Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Feminizm Şeytani Bir Plan Mıdır?

Katılım
29 Aralık 2018
Mesajlar
30
Tepkime puanı
73
Yaş
27
Şehir
İstanbul
Bu yazıyı şu twitte ki videodan ve yorumdan yola çıkarak yazmak ihtiyacı hissettim :
Videoda bir kadın bir erkeğe tasma takmış ve yürütüyor. Erkek de kadının ayaklarını öpüyor. Şimdi yazıya geçelim. Bu yazıyı kırmızı hap öğretisinin bir eleştirisi ve sağduyulu davranmaya yönelik bir atılım olarak görebilirsiniz.

Videoda gördüğümüz böyle erkekler dünyanın her yerinde oldu ve olacak. Bu modern dünyanın insanlara kişiliklerini seçme özgürlüğü vermesi. Ayrıca o erkek sen değilsin. Herhangi bir erkeğin kötü davranışı bütün erkek cinsini temsil etmiyor. Bu kadar uç örnekler hiçbir zaman gerçeği yansıtmaz. Sağduyudan uzak örnekler sizi sadece öfkeye sevkediyor. Kendinizi bütün erkekleri "uyandırmak" zorunda hissediyorsunuz. Dünya size karşı cephe almış ve olanca gücünüzle kendinize dair ne varsa savunmak istiyor gibi hissediyorsunuz. Nevrotik davranışın en büyük sebebi aşırı sorumluluk yüklenmektir. O erkekten sorumlu değilsin. O kadını da yönetemezsin. Kadınları yüceltip melek olarak gören oneitis zihniyeti ile feminizmi şeytani bir plan olarak gören zihniyet madalyonun iki farklı yüzü. Feminizm şeytani değil. İdeolojiler şeytani olamazlar. İdeolojiler takipçiler ve liderlerin elinde kötücül bir biçime bürünür. Genelde ilk ortaya çıktıklarında dünyayı anlamaya yönelik açık bir bakış sunarlar. Böylece takipçi toplarlar. Bir süre sonra dünya değişir ve ideoloji artık dünyayı tanımlamaya yetmez. O yüzden evrim geçirir. Ben bunun "zeitgeist" olduğunu yani zamanın ruhunun bir göstergesi olduğunu düşünenlerdenim.

Feminizme karşı olsanız bile - ki ben de üçüncü dalga feminizme karşı öyleyim - bence feminizm empatiden yoksun olarak anlaşılamaz. Sağda solda feminizm üzerine yazılar okuyarak size duygu pazarlayan insanlara kanmayın. Bu yazılar ideolojilelerin veya olayların bir yönünü gösterir. Size ne düşünmeniz gerektiğini söyler. Feminizmi ve etkilerini gerçekten öğrenmek istiyorsanız
akademiyi takip etmeniz gerekiyor. Feminist yazarların kitaplarını okumanız, makaleler keşfetmeniz, kadın araştırmaları dernekleriyle konuşmanız, radikal feminist aktivistlerle konuşmanız gerekiyor. Ayrıca tarihsel okumalarla bunu desteklemelisiniz.

Bir şey tamamen kötü olamaz. Şeytani olarak gördüğünüz feministlerin düşünce sistemini redpillden sonra öfke döneminde takılı kalmış erkeklere benzetiyorum ben. Bununla beraber azınlık olarak var olsalarda toplumsal cinsiyet eşitliğinin erkek tarafını gören feministler de var. Ancak benim tanıştığım bu feministler kadındı. Erkek ve feminist olup erkek haklarından bahseden gerçekten az insan var. Erkeklerde feminizm çoğu zaman yüceltilmiş kadın algısının bir tezahürü olarak ortaya çıkıyor ve bu feminist erkekler feminizmi kadını yüceltmek olarak görüyor.

Nasıl ki sosyalizm öğrenmek için liberalizm ve kapitalizm de bilmek gerekiyorsa feminizm de öyle. Bütün bunları yaptıktan sonra yine feminizm karşıtı olarak kalabilirsiniz ama en azından "büyük oyunu görün" kafasında bir bağnazlığınız olmaz.

Bu hakikatı arama yolunda olmanız için sizin gibi düşünmeyen insanları dinleyebilme olgunluğuna sahip olmak gerekir. İkna etmeye çalışmadan sadece dinlemek. Yargısız ve kabul etmeniz gerektiğini düşünmeden. İnsanların çoğu karşı düşüncelere tahammül bile edemez. Çünkü kendilerini kendi ideolojileriyle özdeşleştirmişlerdir. Ama sen ideolojin değilsin. Sen düşündüklerinden fazlasısın. Bununla beraber dünyadaki konumumuzu anlayabilmek için karşıt düşüncelere ihtiyacımız var. Bu karşıtlık siyah beyaz gibi değil. Orta tonlar da var.

Bir toplumun içindeki bir alt grubun dinamiklerinden yola çıkarak genelleme yapmaktan kaçınmalıyız. İnsanları birey olarak ele alıp birey - alt grup - toplum ekseninde olayları tarihsel, biyolojik,psikolojik ve sosyolojik olarak ve mümkün olduğunca bilimsel ele almalıyız. Olguların evrendeki etkilerini bütün yönleriyle gözlemlemeliyiz.

Son olarak toplumsal cinsiyet eşitliği söz konusu olduğunda kadın ve erkek iki karşıt grup değildir. Dünyayı ve insanlığı yüceltmek iki cinsin de görevidir. Düşman olmadığınızı farkederseniz ve düşman olsanız bile şartları iyi anlayabilirseniz daha iyi bir dünya sizin için mümkün olur...

Not : Yazıyı kendi Twitter hesabımdan da flood olarak paylaştım. Ç'alıntı değil, adminlerin bilgisine...
 
Dünya feminenleşmeye başladı, bu ülkelerin başını gelişmiş ülkeler çekiyor. Artık gelişmiş ülkelerde erkek olmak diye bir kavram utanç duyulacak bir şey fakat tabi ki kadın olmak gurur verici bir şey, kadınım ben dersen helal olsun erkeğim ben dersen erkeksin ama insan değilsin. Bir erkek kadını böyle gezdirse aşırı büyük tepki çeker (çekmeli ama eşit derecede) tabi ben bütün bunların erkekler yüzünden olduğunu düşünüyorum, orada tepkiyi veren de erkek linç eden de erkek. Biliyoruz ki iftira vakaları oluyor ve iftira atana hiçbir şey olmuyor kadın olduğu için erkekler kadınlar gibi dayanışma içinde olsa bunlar olmaz.
 
Ama şu bir gerçek ki feminizm emperyalist çok uluslu şirketlerin yararına geliyor ve çılgın gibi destek atıyor.Ornegin Feminizm ve Soros ilişkisine baktığımız zaman bayağı bayağı sıkı fikilar.Cunku feminist kuruluşların üstünde yer alan kişiler ciddi fonlara ve kendi ülkelerinde politik güce sahip oluyor,çok uluslu şirketler ise neoliberal politikaları ve neoliberal (vahşi) kapitalizmin önündeki her türlü engeli bu tip dernekler ile yok ediyor:Aile, cinsel kimlik,millet,yurt sevgisi,mikromilliyetcilik...
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst