Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Eziklikten kurtulmanın yolları (Sende de olabilir )

Katılım
12 Temmuz 2018
Mesajlar
79
Tepkime puanı
290
Yaş
26
Şehir
Giresun
Kendiniz olmaya başladığınız zaman aileden dışlanmak sınıftan dışlanmak insanların sizi sevmemesi yalnız kalmanız gibi durumları takmamanız gerekir. Çünkü başta insanlar sizi kabul etmeyecek.Sadece kendiniz olmayı istediğiniz ve seçtiğiniz için eski ezik adamı faydalı adamı kendilerine tehdit olmayan adamı daha çok severler çünkü onunla mücadele etmek zorunda değildirler ezik adam aileye, topluma,sınıfa Uyan adamdır ve farklı olmasına gerek yoktur.
#Kısacası kendi hayatının yönetmeni ya da senaristi değil başka hayatların ve senaryoların bir parçası halinde geçirmek zorunda olduğu düşüncesiyle yaşar.

₺₺Ama ezik adamın da içten içe düşünceleri vardır insanları görür,popüler insanları, aktif insanları eğlenen ve çekingen olmadan bir ortamdan bir diğer ortama atlamayı başaran insanları onları kıskanır.Çünkü içinden o anda delice şarkı söylemek geçerken çevresindekilerin ona güleceğini veya Deli misin sen ? Felan demesinden korkar kendi çıkarınız da bir şey yaptığınızda ise bencil olursunuz.

##İşte budur eziğin anatomisi.Eziğin iç sesi hep olumsuzu söyler bir süre sonra fakat farkında değildir.Hatta zaman geçtikçe kendi düşüncesiymiş gibi Kendi fikriymiş gibi bu durumu kabul eder ve ben böyleyim ben aktif,girişken,sosyal sempatik, açık sözlü, kararlı, sevilen bir adam olamıyorum deyip hayata küser.
#Eziklikten çıktığınız anda bir süre boyunca sizi onaylayacak insanların Çevrenizde olmadığını ve yalnız kaldığınızı görecek ve düşüneceksiniz ama yılmadan vazgeçmeden devam etmeyi başarırsanız senaryodan daha çok pay alacaksınız!!
#İçinden geleni söylediğin anda daha mutlu olacaksın bana güven ve kendi potansiyelinden Korkma bilirsin hayat korkakları sevmez!

1-Hepsinden ve herşeyden önce hayat felsefenizin en başında kendiniz olmayı seçmelisiniz.
2-Şu an bu dakikadan itibaren herkese aklınıza ilk gelen cevabı verin hiç düşünmeden aklına ilk hangisi geliyorsa korkmadan söyle ,acaba karşımdaki beni yanlış anlar mı yoksa onu kırar mıyım veya mantıksız bir şey söylerim diye düşünme.Zaten bugüne kadar böyle düşündüğün için kaybetmedin mi ?
3-Sorumluluk almaktan korkmayın ya elime yüzüme bulaştırır sam diye ise sakın düşünmeyin sadece önümdeki proje bu Ve ben bunu daha iyi nasıl yapabilirim nasıl geliştirebilirim diye düşünüp planlı ilerleyin.
4-Sosyal ortamlardan kaçma!Bugüne kadar çekingensen, belli ortamlara girmekten Korkuyorsan farkında değilsin ama Gün geçtikçe Büyümek yerine küçülmek için uğraşıyorsun artık insanların daha fazla olduğu yerlerde takıl,daha çok insanla görüş,daha fazla sosyal ortamlarda vakit geçir, insanları gözlemle,insan ilişkilerinde bak ve hangisinin kazandırıp hangisinin kaybettirdiğini analiz et kendi karakterine kat.
5-Yeri geldiğinde kendinizle dalga geçin! Eğlenceli olun yani her zaman.
6-İnsanlara dokunun el sıkışmaktan, destek olmak için sırtını sıvazlamaktan, dostumsun benim deyip omzunu tutmaktan korkmayın. Yani cana yakın olun.
7-Son olarak unutmayın kendiniz gibi olmaktan korkmadan ilerlediğinizde tabloda yukarıdaki ezik adam yerine şöyle bir adam olacak; eğlenceli ,özgüvenli, aktif, İnsanlarla iletişim kurmaktan çekinmeyen ,sevdiği zaman hem sözleriyle hem de dokunuşları ile bunları yansıtmasını bilen, sikmişim İnsanların düşüncesini deyip Onların ne düşündüğüne kafa yormayan bir insan olacaksın.??
Var mı öyle hemen yağımda kavrulayım. Yok kardeşim yok daha dün şurada kaç senelik insan gibi yaşamaya başladın. Her şey yavaş yavaş,inceden inceden olacak. Değişeceksin herkesle aran bozulacak sonra üstüne üstüne gelecekler seni yıldırmaya çalışacaklar, sonra kendinden şüphe edeceksin. Diyeceksin ki "ULAN BEN YANLIŞ MI YAPIYORUM ACABA?" diyeceksin he işte bunu dediğin an doğru yoldasın değişiyorsun. Bu evreye geldikten sonra baskı 2 katına çıkıyor. Bu sefer Sen çok değiştin cümlesi kulağının dibinde çınlıyor olacak. Artık 1-2 bu cümleden sonra alışacak takmamaya başlayacaksın. He işte oldu en büyük engeli geçtin şimdi millet seni kabullendi, artık yoluna bakabilirsin.

Yeni şeyler arayış içinde olacaksın. Yeni konular, yeni bilgiler. Ne olacak ondan sonra Seni kabul edenler senin yanında saf almaya başlayacak. Onların nasıl bir dönek olduğunu görecek, ilerlemene ilerleme katacaksın. Arada sırada uzun zaman tanışmadığın biri Sana "Sen çok değiştin" diyecek sen artık artan ivmenden dolayı onları tek tek kelimelerinle yerin dibine sokacak hale geliyorsun. Seni öven senin geçmişi bilmeyen gençlerle takılmaya başlıyorsun. SAYGI GÖRÜYORSUN(eskiye oranla) ondan sonra birden işler B*ka sarıyor. Neden mi?

Anlatıyım Saygı görüyorsun ama devamını nasıl getireceğini bilmiyorsun. Bu sefer yapboz gibi hal ve hareketlerini, konuşmalarını vs denemeye başlıyor, daha çok yazı okumaya başlıyor ve bunların insanlar üzerinde etkisini görmeye çalışıyorsun. Yeni insanlar tanıdıkça daha deneyimli olduğundan SAYGI GORÜYORSUN bu böyle deneme yanılma yoluyla devam edecek

Önemli olan sana ne söyledikleri değil, bırak onlar her şeyi derler. Sen kendine ne diyorsun, ayna karşısına geçtiğinde ne görüyorsun Bir kere kendinle konuşup iyi şeyler mi söyledin onlar önemli.
 
Helal olsun sana, eline sağlık yazılarının devamını bekliyorum dostum
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst