Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Empati her şeyin anahtarıdır.

Katılım
4 Ağustos 2018
Mesajlar
255
Tepkime puanı
238
Şehir
Kocaeli
Bir insan, bir insanı düşünmeden hareket etmez ise ikili arasında ki ilişkiler asla iyi olmaz. İnsan insanı anlamalı, empati kurabilmeli. Bir liderin eksilmez özelliği bu.
Bu dişilerde ve erkeklerde geçerli. Normal şartlarda empati kurmadan ilerleyen biri iseniz, dişilerle iletişiminiz empati kurarak hareket ettikten sonra çok daha iyi olacak.
Neden bu kadar önemli empati?
Empati kurmak, kimi zaman bir aynanın karşısında prova yapmak gibidir. Kimi zaman ise yaşamadığını yaşamaktır.
Eğer karşınızdakini kendiniz yerine koyarak hareket ederseniz, bugün elde ettiğiniz dostluklardan ve kadın ilişkilerinden aldığınız verimin kat ve kat daha fazlasını alırsınız.
Şunu yapabilirsiniz;
Her hangi bir kişiyle sohbet ettiniz. Sohbet bittikten sonra dediklerinizi ve o an ki beden dilinizi, hareketlerinizi düşünün.
Düşündükten sonra ''böyle hareket etseydim, böyle deseydim daha iyi olurmuş'' diyeceksinizdir.
Bir daha ki sohbetinizde bu hesabı ele alarak sohbet edebilirsiniz.
Empatinin bir diğer önemi ise, karakter analizlerinde ki temel silahtır.
Karşınızda ki kadının karakterini analiz ettikten sonra, o an empati yapmanız zor olacaktır. O an sıradan bir diyalog olsun. Daha sonra kendinizi onun yerine koyun, ''acaba ne dese bana gülerdim, beden dili ve davranışları nasıl olursa etkilenirim'' diye sorun kendinize, ve o kızla diyaloğunuzun hayalini kurun.
Beden diliniz, konuşma biçiminizi biraz önceden karakterine uygun tasarlayın. Tabi ki diyalog ta bir çok şey o an olacak şeyler. Bu bir prova gibi bir şey, tıpkı Hitlerin ayna karşısında yaptığı konuşma provaları gibi. Bu sayede, insanlarla iletişiminiz her türlü dahada artacaktır. Bugün çok uzun bir ezber yaptığım için başım çok ağrıyor fazla detaylandıramadım. Sorunuz olursa yazabilirsiniz.
 
Lan gayet de güzel konu neden hiç etkileşim yok anlayamıyorum, ya ölüsünüz ya da masteri olmuşsunuz bu konuların. Güzel konu brom :).
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst