Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

İnsanlar ikiye ayrılır ; Ustalar ve Çıraklar.

Katılım
25 Mayıs 2018
Mesajlar
453
Tepkime puanı
782
Şehir
İstanbul
Dostlarım Bir yazı dizisine başlamadan önce birkaç tane konu yazmayı düşünüyorum. Daha önce yazdıklarımı beğendiyseniz ve yeni yazılarımdan haberdar olmak istiyorsanız ismimin üzerine tıklayıp takip et butonuna basmanız yeterli olucaktır. İyi okumalar dilerim.

Birçoğunuz çevrenizde olan bu denge sistemini gözlemlemediniz. Ama aslında sosyal ilişkilerde başarılı olmanın altın anahtarı gözlemden geçiyor.

Bir spor salonunda neden en çok saygı duyulan popüler herif Antrenördür ?

Hiç düşündünüz mü ? Gelen geçen o adama selam verir. Dibinde dolananlar olur.
Çünkü adam güç sahibidir ! Üstat odur insanlar ondan faydalanabileceklerini hissediyorlar. Ve adeta sülük gibi yapışıyorlar.

Şuan içinde bulunduğumuz forumda sözü en çok dinlenen adam kim peki ? Tabii ki forumun yöneticisi. İnsanlar isminin yanındaki “Yönetici” ünvanını görür görmez hemen “Ben bundan faydalanabilirim” öngörüsüyle adama yapışıyorlar. Saygı duyup sayıyorlar. Forumda yazılar yazan ve belli bir birikimi olan insanlara neden özelden sorular soruluyor sizce ? Tamamen aynı sebep

Toplumun her yerinde , her zaman insanlar iki kategoriye ayrılr ; Ustalar ve Çıraklar

Peki kim bu Ustalar ve çıraklar ? Teker teker ilerliyelim.

Ustalar ; Usta diyince hemen aklınıza insanlara birşeyler öğretmeye çalışan bilge kişi gelmesin. Usta burada “İşi çözmüş adam” olarak kullanılır. Hayatın herhangi bir alanında En üst kademede gördüğünüz her insan ustadır. Böyle insanlara diğer güçsüz insanlar yapışırlar. Fazlasıyla ilgi çekerler. Çünkü insanlara verebilecekleri tonla şey vardır ve bunu belli etmişlerdir insanlar deli gibi gücü arzularlar. Bunun en basit örneği Kızlarla arası iyi bir adam olduğunda etrafındaki güçsüz insanların “Kanka bir taktik versene” diye adamın etrafında pervane olmasıdır. Veyahut Spor salonunda insanların daima hoca ile etkileşim halinde olma istekleridir. Hangi alan olursa olsun Psikoloji ile ilgililenen bir oluşumun içersindeyseniz ve herkesten çok bilgi birikimine sahipseniz insanlar “bu usta olmalı” diyerek sizi beyinlerinde kategorize ediyorlar. Size adeta hasta olan insanlar bile görebilirsiniz. ( ki bu sağlıklı değildir kendi benliği olmayan insanlar başkalarının benliği üzerinden hayatlarını sürdürmeye mahkumdur. Bu ayrı bir yazı konusu) Gücü emmek için sülük gibi yapışıyorlar. Tıpkı ışığı gören sinekler gibiler. Çevrenizi bir analiz etmenizi istiyorum. Herhangi bir alanda usta olan kişilerin o alandaki insanların ilgilerini nasıl çektiğini bir gözden geçirin. 5 dakika süreniz var.



Ding ! Süre bitti.
Aktardıklarımı kendi yaşamınıza senkronize edince çok daha iyi anlayacaksınız dostlar.
Aranızdan birkaç kişinin “Doğru aslında şu adam şurda şöyleydi” dediğini duyar gibiyim.

Peki nasıl usta olucağız kardeşim ? Dediğinizi çoktan duydum zaten.

Yazıda belirttiğim gibi Ustalar Alanında en iyi olan kişilere denir. Yani kendi alanındaki herkesi geçmen gerekiyor. Ha bunu nasıl yapıcağım diyorsan. Köpek gibi çalışarak. Kolay yoldan kazanç elde edebilceğiniz en son konu Ustalıktır. Kızlarla yatmak istersin birkaç ay çabalarsın yaparsın. Korkularını yenip sosyalleşmek istersin yine aynı sürede başarıyı elde edersin. Ama ustalık öyle birşey değil dostlar. Herhangi bir konuda “Ustayım ben” demeniz için yıllar boyu o işe dört kol ile sarılmanız gerekir. Kolay yol denen şey aynı zamanda en vasat sonuca çıkacak yoldur. Üzgünüm , Gerçek hayatta kurallar böyle işler.

Ha birde Çıraklarımız vardı değil mi ?

Çıraklar ; Çıraklar kimdir biliyormusunuz dostlarım ? Biziz. Buradaki çoğu kişi hayatından memnun olmadığı için burada. Bunu değiştirmek için buradalar. Sosyal ilişkileri kötüdür , Kadınlarla anlaşamıyordur vs. Herkesin kendi çapında sorunları vardır. Ve bu sorunlarla başa çıkmak isterler. Bunun için en ideal yöntem ne olarak görülür peki ? Tabii ki o sorunları halletmiş biri ile muhattap olmak. Çıraklar ustalarından güç almak için ustalarının yolunu izlerler. Unutmayın , Depresif ve dert yanan insanlar yerine Pozitif ve Güçlü duruş sergileyen insanlar her daim 5 adım öndedir.
Çırak sürüsü bu enerjiden pay almak için elinden gelen herşeyi yapar. Gelişmeye devam ettiği sürece kendiside bir usta olur. Ve başka çıraklar bu sefer bu adamın peşinde olurlar. İnsanoğlunun doğası böyle işler. İşleri sağlama almak için her daim en güçlü adamı “Lider” olarak bellerler. Bu beyinimizin ilkel tarafı ile alakalı bir durumdur.

Gelgelelim toparlamaya ; Hayatta popüler ve güçlü , sözü dinlenen sayılan ve sevgi duyulan adam olmak istiyorsanız Usta olun. Hergün daima daha güçlü olun.

Aynanın karşısına geçin ve kendinizi dün ki siz ile karşılaştırın. Hiç bir fark göremiyorsan zamanını burda “Alfa olmak , Popüler olmak , Güçlü olmak” gibi makaleleri okuyarak zamanını harcama. Git arkadaşlarınla Nargile cafelerde toz veyahut okulun güzel kızına yalakalık yap.

Seçim sizin dostlarım ,

Ustamı olmak istiyorsun Çırak mı ?

Bugün ki yazımız bu kadar dostlarım , Yazı hakkında görüşlerinizi beğeni ve yorum olarak belirtebilirsiniz.

İyi geceler dilerim.
 
Bazen yeri geldiginde usta olucaksin.
Ulasilmiycaksin. Yeri geldigindeyse ustaligi birakmadan cirak olucaksin ki hem isine yariycak seyler ogrenesin hemde ustaligin degerini zorlugunu kavriycaksin. Guzel yazi olmus. Elone saglik.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst