Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Kapat O Ağzını- Oto Kontrol

Versay

Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
27 Haziran 2018
Mesajlar
329
Tepkime puanı
528
Şehir
İstanbul
Selamlar.

Öğrendiğiniz bu öğreti olsun, sırlarınız veya yaşanmışlıklarınız olsun hiç kimseye bahsetmeyin. Anneniz, Babanız, Kardeşinize bile. Neden mi?
Sorun sizin onu paylaşmanız değil, sorun siz bu konuları veya olayları paylaştığınız anda insanlar bunu yüzünüze vuracaktır veya en ufak kavga ve hatada bunu kullanacaktır. Ağrısız dişinizi neden çekesiniz?
Eğer birine gidip ben pua diye bir şey öğrendim, kadınlara nasıl davranacağımı, hayatta nasıl rol alacağımı öğretti. Mesela Ciddi ve espritüel olun dediler. Bende o yüzden ciddiyim gibi öğretinin bir kısımını veya tamamını insanlara söylerseniz tüm büyünüz kaçar. Sihirbazlık numarasını sadece öğrenine kadar merak edersiniz. Ondan sonra bir değeri kalmaz.

Sırlarınız ve yaşantılarınız da aynen geçerlidir. Birine Eğer ben Kavgadan korkuyorum, Ahmet'le aram bu yüzden iyi gibi bilgiler verirseniz dostuna ileride bunu size karşı acımasızca kullanacaktır. Sizin bu duruma karşı yapabilecekleriniz sıfırdır. Bu çaresizlikten anca oradan kaçar kurtulabilirsiniz. Bunu öğrenen herkes size karşı kullanacaktır. Bir değeriniz kalmayacaktır, bunun olmasını ister misiniz?

Peki Ne Yapabilirsiniz?
Oto Kontrolünüzü geliştirmeniz lazım. Nedir bu tanım? Kişinin bir durum anında tüm hisselerine rağmen kendini kontrolü şekilde olaya karşı tepki vermesidir. Örneğin, sinirleneceğiniz bir şeyde, sakin olursanız bu sizin oto kontrolünüzün gelişmiş olduğunu gösterir. Birine bir şey derken de düşünerek diyeceksiniz, acaba bunun bana ileride etkisi olur mu?

Başka Ne gibi Faydaları Var?
Olayın ne kışkırtıcı anında sakinliğinizi koruduğunuz durumda, size saldıran kişi bunda bir terslik olduğunu düşünecek ve bir hata yaptığını anlayarak sakinleşecek, sizden özür dileyecektir. Bir daha size karşı böyle bir şeye kalkışma olasılığı gözle görülür cinsten düşecektir.
Bu davranışın sonunda ortamda "Saygınlığınız Artacaktır."




Saygılarımla, Versay!
 
Kesinlikle katılıyorum.
Benzer bir şeyi alfalojinin play store a uygulaması cıkacagini öğrendiğimde yasamistim bi tuhaf olmuştum sen sayılamayacak kadar travma/deprasyon geçirip bu dünyayı keşfet sonra elin adami play store da denk gelsin oh ne ala umarım çıkmaz 😂😂😂😂
 
Kesinlikle katılıyorum.
Benzer bir şeyi alfalojinin play store a uygulaması cıkacagini öğrendiğimde yasamistim bi tuhaf olmuştum sen sayılamayacak kadar travma/deprasyon geçirip bu dünyayı keşfet sonra elin adami play store da denk gelsin oh ne ala umarım çıkmaz 😂😂😂😂

Kimin Nereden Nasıl geldiği değil de, geldikten sonra ne yaptığı önemli. Ben 1 yılımı bu travma denilen illete verdim. Mutluyum, bunu insanlara sunduğumda, nasıl bu travmayı kolay geciceklerini söylüyorum. Bu sayede daha hızlı ve sağlıklı bireyler dünyaya kazandırıyorum.

Şuan sağlıklı, ERKEK! olarak yetiştirdiğim 4 insan var. Maşallahları var, hepsi yanımdan gitse de artık ben onların iyi ve artık kazanan taraf olduklarını biliyorum ve bunun benim tarafımdan sağlandığını bildiğim sürece gönlüm rahat. Demem o ki Bilgiyi zor kazanmış, bedelleri kötü ödenmiş olabilir. Buna ben böyle geldim, millete bu yoldan gelecek diye bir şey yok.
 
bu konuda sıkıntılarım var, halletmem gerek.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst