Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

İnsanlarla İlişkilerin Hack'i - Enerji Kuralı

Katılım
5 Şubat 2019
Mesajlar
22
Tepkime puanı
52
Şehir
İstanbul
Arkadaşlar merhaba. Daha önce hiç şöyle bir durum başınıza geldi mi? Bir arkadaş grubunuzla otururken yanınıza bir kişi daha gelir. Daha doğrusu gelmeye çalışır. Sürekli sorular sorar. Hep sizden bir şeyler bekler. Genelde mutsuzdurlar.

Özellikle arkadaşlarınızla eğlenceli bir anınızda yanınıza gelip mutsuz mutsuz "kanka fazladan sigaran var mı?" gibi saçma bir cümle kurabilirler. Hatta "nasılsın?" deyişlerinde bile bir enerji sömürmesi vardır.

Bir süre sonra o kişiyi yolda görseniz bile selam vermek istemezsiniz. Hatta o kişi bir süre sonra selam vermediğiniz için size "trip" atmaya başlar. Sanki hepsi sizin suçunuzmuş gibi...

Bugünkü yazımda günlük hayatta ve özellikle kızlar konusunda kullandığım efsane bir şeyden bahsedeceğim. Şu cümle çok önemli: İnsanlar da diğer tüm canlılar gibi enerji ve zamandan tasarruf etmek isterler.

Örneğin eskiden insanları rahatsız etmemek için kısık sayılabilecek sesle konuşurdum. Daha sonra yavaş yavaş çevremde kimse kalmamaya başladı. Çünkü yüksek sesle konuşmayarak insanlara iyilik ettiğimi düşünüyordum. Çok salakmışım. Aslında insanlar beni duymak ve anlamak için fazladan enerji ve zaman harcamaları gerekiyordu. Böylece insanların enerjisini sömüren bir insana dönüşmüştüm.

Veya yeni insanlarla tanışmak için mutlaka sorular sorarak başlardım. Özellikle kızlarla konuşurken hep sorular sorardım. Böylece onlarla ilgilendiğimi düşünebilirlerdi. İyi bir insan olmaya çalışırdım. İnsanların zamanını ve enerjisini çalmak istemezdim. Ama durum hep tam tersi olurdu. İnsanların daha çok enerjisini ve zamanını sömürürdüm.

Örneğin bir arkadaşınızla dışarıda takılıyorsunuz. Yanınıza bir kişi geldi ve kısık sesle bir şeyler gevelemeye başladı. Bir şey ister gibi bir hali var. Şimdi önünüzde iki seçenek var.

  1. Durup adamın ne dediğine odaklanmak. Adamın sorabileceği sorulara cevap vermek.
  2. Adamı terslemek ve yolunuza devam etmek.
Hangisi daha çok enerjinizi alır? Tabi ki üstteki alır. Ufak bile olsa enerjinizi ve zamanınızı çalar ve tüm canlılar gibi biz de bunu istemeyiz. Bu yüzden de otomatik olarak adamı görmezden geliriz ve yolumuza devam ederiz.

Bir de şöyle bir senaryo düşünün. Arkadaşınızla yolda yürürken yanınıza biri geldi ve gülerek "oo gençler bugün çok fiyakasınız en az ikişer kız tavlamadan dönmeyin eve ha" gibisinden bir cümle söyledi. Önünüzde yine iki seçenek var:

  1. Adamın dediğine gülmek.
  2. Adamı tersleyip yolunuza devam etmek.
Bu senaryoda ise tabii ki adamın dediğine gülmek daha az enerji harcatır. Belki de size enerji katar. Bu yüzden de bu yolu seçeriz.

Şimdi bizi ilgilendiren asıl konuya gelelim.

ÇOK ÖNEMLİ!

Arkadaşlarla kızlara açılış yaptığımız dönemlerde bazen yeni kişilere de öğretmeye çalışırdık. Bu yeni kişiler genelde hiçbir başarı sağlayamazdı. Kızlar hep terslerdi.

Aslında olan şu: Yeni gelen kişiler aslında açılış bile yapmıyorlardı. Açılış yapmaya çalıştığı kız daha onu duymuyordu bile. Otomatik olarak tersliyordu tabii ki.

Yolda yürüyen güzel bir kızsınız diyelim. Biri gelip sizi durdurdu ve kısık sesle bir şeyler sormaya başladı. ELBETTE kız tersleyecek. Çünkü terslemek daha az enerjisini alır. Bu yüzden de bu yolu seçer.

Biz bile yolda yürürken durdurulmaktan hoşlanmayız. Belki bir yere yetişeceğiz, belki mutlu bir günümüzde değiliz, belki de sokak satıcılarından uzak durmaya çalışıyoruz. Kaldırımda yürürken bile önümüzde yavaş yürüyen birini görünce sinirleniriz.

Ama yine aynı senaryoyu düşünün. Yolda yürüyen güzel bir kızsınız ve biri sizinle birlikte yürümeye başlayıp size güzel bir enerjiyle şöyle bir şey söyledi: "Bugün yolda gördüğüm en sincap suratlı kızsın. Yanlış anlama sincap suratları çok tatlı oluyor genelde"

Bu kişiyi terslemek mi daha az enerji harcatır yoksa söylediği şeye gülmek mi?

Elbette siz kızlara bu şekilde gidince kızlar da gülmeye başlarlar. Böylece sizin yönlendirmelerinize daha açık olur.

İnanın bana bu taktikle istediğiniz çoğu şeyi yapabilirsiniz. Hack gibi bir şey. Örneğin baskın bir karakter sergiliyorsunuz ve eğlencelisiniz. Karşınızdaki insan siz ne yaparsanız yapın muhtemelen karşı koymayacaktır. Çünkü size karşı koymak her türlü daha çok zamanını ve enerjisini alacaktır. Böylece yaptığınız her şeyi kabul edecek ve size ayak uyduracaktır.

Bu arada yukarıdaki açılış örneğinden bahsetmiştim. Elbette yürüyen bir kızı asla durdurmamalısınız demiyorum. Ama o kıza katacağınız enerji, alacağınız enerjiden yüksek olmalı ki kız güzel bir tepki versin. Bir kıza soru sorarak bile enerji katabilirsiniz. Örneğin kızın gözlerine bakıp gülümseyerek "Nasılsın?" demek bile enerji katabilir bazen.

Enerji katarak harikalar yaratabilirsiniz :D
  • Gel buraya, çabuk (Genelde karşı koymak daha çok enerji harcatacağından çoğu kız gelir)
  • Elini ver (direkt olarak elini tutabilirsiniz)
  • (Kolunuza girmesi için kolunuzu uzatırsınız ve kız kolunuza girer. Çünkü böyle yapmak daha az enerji harcatır)
  • Öp, çabuk çabuk, 2 saniye (bir kızla çok hızlı bir biçimde öpüşmek için böyle bir şey kullanabilirsiniz. Denedim işe yarıyor. Tabi yukarıda söylediğim gibi baskın bir karakter sergileyip eğlenceli olmak önemli)
  • Çok salaksın amınakoyim. (Bu tarz bir lafa bozulmak daha çok enerji harcatağından genelde çoğu kız güler. Hatta kahkaha atar. Etrafınızda görmüşsünüzdür, erkek ne kadar kaba konuşsa da karşısındaki kız güzel tepki verir. Aynı hesap. Tabi bunu eğlenceli bir biçimde söylemek önemli. Bir de açılış cümlesi olarak kullanmayın :D Denemedim nasıl sonuçlanır bilmiyorum)
Bir yazının daha sonuna geldik. Umarım faydalı olmuştur ve bazı durumlarda işinize yarar. Özellikle açılış yaparken mutlaka bunun farkında olmaya çalışın. Kızların otomatik olarak güleceği veya kabul edeceği şeyler yapmaya çalışın. Sizi reddetmek daha çok enerji harcatsın :D

Görüşmek üzere :)
 
Ben bu yazıdan kaptım bir şeyler. Valla iyi oldu alfaloji değişmiş ben yokken. Şu ses tonu olayı cidden çok önemli. Kısık sesi felan boşverin, anlaşılır olun. Birisi size ne? ne dedin? felan gibi şeyler demesin. Kısaca benim yaptığımı yapmayın kjaskjgh

Birde kalabalık ortamda/yükses sesli bir yerde gram konuşasım gelmiyor sesimi ayarlayamıyorum. Bu benim hatam mı yoksa etrafın hatası mı?
 
Ben bu yazıdan kaptım bir şeyler. Valla iyi oldu alfaloji değişmiş ben yokken. Şu ses tonu olayı cidden çok önemli. Kısık sesi felan boşverin, anlaşılır olun. Birisi size ne? ne dedin? felan gibi şeyler demesin. Kısaca benim yaptığımı yapmayın kjaskjgh

Birde kalabalık ortamda/yükses sesli bir yerde gram konuşasım gelmiyor sesimi ayarlayamıyorum. Bu benim hatam mı yoksa etrafın hatası mı?
Senin hatan , kitap okumayla ilgili bir makale yazdım onaylanınca oraya göz at . Ama direk bir tavsiye verebilirim , evde boşken falan okuduğun her hangi bir şeyi bağıra bağıra oku , faydasını göreceksin :)
 
Senin hatan , kitap okumayla ilgili bir makale yazdım onaylanınca oraya göz at . Ama direk bir tavsiye verebilirim , evde boşken falan okuduğun her hangi bir şeyi bağıra bağıra oku , faydasını göreceksin :)
Tamamdır ben not alayım hemen baya insan öneri verdi sağolsunlar sen de sağol :D Kitaplarım felan var bakalım nasıl bir konu. Bağıra bağıra okurum ama insanlarla bilgisayarda konuşurken hep çok bağırdığımı söylüyorlar. Ama reelde tam tersi. Demekki özgüven yada ortamla ilgili bir şey. Ortamı sevdiysem kaptırıyorum resmen.
 
Çok doğru bir yazı. Bunu farkında olmadan uyguluyordum.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst