Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Fikir Eylem Uyuşmazlığı

Katılım
5 Haziran 2018
Mesajlar
227
Tepkime puanı
238
Şehir
Bursa
Bir süredir bu işlerin içinde olan okuyan,manipilasyon,psikoloji insan ilişkileri vs. hakkında araştıran insanlarda benim "ÜST AKIL" adını verdiğim bir mekanizma oluşmuştur.

Bu üst akılın farkına "ne yapıyorsun dostum" diye kendi kendi uyardığında farkediyorsun.

Şahsen bende günde yaklaşık 20 defa uyarı biçminde dilleniyor.10-15 defa "bu durumda yapılması gereken en iyi şey nedir" şeklinde geliyor. Sıklıklaysa beni yeriyor disiplinsiz p*ç ders çalış ders dinle diyor adeta içinizde bir rahip ,general,trp üstadı,makyavelist bir p*ç oluşuyor. Kız gördüğünde bunu yap diyen mesajlaşırken yapma şunu mk diyen bir üstad oluşuyor (ikincil benlikmişcesine).

Bu mükkemmel peki sorun nerde sorun şurda dostlarım iç beynim bu kuderetli ikincil karakterden daha baskın lanet hayvansal güdülerim bu ikincil karakteri susturuyor.Bazen (takım elbise giydiğimde, sahaya çıktığımda vb.) ikincil karakter kontrolü ele alıyor ve her dediği yapılıyor fakat günlük hayatta ilkel hayvansal güdüler baskın.

Bu durum okuyanların başına zamanla gelicek bu yazı size gelecekte neye dönüşeceğinizi bildirmekle beraber sizden şunu ister sizce bu ikincil karakteri nasıl daha hakim kılabiliriz?Nasıl hayvansal güdülerin üstüne çıkarabiliriz?

İYİ FORUMLAR...
 
Ağırlıklı olarak üst beyni kullanabilmek için 160 ıq bilim adamı olman lazım.
 
Kardeşim 140iqya sahibim henüz o konuda bir yere varamadım bence duygular tamamen susturulamaz ama zorla kendine yaptırabilirsin yapmazsan ceza ver kendine
 
Bu olay sadece bende var sanıyordum yalnız olmadığımı bilmek güzel. İki kişi tarafından kontrol ediliyormusum gibi hissediyorum genellikle. Bir yanım soğuk insanları kendinden aşağı gören ukala vurdumduymaz hazır cevap ve dominant insanları sevmeyen diğer yanım tam tersi eğlenceli neşeli espiri yapan samimi. Gün içinde onlarca kez kafamın içinde 2 side kavga edip duruyor ve müzik sayesinde bastırabiliyorum bu iki duyguyuda ama hangisi ağır basıyor veya hangisini istiyorum inanın bende bilmiyorum
 
Yalnız herkesin iç sesi olur aradakalır düşünceler kapışır direk üst insan olarak sanmayın kendinizi
 
Buna bende öz-tecavüz adını vermiştim, bir tarafım istiyor diğer tarafım istemiyor (Tarafların neler olduğunu biliyorsunuz).

Çözüm olarak araştırmalar yapmalıyız, eskiden bunu motivasyon ile sağlamaya çalıştım fakat olmadı. Kısa süredir disiplini işin içine kattım olmadı.

15 yaşlarımda olduğum halimi düşünüyorum, hatta biraz daha geriye dönebiliriz 10 yaşımın etrafına...

Sabah programlarını kaçımız izledik? Show TV - Cino? peki ya Kanal D- Akasya durağı ?

Daha da gerçek hayata dönmem gerektiğini düşünüyorum.

Sabah soğuk-sıcak nemli-ayaz hava ayrımı yapmadan her ne olursa olsun, o yatak yorganına bir adet Depik atardım ve yapmam gereken daha doğrusu eğlenmem gereken işlerin başına geçerdim ne miydi? Mahalle arkadaşları!!!

Şimdi olay tam olarak nereye bağlanıyor bilmiyorum, ama bildiğim tek bir şey var.

Oda depresyon, kaygı, fazlaca düşünmek, istediklerini yap(a)mamak, istediklerin için harekete geçememek, istediklerini elde edemediğimiz için hayal kırıklığı-mod düşüklüğü adına ne derseniz deyin kısaca.

Eğer ki çözüm bulamazsak, emin olun ki hayata bağlanamayacağız.

Hani o hep duyduğumuz cümle var ya, "Bu dünyada en zengin yerler mezarlıklar, çünkü orada hiç gerçekleşmemiş hayaller, hiç uygulanmamış fikirler yatar" diye.

İşte belki de hepsinin sorunu buydu, kendileri ilen olan çelişkileri :/
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst