Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

FİTNESS BESLENME TAVSİYELERİNİZ ?

Katılım
12 Mart 2019
Mesajlar
20
Tepkime puanı
18
Yaş
23
Şehir
İstanbul
Dostlarım bir kaç güne fitnessa başlıyorum.Boyum 1.82 kilom 76 ideal kilodayım ancak biraz basenler cıkmıs durumda ve yağ var biraz spor için tavsiyeleriniz neler full body mi split mi ? ve beslenme için önerileriniz kas kütlesi için yapmam gerekenler ? Kilo almak icin nasıl beslenmeliyim hangi besinleri tüketmeliyim nelere dikkat etmeliyim ? Bu soruları yanıtlayabilecek bilen bir arkadaşım yardımcı olabilir mi ?
 
Tüm sorularına tek cevap vereceğim , Araştır. Forumlarda ne olduğu belirsiz insanlardan bilgiler almak yerine Gerçekten bu işe yıllarını vermiş insanların söylediklerini dinle. Youtube'de bu konuda kaliteli bilgi sahibi insanlar var. Bodybuilding tamamen kişisel bir spor olduğu için herkes kendi bildiğini uyguluyor. Dolaysıyla herkes kendisinde işe yarayan şeyi "Doğru bilgi" vasıtasıyla aktarıyor. O yüzden profesyonel olmadığı sürece kimseye birşey sorma. Antrenörler bile çoğu zaman çok cahilce konuşabiliyor. Kaliteli bilgiye sağdan soldan değil kaliteli kaynaklardan ulaşabilirsin. Her zaman güncel kaynakları takip et. 2005 yılında yazılmış yazılarla falan işin olmasın. Kaliteli Bilgi birikimi edindikten sonra yapacağın şey belli zaten.


İnsanları yanlış yönlendirmeyin.
 
Senin vücudun senin kararın :)

Fitnes hocaları çok ilgisiz bazı salonlarda. Beni zamanında yarım saat koşu bandında koşturduklarını bilirim. Kendine Buradan temiz bir profram yap

Split body ve full body hakkında oda vücuduna bağlı. Kimisi farklı kas gruplarını (farklı kas grupları çalıştığı için idman yaparken diğer kas grubu dinlenmekte oluyor bu yüzden kasları gelişiyor) çalıştırdıkları için hergün salona gidiyor. Kimisi ise aynı kas grubunu çalıştırdıkları için kendilerine belli aralıklarla dinlenme günü veriyorlar.

Yotubede fit cevap kanalını takip etmeni öneririm.

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst