Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Kadınlarla Tanışmaktan Korkuyorsun Çünkü...

Kuşçubaşı

Blog Yazarı
Yönetici
Süper Moderatör
Katılım
9 Nisan 2018
Mesajlar
361
Tepkime puanı
3,201
Şehir
Antalya
maxresdefault.jpg

Bir kadın görüyorsun, karşı yoldan senin olduğun tarafa doğru geliyor. Tam senlik bir hatun olduğunu düşünüyorsun çünkü güzelliği ile seni kendisine çekiyor.
İçinden diyorsun "Forumda o kadar yazı okudum, makale okudum, öneriler aldım. Artık gidip bu kadına set açabilirim."

Tam harekete geçeceğini hissettiğin an, o hissini baltalayan bir başka konuşma daha geçiyor içinden. Sanki kötümser biri senin bu niyetini fark etmiş de hemen önüne set çekmek istermiş gibi: "Peki ya reddederse ? Ya hakaret ederse ? Ya terslerse ? Ya sevgilisi varsa ? Ya insanlar ters bir şey derlerse ? Ya..."

Ve bir anda zihnini ardı ardına soru yağmuruna tutan bu iç ses, istediğini başarıyor: vazgeçiyorsun.

Aslında, o iç ses, ne bir şeytan ne de başka birisi. O iç sesin sahibi de sensin, ve hatta daha da ilginç bir şey söyleyeyim mi ? O iç ses senin iyiliğini her şeyden çok istiyor.

Evet, doğru tahmin ettin, o iç ses senin bilinçaltın.

Bilinçaltlarımız evrimsel düzeyde çalışan mekanizmalardır. Bu yüzden daimi bir şekilde bizi tehlikelerden uzak tutmak, alıştığımız ve bize zarar vermeyecek alışkanlıklarla hayatımızı sürdürmemiz için bizi baskılamak isteyen bir mekanizması vardır bilinçaltının. Yani, bilinçaltı konforu ve alışkanlıkları çok sever.

Bunun tersi, yani risk almaktan ve konfor alanının dışına çıkmaktan ise nefret eder. Çünkü, bilinçaltı sizin hayatta kalmanız için uğraşır. Ona göre kızla sohbet etmek gibi sıradan bir eylem bile "ölümcül" olabilir.

Çünkü, bakın en önemli noktayı söylüyorum, gözünüzü dört açın: BİLİNÇALTI BİLEMEDİĞİ ŞEYDEN ÇOK KORKAR, TA Kİ ONU DENEYİMLEYİP ALIŞANA KADAR.

Hepimiz lunaparka gitmişizdir, oradaki heyecanlı aletleri düşünün. Mesela neredeyse hepimizin binmiş olduğu aletlerden biri de Gondol'dur. Gondol'a ilk bindiğiniz zamanı hatırlıyor musunuz ? Ben hatırlıyorum.

Çok heyecanlıydım, hatta heyecanım o kadar fazlaydı ki, alete binmemek için abime yalvarıyordum. O ise bana gülüp bunun çok eğlenceli olduğundan ve hiçbir şey olmayacağından, rahat olmam gerektiğinden bahsediyordu. Çok mantıklı konuşuyordu. Ama gel gör ki, bilinçaltımın "Ya ?" şöleni başlamış ve aklıma gene onlarca, yüzlerce felaket senaryosu gelmeye başlamıştı.

"Ya düşersem ? Ya Gondol ben bindiğimde devrilirse ? Ya kemerim sıkı bağlanmazsa ? Ya Gondol'un demirleri kopar da ters düşersek ? Ya...."

Bileti alıp da alete binene kadar ölüme gidiyormuşum gibi bir korku ile gitmiştim. Nitekim, alete bindik ve birkaç dakika sonra ben "Oha çok eğlenceliymiş lan! Hadi bir daha binelim." diyordum :)

Şimdi, haliyle sormanız gerek: "Beş dakika önceki sen ile beş dakika sonraki sen arasında neden bu kadar fark var ?"

Aslında, çok fazla fark var. Mesela beş dakika önce hiçbir Gondol deneyimim yoktu, bilinçaltım bilmediği bir şeyden oldukça korkuyordu ve bunun beni öldürebileceğini düşünüyordu, bu yüzden de beni korumak için aklıma binbir çeşit felaket senaryosu getirip benim vazgeçmem için çabalıyordu. Ah benim masum ama cahil bilinçaltım...

Belki de, ikinci binişimde de korkacağım, ve hatta üçüncü ve dördüncüde de. Ama her seferinde korkum bir öncekine kıyasla oldukça azalacak. Çünkü; ne kadar deneyim ve tecrübe o kadar az korku ve heyecan demektir.

Bakın, bunu da aklınıza yazın. Korku ve heyecan, tecrübe ve deneyim ile ters orantılıdır. Birisi artarsa ötekisi azalır. Bunu bilirseniz aklınızdaki çoğu sorun çözümlenmeye başlayacaktır.

Şimdi, konumuza dönelim. O kızın yanına gitmeye korkuyorsun, çünkü bunu hayatın boyunca hiç deneyimlemedin! Eğer kıza gerçekten nasıl yaklaşacağını biliyorsan, eğer forumdaki makaleleri okuduysan, önerileri dikkate aldıysan ve artık hazırsan o halde o kızın seni reddetme ihtimali "yok" denecek kadar azdır. Ve o halde, ilkel bilinçaltını o kızla gidip konuşmanın seni öldürmeyeceğine ikna etmek zorundasın.

Yoksa bir kısır döngüye girersin!

Gitmezsen korkarsın ve korkarsan gitmezsin.

Bu korku çarkını kırmak için bilinçaltını bir kenara itmek ve gidip o kızla konuşmak zorundasın. Kız seni reddetse bile, bilinçaltın bunun seni öldürmediğini fark edecek ve heyecanın bir öncekine göre daha da azalacak. Ve ne kadar çok denersen, tecrübe sahibi olursan bu konudaki korkunu o kadar çok yok etmiş olacaksın.

Forumda her 3 sorudan biri de bu korku ile alakalı. Oysa konu bu kadar basit anasını satayım ya!

Ne uzattınız cidden. Bak gene sinirlendim.

Haydi şimdi gidin ve o lanet olası piliçleri tavlayın, çocuklarınıza da benim ismini verin.
 
Son düzenleme:
Hehehehe anlatimin cok guzel de, ben konusma degil acilis yapma da batiriyorum orn cok guzel bi kiz buldum neg aticam. Atamiyorum cunku dalga gecebilecegim hic bi ozelligi yok
Ben gülen bir kız görürsem,gülerken burnun sallanıyor çok tatlı derim.
Kız sıkılmışşsa sahiden iyi mi geceler ? der sırıtırım
Üzgünse,Siktir eder giderim.
 
Bence bütun işlerde bir mahvolma ihtimali var ama bizim bunu en aza çevirmemiz gerekiyor. Bu arad tam istediğim yazi olmuş eline saglık
 
İlk setimde kız gidip hemen başka bir erkeğe anlattı, arkadaşla iddiaya girdik yoksa farklı bir amacımız yok diye geçiştirdim. Sanırım olabilecek en kötü ihtimal bu. Kimse bu kızla niye konuştun, izin aldın mı konuşmadan önce falan diye kavgaya girecek kadar medeniyetsiz değildir.
 
İçinizden 3 e kadar sayıp direk kızın yanına gidin yoksa zaman geçtikçe korku büyür ve set açamazsınız
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst