatik değil değişebiliyor
 
Bilimin güzelliği bu değil mi dogmatik değil değişebiliyor

Bilimin dogmatik olmaması güzeldir, değişen çağa ayak uydurur ve zaman ilerledikçe doğruya yakınlaşır. Matematiğin büyüleyici kısmı ise yeni çağa ayak uydurmasına gerek yoktur çünkü göreceli değildir ve mutlaktır.
 
Kafa yapıma uyan bi karaktersin , ama benim karşı tarafa anlatmakta veya yazmakla uğraşmadığım şeyleri sen buraya yazmışsın . Aynı düşünce fikirlerine sahibiz . Bu yazıyı okuduktan sonra aklıma gelen ilk şey seninle kafayı bulup sabaha kadar bu konuları konuşmak istemem dostum . İzmir civarındaysan iyi olurdu 😂
 
evrenimizdeki mantık sınırlarını zamanın değiştirebileceğini sanmam. ama belki farklı evrenlerde mantık kuralları farklıdır ve iç açıları toplamı 190 üçgenler olabilir orasını bilemem :)
 
Herkes felsefeye bir yerden başlar. Sende bir yerden başlamışsın. En önemlisi inanç galiba. Yaradan diyeceğim onunda olduğunu nereden biliyon diye zibilyon tane soru soracaksın. O yüzden diyorum ki ben örüntülerle ve hislerle bir şeylere çok net tanım oluşturabilirim kafamda. Herkesin kafasındaki zihin haritası farklıdır. Benim de inandırılamadığım çok fazla şey var belki ama bunu hayatım boyunca okuyarak değil hayatım boyunca araştırarak, ve araştırıp icra edenleri takip ederek belli bir algoritmayla onların doğruluğunu kendimce test ederek yaparım. Bu ne demek her bilgiyi almaya çalışırım, herkesi dinlerim ama inandığım şey herkesin inandığı şey olmayabilir.

Çoğunlukla da olmuyor. Lakin bir araştırma içerisindeyken de en azından bir şeyleri doğru kabul etmek seni daha kararlı yapar. Çok fazla kararsızlığa düşerse insan, her şeyi sorgular. Yaşamaktan keyif almaz. Felsefik düşünmek, sorgulamak bunlar kazanılması gereken şeyler evet sen çok basit de anlatsan olayı davanda haklı olabilirsin. Ama bazı değişmez gerçekler vardır. Arkadaşımızın da dediği gibi matematik sapmaz, nettir. Tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok. Kimsenin de o kadar vakti yok.

Bu kadar acımasız olmak da ne bilim. Ne yapıyorsa kendine insan yapıyor. Seçim senin, sorgula ama çok fazla sorgulayacak kadar zamanın yok. Senden önce veya tarihte sorgulayan o kadar çok düşünür felsefeci var ki onların vermiş olduğu ya da savunmuş olduğu ya da tecrübe etmiş olduğu bilgiler üzerinden gidip kendi inandığın bir şeyler üzerinde bazı şeyleri kurmalı insan diye düşünüyorum. Herkes aynı şeyleri okuyor merak etme. Dünyada çok gizli ve çok gerçek bilgiler olsa da bazı şeyler nettir.

Çok sorgularsak uzaydan gir bilmem nereden çık. Bende derim ki uzaylılar bizim azımıza s............r çok zamanımız yok. Amerika'nın bu uzaylılarla bağlantı kurabildiği ve dünyayı kontrol etmek için anlaşma yaptıkları, hava şartlarını değiştirebiliyor olmaları vs. Bul, öğren, sorguala ama çok takılma. En azından kaynağa inanmıyorsan da körü körüne benimseme.

Değişik kafalarla zihin oyunları oynamanda sakınca tabiki yok. Ama en sonunda lan ben neyim ?
Neden Geldim ? Amacım Ne ? Neler Yapmalıyım ? Bu dünyaya gerçekten yiyip içip mıçmaya mı geldim diye sorgularken bulacaksın kendini.
En sonunda sana veya senin gibi takılacak insanları kimsecikler kurtaramayabilir. Çok zorlama ama zorla!
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst