Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

İlginç Çekya Deneyimlerim : Part I

Katılım
3 Ağustos 2019
Mesajlar
51
Tepkime puanı
121
Yaş
23
Şehir
İstanbul
Bundan 2 yıl önce Avrupa'nın merkezindeki Çekya'ya (eski adıyla Çek Cumhuriyeti) gitme şansım oldu. 3 haftalık deneyimim boyunca yaşadığım olayları,tanıştığım insanları keşfettiğim şeyleri sizlerle paylaşarak size rehberlik etmek istiyorum.

Öncelikle 3 hafta kaldığım için sizlere bu yazılarımı 3 part şekilde paylaşmayı düşünüyorum. İlk haftamız 8 kişilik bir arkadaş grubu ile ilk adımımızı atmakla başlamıştı. Bizi karşılayan ve bize rehberlik yapan kadın yapan kadın 8/10'luk birisiydi (TR standartlarında düşününce böyle yoksa sokakta daha güzellerini gördüm) bize kalacağımız hosteli gösterdi ve yolda ilerlerken tarihi binaların birkaçını söyledi (Mimari olarak çok güzeldi hepsi, gotik mimarisi yoğundu). Kadına Part II'de geri dönerim.

Kaldığımız hostel çok sosyaldi ama bir o kadar az kişi kalıyordu yiyecek içecek açısından çok çeşitli değildi fakat internet çok hızlıydı. İlk günden çok aksiyon dönmeyeceğini düşünmüştük zaten ben ve 2 arkadaşım çıkıp civarı öğrenelim diyip çıktık.

İlk başta belirtmedim ama Prag şehrindeydik, yolda bir caddeye uğramıştık, 2 kişi enstrüman çalarak bir tane 2.Dünya savaşındaki yahudiler hakkında bir şiir tarzı bir şey okuyormuş. İngilizce değildi fakat civardaki bizim gibi diğer turistlere sorarak anladık. Daha sonrasında mola verirlerken gidip konuştum.

B : Ben
Ş : Şiiri okuyan adam

Ben : Okuduğun Şiir Yahudiler ile mi alakalıydı? (Tabii ki İngilizce konuşuyorduk)
Ş : Evet sadece Yahudilerle alakalı değildi, soykırıma uğrayan herkesle alakalıydı

Gibi bir şey söylemişti

Bu konu üzerinden ayaküstü 20-30 dakika konuştuk, adam ailesindeki yahudilerden, Nazilerden sonraki Almanlardan bahsetti. Ben ise Almanya'da Neo Nazi zulümü gören Türklerden bahsedince muhabbet baya uzamıştı, adam bana sonra içki ısmarlamak istedi ama yaştan sorun olabilirdi (Reşit değildim) problem almamak için kibarda reddettim ve kalkıp diğer arkadaşlarımı bulmaya gittim. Kaldığımız hostelde haftada 3 gün partiler yapılırdı. Yarın parti olacağını öğrenmiştim. Ama o süreler zarfında hostelde kalamayacaktık kültürel gezilerde olacaktık ve partilerde olamayacaktık fakat kalan 2 hafta tamamen free idik.

1. Haftayı özetlemem gerekirse genellikle Prag'ı gezdik kültürel gezilerde sadece 2 günlükte Almanya'da bulunabildik ama çok espirisi yoktu sizin anlayacağınız kültürel gezilerle geçti o taraflar.

Asıl bomba 2. ve 3. hafta patlayacaktı. Kafanızdaki soruları sormayı unutmayın!
 
Prag güzeldir 3 günlük bir maceram olmuştu orada dinlemek istersen özelden yazarsın part II yi bekliyorum.
 
Şansım olsa tekrar giderdim, gelecekte orada yaşamayı düşünüyorum artık

Kral yer öyle söylendiğinde ucuz ve vasat bir avrupa ülkesi gibi duruyor ama yaşayan bir yer bir daha gidersen hany bany adlı mekana git muazzam bir yer
 
Kral yer öyle söylendiğinde ucuz ve vasat bir avrupa ülkesi gibi duruyor ama yaşayan bir yer bir daha gidersen hany bany adlı mekana git muazzam bir yer
Topluca bir yere sandiviç yemeye gitmiştik ama orası mı emin değilim çok fazla para harcayamamıştık, keşke düz euro hesabı olsaymış Koruna diye başka bir para birimi kullanıyorlardı. Onun dışında karşılaştığımız çok kral bir Türk Dönerci vardı.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst