Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Sık Yapılan Hatalar Bölüm 1

Katılım
20 Kasım 2018
Mesajlar
59
Tepkime puanı
129
Şehir
Ankara
Evet beyler başlığı biraz açmam gerekirse ve Türkiye'deki sosyal dinamikleri göz önüne alarak konuya giriş yapacak olursam, erkeklerin sık yaptığı yaptığı hatalara değineceğim. Aslında çoğu problem birazdan açıklayacağım hatalardan kaynaklanıyor. Yazacaklarımın çoğunu sosyal ortamlarda, forumlarda ve geçmişimde bana gelen sorularda görmem de bu konuyu açmamdaki bir sebep. Soru-cevap ve belirli başlıklar şeklinde bu konulara başlayalım.

1- Nasıl Kız Tavlanır? Ne Yapmalıyım? Kadınlar Ne İster?
Özellikle genç kitlede sürekli bu soruları sorup kesin ve net bir cevap alma eğilimi var. Bu soruların genel bir cevabı var ama aslında çoğu kişi bu sorulara öncelik vermekle hata yapıyor. Bugüne kadar kendini geliştirmeye çalışmamış ve vaktinin çoğunu bilgisayar başında oyun oynamakla geçiren, sosyal ortamlara girmeye yanaşmayan bir insanın bu sorulara öncelik vermesine anlam veremiyorum. Yapman gereken şeyleri her şeyden önce kendin için yapmalısın. Bir şeyi önce kendin için değil de bir kadını tavlamak amacıyla yapıyorsan yanlış yoldasın dostum.
Kadınların ne istediğini de bir kenara bırak. Sen ne istiyorsun? Sen kendini tanıyor musun? Bugüne kadar kendin için ne yaptın?
👉 Unutma dostum. Sen kendi benliğini tam olarak bilmediğin sürece kadınların ne istediğini asla bilemeyeceksin.

2- Aşırı Doz Alımı
Bu kritik bir başlık. Bizim ülkenin insanlarının çoğunda ve özellikle de genç kitlede bir şeyin dozunu ayarlayamama problemi var. Oyunu yeni öğrenen ve uygulamaya çalışan erkekler bu işin dozunu kaçırıyor ve reddedilmeye davetiye çıkarıyor haberleri yok. Teoriyi öğrenen ve yola koyulan erkeklerin çok sık yaptığı hatalardan birisi. Bunu biraz daha açacak olursak kadının her dediğinden bir anlam çıkarmaya çalışmak, sürekli etkilemeye çalışmak, çok erken bağ kurmak, kurulan bağın sınırını bilmemek ve bu yüzden olayın arkadaşlığa sürüklenmesi, cool görünmeye çabalarken bunun dozunun kaçması ve yapmacık görünmesi gibi devam eden zincirleme hatalar söz konusu. Bu işin dozunu ayarlamayı öğrenin.

3- Her Kızı Elde Edebilirim Düşüncesinde Olmak
Bu konuya çoğu zaman değinilmiş olsa da atlamak istemedim. Oyuna yeni başlayan erkeklere direk bu düşünceyi aklından çıkarmaları gerektiğini söylememe gerek yok. Teoriyi öğrendikten sonra da reddedilmek bu işin bir parçası. Özellikle de en başlarda sıkça reddedilebilirsiniz ve unutmayın ki bunda anormal bir durum yok. Bu durum sizin için bir avantaj çünkü nerede hata yaptığınızı görmek için bir fırsat.

4- Eğlenceli Olup Güldüreceğim Derken Şebeğe Dönmek
Aslında bu konu da aşırı doz alımının bir parçası ama buna ayrı bir değinmek istiyorum. Ülkemizdeki erkeklerde bu duruma sıkça rastladım. Adam eğlenceli ve güldürüyor fakat bunu her zaman yapmaya çalıştığı için bir süre sonra o eğlenceli adamın yerini bir şebek alıyor. Bu durumda da adamın çekiciliği kayboluyor. Nerede eğlenceli olmanız gerektiğini ve nerede espri yapmanız gerektiğini bilin.

5- Aşırı Plan Yapmak ve Aşırı Kurgulamak
Oyun teorisinin bir parçası olan plan ve kurgulamanın sınırını bilmemek gibi bir problem var. Bir sosyal ortama veya buluşmaya gitmeden önce sürekli plan yapıp kurgulamak da yapılan hatalardan biri. Tabi hiç plan yapmayın da demiyorum ama bazı şeyleri anın ve atmosferin akışına bırakmak yerine sürekli plan yaptığınızda ters etki yaptığının ve doğallığın dışına kaydığının farkına varın.

6- Sürekli " Ne yapmalıyım? " Sorusunda Takılı Kalmak
Kendine sürekli bu soruyu soran ve bu soruda takılıp kalan dostlarıma bir tavsiye vermek istiyorum. Bazen aradığınız cevaplarda ve gitmeniz gereken yolda kendinize " Ne yapmamalıyım? " sorusunu sormayı deneyin.

7- Sürekli Sevgili Arayışı İçinde Olmak ve Mutluluğu Kadınlara Bağlamak
Evet oyun diyoruz, teori diyoruz ama bu sefer de sürekli bir sevgili yapma ve ilişki arayışı içine giren erkekler oluyor. Hayatında bir kadın olmadığında farkında olmadan bunu bir eksiklik olarak görenler ve mutluluğun bir kısmını kadınlara bağlayanlar oluyor. Belki forumda defalarca rastlamışsınızdır ama bir kez daha değinecek olursak hayatında bir kadın olmadan da mutluluğa erişebilen ve kendine yetebilen bir adam olmak için uğraşın. Unutmayın, sizin idealleriniz ve amaçlarınız var. Bu ideallerin ve amaçların önüne bir kadın asla geçmemeli. Kadın bu yolda senin yanında yürümeli. 👍

8- Her şeyi Açıkça Söylemek
Bu da çok kritik bir konu. Özellikle kadın-erkek ilişkilerinde her şeyi açıkça söylemek ve gereğinden fazla açık sözlü olmak belirli problemler yaratıyor. Bir kadına bir şey söylerken veya bir şeyin sonuçlarını aktarırken bu mesajları açıkça vermeyin. Üstü kapalı ve dolaylı yollardan anlatmak istediğiniz şeyleri anlatın. Hem kadın sizin ne demek istediğinizi düşünmüş olur hem de kadının aklında yer kaplamak için güzel bir fırsat yaratmış olursunuz. Tabi bunun da sınırını bilin.
Bombayı direk patlatmayın. Kadın sadece sizde bir bomba olduğunu bilsin ve ne yapacağınızı kestiremesin.:sneaky:

Diğer bölümde daha farklı hatalara değineceğim ve daha detaylı açıklamalar yapacağım. Tekrar görüşmek üzere.

k9Y7Mq.png
 
Son düzenleme:
Forumda yeniyim, bu mevzuları yeni öğreniyorum bu "Oyun" denen şeyi bana biraz açabilir misiniz? Nedir bu "oyun"?
 
Yıllardan gelen kadın psikolojisinin deneme yanılma sonucunda belli taktiklerle en uygun davranısların bulunduğu planlı ve gelişmeye odaklı davranış tarzı
 
Özellikle şu komikliğin dozunu ayarlayamayan şaklabanlar aşırı itici ve çocuk görünüyor.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst