Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Erkeğin Üzerindeki Evrimsel Stres

Katılım
4 Nisan 2018
Mesajlar
126
Tepkime puanı
159
Şehir
İstanbul
"İnsan türünde erkek olmak demek aslında risk demektir. Doğanın kurduğu bu oyunda erkeklik her zaman stresli ve riskli bir iş olmuştur.

Erkeğin üzerinde "başarılı" olmaya dair evrimsel bir stres vardır ve bu hayatın kendisine dair her şeyi kapsar. Bir erkek hayatta kalmakta, üremekte ve diğer detaylarda başarılı olmalıdır. Bunu yerine getiremeyen erkekler toplum tarafından saygı görmez. Başarı ise erkeğe dair her alana net şekilde sinmiştir. Basit oyunlardan tutunda ciddi işlere kadar erkekler her şeyde rekabet etmektedirler. Başarısızlar görünmez olur, kazananları ise tarih yazar.
Ortalama bir erkek olmak, ortalama kadın olmaktan daha zordur. Ortalama erkek demek kaybeden erkek demektir. Ortalama kadın ise ortalamadır. Erkek risk almak zorunda olduğu için ortalama kaldığında kaybeden kalır. Bunu toplumsal hayatta fazlasıyla görebilirsiniz. Mesela ortalama bir kız varsayalım adı Ayşe olsun. Ayşenin doğum günü olduğunda ona hediye alan, etkinlik yapan bir grup insan olacaktır ama ortalama erkeğimiz Ahmet için bu çok düşük kalacaktır. Aynı şeyi ortalama bir kızla, erkeğin instagram takipçi,beğeni sayılarında da görebilirsiniz. Ben bakıyorum çoğu zaman sıradan kızın 300 beğenisi ve 2000 takipçisi varken ortalama erkeğin 200-300 takipçisi oluyor.

Ortalama erkekseniz mesaj kutunuz boş, arayan soranınız az oluyor ama ortalama kadınsanız bir sürü farklı kişiden ilgi görüyorsunuz.

Erkek olarak sürekli değer üretmek zorundasınız. Değer üretemediğinizde sosyal hayattan dışlanmaya başlıyorsunuz. Kadınlar sizi dışlıyor, kadınlar bir çeşit evreni sürekli ilerlemeye zorluyor eğer ilerlemediğinizde sizi cezalandırıyorlar, ilerlediğinizde ise ödüllendiriyorlar. O yüzden ortalama bir erkekseniz ciddi bir stress ve başarı beklentisi altındasınız demektir.

Ortalama kadın için yalnızlık bir seçenek gibi dururken, ortalama erkek için başarısızlık gibi duruyor. Kadınlarla işler iyi yürümediğinde ciddi bir sorunla karşı karşıya kalıyorsunuz. Yalnızlık depresyona neden olabiliyor ve başarısızlık hissi/korkusu da sizi daha da kaygılandırıyor.

Benim gördüğüm kadarıyla ortalama erkekler çoğu zaman kadınlar tarafından yeterince saygı ve değer görmüyor. Ortalama erkeği kadınlar istemiyor ve ondan bir şey yaratmasını, farklılık ortaya koymasını bekliyorlar. Bu ise ciddi bir rekabete ve sürekli ilerlemeye zorluyor erkekleri. Bunları yapmayanlar ise cezalandırılıyor. Seks yapma fırsatından ve sosyal değerden men ediliyor.

Durumlar böyleyken ve ortalama erkek olmanın lanetini yaşamış birisi olarak sürekli değer üretmeye kendimi geliştirmeye adadım. Hayat benim için bir gelişim, ilerleme yeri mükemmele doğru giden ama zor olan. Sürekli diğerleriyle rekabet etmek zorundasınız; para için,statü için, kadınlar için, saygı görmek için. Başarısız olduğunuzda ise değeriniz yok oluyor.

Ortalama erkekseniz koşullar sizi sürekli yeni şeylere zorluyor. İş için bile bir sürü yeterliliğinizin olması ve artması gerekiyor.
Kadınlar içinde öyle. Ortalama erkekler çoğu zaman kadınlarla ilişkilerde sıkıntılar yaşıyorlar. Hem yeterince kadın tanıma fırsatları olmuyor, hem bolluk yok hem de tecrübe eksik kalıyor. Ortalama kadın ise bir çok açıdan daha tecrübeli kalıyor çünkü insan etkileşimi fazla.

Benim tavsiyem kendinizi çok fazla önemsemeniz. Eğer siz kendinizi sevmez ve kendiniz için en iyisini yapmazsanız bu dışsal açıdan da büyük bir yıkım getiriyor.
Toplum erkeğin bu bunalımını anlamıyor ve bir destek göremiyorsunuz. Daha doğrusu toplum sizden erkek olmanızı ve sorunları kendiniz aşmanızı, rakiplerinizi yenmenizi bekliyor. Bu ise sürekl kazanan ve kaybedenlerin dünyasını oluşturuyor.

Kadınların evrimsel stresi doğru seçimlere kalmışken, erkeğin ki hayat mücadelesinde kendini var etmek, biraz saygı görmek ve önemli hissetmeye kalıyor. Bu rekabet çoğu erkeğin asosyal,intihara meyilli ve depresif kalmasına, kendini hayattan soyutlamasına neden oluyor.

O yüzden kendinizi var etmekten başka seçeneğiniz yok.

Kaybeden erkekler ise zaten toplumun en alt sosyal tabakasında ve hapishanelerde oluyor. Onlar hayatın kaybedenleri ve başarısızlıkları,değersizlikleri yüzünden cezalandırılıyorlar. Doğa onları elemek istiyor, toplum onları kendinden uzakta tutmak istiyor.

Kazanan erkekler ise paranın,lüksün ve kadın bolluğunun keyfini çıkarıyorlar. Onlar saygı gören tabaka.

Ortalama erkek ise bişeylerin biraz olduğu adam. Biraz para biraz kadın ve biraz saygı.

Ortalama erkeklerin kadınlarla ilişkide ki sorunu kadına ekstra bişey sunamaması. Kadınlar bu durumu sevmiyorlar. Benim tecrübelerim bana hep şunu gösterdi ki; bir kadın değerinizi yüksek bulmadığında acımasız bir or*spu gibi davrandığıdır. Bu bana çok şey öğretti tecrübelendirdi. Soğuk tavırlar, cevapsız arama ve mesajlar bana hatalarımı öğretti. Kadınlar bir ayna ve sizi yargılayan bir duygusal makineler. Bir şeyler ortaya koymadıkça arkanızda durmuyor ve sizi umursamıyorlar.

Ailenizde başarılı olmanızı bekliyor toplum gibi. Başarısızlığınız sorunlarınızı arttırıyor sadece ve size olan saygı-sevginin azalmasına..."

alıntı: Erkeğin Üzerindeki Evrimsel Stress
 
altına imzamı atabileceğim bir yazı. hala aklında ben neden çalışmak zorundayım gibi saçma sapan sorular kaldıysa gerçeklerin en açık şekilde yazılmış hali.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst