Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Hindistan'ın Uzay Aracı Vikram VS Türkiye'nin 3.Köprüsü

Katılım
28 Mart 2019
Mesajlar
188
Tepkime puanı
473
Şehir
Bursa
Hintlilere baktığınız zaman dünyanın en garip yaşam tarzına sahip toplumlarından biri olduğunu görebilirsiniz.Mesela pilavı elle yemek,sokak ortasında tuvalet ihtiyacını karşılamak,kıyafet olarak tekdüze seçimler yapmak gibi bir yaşam tarzına baktığımızda (genel halk için konuşuyorum) adamlar adeta kabile gibi yaşıyorlar fakat ülkenin gayri safi milli hasılasına bakarsanız eğitim,askeri,ticari,siyasi güçleriyle birleşince dünyanın önde gelen ülkelerinden olmalarını sağlıyor.Bu kadar iyi ekonomiye sahip olmalarına rağmen halk arasında çok yüksek bir gelir farkı var ve bu da aslında ülkeyi biraz daha garip hale getiriyor.Şöyle diyebiliriz ki "Ülkenin zengini çok zengin,fakiri çok fakir"olduğundan aslında kast sistemini halen toplumda hissetmek mümkün.Hatta ve hatta öyle inanış ve gelenekleri var ki bir Afrika kabilesi mi yoksa Hint toplumu konusunu mu işlediğimi bile karıştırabileceğiniz türden
5c2e2923ae298bfe642a1bb4.jpg

Baktığınız zaman adamlar resmen ineğe tapıyorlar üstelik sadece bununla sınırlı da değil.Fare,kapı kolu,ot,börtü böcek vs ne varsa ilah olabiliyor ve ona tapabiliyorlar.Toplumda böylesine bir dini inanış biçimi var ve kimse kimsenin inancını yargılamıyor.
shutterstock_253518832.jpg

Ganj nehrinde günahlarından arınıyorlar ve o nehre girip yıkanmayı ibadet sayıyorlar.Ayrıca ölülerinin küllerini de buraya atmaları da cabası.
shutterstock_164268986.jpg

Onunla da kalmıyorlar ve intihar etmeyi alkışlanacak bir şey olarak görüyorlar.Evet evet vallaha öyle doğru okudun.Hindistan geleneklerine göre intihar etmek alkışlanacak bir şey. Bu ilginç kültürde intihar edecek kişi önce 3 gün oruç tutuyor ve sonra nasıl intihar edeceğini seçiyor. İntihar etmeye benzer bir başka inanış daha var Hindistan’da. O da çok yaşlı ya da ağır hasta insanları intihara bırakmaktır. Bunun için o kişiler güzel elbiseler giydirilerek Ganj Nehri’nin med-cezir yaşanan kıyısına götürüp bırakılır. Sular yükselince nehir o kişiyi içine çeker ve ölümüne sebep olur. Eğer o kişi, sular yükselmeden intihardan kaçarsa şerefini kaybeder ve bir daha itibar görmez
1331

Hindistan’daki tüyler ürperten, akıllara durgunluk veren bir başka gelenek ise Sati denilen gelenek. Bu geleneğe göre kocası ölüp de dul kalan kadınlar ya kendi ya da başkası tarafından benzin döküp yakılır. Bu şekilde kadının günahlarından arınıp kocasının yanına gittiği düşünülür.
Şimdi gelelim bunları size neden anlattığıma.Bütün bu garip geleneklere,yaşam tarzına,dini inanışlara,ekonomik dengesizliğe rağmen Hintliler 7 Eylül 2019 tarihi itibariyle ayın güney kutbuna uzay araçları olan "Vikram" ile ayak basmış bulunuyorlar.Bakın adamlar aya gidebiliyor diyorum sizlere.Anlatmak istediğim olay size nelerin engel olup olmayacağı.
Türkiyeye baktığımızda elimizde birçok imkan varken gençliğin halinin vahim durumda olması.Ülkenin yapabileceklerinin sınırı yokken insanların saçma sapan bahanelere sığınması.Yok neymiş din gelişmeye engelmiş,seks yapıldığından dolayı deprem oluyormuş,eğitim sitemi kötüymüş şöyleymiş böyleymiş diye diye insanları bir umutsuzluğa sürükler hale getirdiler.Tamam ben eğitim sistemi iyi demiyorum ancak o sistemin içinde yok olmak zorunda değilsin ki.Elinin altında internet varken atomun nasıl parçalandığını dahi öğrenebileceğin bir kaynak varken okulda aldığın eğitimle ülkeni kurtarmayı beklemek sence de mantık dışı değil mi ?
Ulan ülkenin gençliğine bakıyorum ; yarısı tiktok,instagram,youtube da hayatını geçiriyor ve ölmeyi bekliyormuşcasına yaşıyor.Etrafıma bakıyorum 15-16 yaşındaki çocuğun tek amacı ya**ağını bir deliğe sokmak.Neden oluyor sizce bunlar ? Sosyal medyanın getirdiği hastalıklarla oluyor.Bugün youtube denen bir platform ile bir ülkenin gençliği "G*tüme hıyar soktum" adlı videoyu para hırsıyla çekebiliyorsa o ülkeyi alt etmeye gerek kalmaz ki.15 yaşındaki çocuğa annesi babası cinsellik ayıp bir şey mantığıyla eğitim vermeyip eline de 5000 tl lik telefonu verince o çocuk telefonla ilk olarak ne yapıyor ? P*rno izliyor tabi ki.Bununla birlikte orada gördükleri adamlar gibi olarak "Erkeğin tek amacı kadınları s*kmektir"algısına kapılıyor ayrıca mastürbasyonu da hayatına dahil ederek kendini köleleştirme yolunda bir adım daha atmış oluyor.Bu mentaliteden kurtulmak için biraz gözümüzü açmamız gerekiyor beyler.Tamam red pill iyidir,karşı cins hakkında bilgiler güzeldir ancak bu hayatınızın 10 da 1 ini oluşturan bir parça ve siz tüm algınızı buraya yöneltiyorsunuz.Cinsellik,kız arkadaş vs bunlar sandığınız gibi kafada büyütülecek şeyler değil inanın bana.Kafanızda "İlk s*ksim ne zaman olacak ? Nasıl olaca acaba ?"gibi sorular dolanıyorsa potansiyelinizi mahvediyorsunuz demektir.Ben söyleyeyim"15 dk ile max 1 saat arasında değişen ve bittiğinde bu muydu lan" diyeceğiniz nitelikte hayatınız boyunca tekrar tekrar yapabileceğiniz bir şey.Bunu özellikle 15-20 yaş arasındaki kardeşlerime söylüyorum.Biraz açın gözünüzü etrafınıza bakın.İnsanlar neler yapıyor,potansiyelimle neler yapabilirim.Mustafa Kemal'i sevmemin en belirgin özelliklerinden birisi tam olarak gençliğe hitap etmesidir.Sizlere yani ülkemin gençliğine bu yazıyı yazmamın sebebi de bu.Yoksa bu yazıyı gazeteye versem sonra onu 60 yaşındaki Mehmet amca okusa "Bu ne be hiçbir şey anlamadım"der en fazla.Kısacası hayatınızı yaşamayı öğrenin.Spor yapın,tutkularınız olsun.Hedefleriniz,hayalleriniz olsun.Kendinizi geliştirmeye,bir şeylere üretmeye çalışın.Size bir sır vereyim yazıyı bitirmeden önce.Şu anda yaşayabileceğin çok daha güzel bir hayat var ama sen onu istemiyorsun.Olduğundan çok daha sağlıklı,çok daha çekici,çok daha kreatif düşünen,çok daha kültürlü,çok daha özgüvenli olabilirsin.Ama instagramda 5 saat boyunca o p*rnostarın g*tünü izlemeyi seçiyorsun,Cs de daha çok hs atmak için çabalıyorsun,daha çok sağlıksız beslenmeye devam ediyorsun,daha çok üşeniyorsun.Ben bunları buraya neden yazdım biliyor musun ? En azından 1 kişi bile olsa bu ülkeye kazandırmak için,1 kişi bile olsa yaşayabileceği daha güzel bir hayat olduğunu göstermek için,1 kişi dahi olsa çevremdeki insan kalitesini arttırmak için.Daha fazla da yazarım ama bu bir motivasyon yazısı değil tam aksine moralini bozmak için yazıyorum ki nerede olduğunu bil.Kendini geliştirmek için başkasını bekleme çünkü "Seni senden başkası kurtaramaz".
Elin Amerikalısı sana kültürünü çatır çutur dayatıyor mu ? O sefil dediğin Hintli aya uydu gönderiyor mu ? Ayık gezmiyorlar dediğin Ruslar s-400 leri sana satabiliyor mu ? Kurbağa yiyor dediğin Koreliler yeri geldiğinde roketin ucunu gösteriyor mu ? Haa demek ki olay neymiş ; Çalışmak,çabalamak,hedef koymak,irade olay bunlardan ibaretmiş.Yok ben etek giydim,sen göbeklisin,o utangaç,bunun ç*kü küçük gibi şeylerle uğraşırsanız(Bakın tekrar tekrar söylüyorum ; bunları amaç edinen kişilere lafım)sonun Suriyelilerden,Filistinlilerden farklı olmayacaktır.Burada size vatan,millet,sakarya demek değil amacım.Hangi noktada bulunduğumuz ve nereye varmamız gerektiği.O yüzden bugün kendinizi karşınıza oturtun ve biraz eleştirin derim.Şahsen ben bugün yaptım ve söylemediği bırakmadım kendime :) Bir sonraki yazıda görüşmek üzere....
“Eğer ülkeni kurtaracak bir lider beklemekteysen, ben size hiçbir şey öğretememişim demektir.” Mustafa Kemal Atatürk

‘Bütün ümidim gençliktedir’

Mustafa Kemal Atatürk
 
Son düzenleme:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst