Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

karakter analizleri saçmalığı

Katılım
30 Temmuz 2019
Mesajlar
9
Tepkime puanı
8
Yaş
27
Şehir
Bursa
Alpha: Özgüveni yüksek ve sadece kendine cevap veren birisiniz. Sadece istediğiniz şeyleri yapıyor ve bunları yaparken güveninizi asla kaybetmiyorsunuz. Şüpheleriniz olsa bile bunların karar verme yetinizi ve zekanızı gölgede bırakmasına izin vermiyorsunuz. Bütün insanlar sizi seviyor ve doğal bir çekiciliğiniz var. Kadınlar varlığınıza ve karizmanıza otomatik olarak çekiliyor. Doğal bir lidersiniz ve sosyal bir hayatı seviyorsunuz, insanlar etrafınızda bulunmak istiyor.
Beta: Kendinize güveniniz yüksek değil ve biraz utangaç ve çekingensiniz. Sürekli şüpheleriniz var ve başarısız olma korkusundan dolayı bir işe kalkışmakta zorluk çekiyorsunuz. İnsanlar tarafında bir nebze seviliyorsunuz fakat size tepeden bakıyorlar ve kadınlar da sizi arkadaş olarak görmeyi tercih ediyor. İnsanların sizi sürekli yargıladığı düşüncesi yüzünden diğer insanlar etrafında gerginsiniz ve bu yüzden sosyal hayatta pek başarılı olamıyorsunuz. Lider değil takip edensiniz.
Omega: Alpha erkeğinin tam anlamıyla zıttısınız ama olumlu bir açıdan. Alphalar gibi karizmatik, zeki ve özgüvenlisiniz. Ama onların aksine kendi kendinize olmayı tercih ediyor ve diğer insanlara daha fazla mesafe koyuyorsunuz. Çok az kişiye güveniyor, çok az yakın ilişkiye giriyorsunuz. İnsanlara liderlik etmeyi umursamıyorsunuz çünkü kendi kendinizin liderisiniz.
Gamma: Bir anlamda görünmezsiniz. Pek bir çekici yönünüz yok ne alpha ne de betasınız, kişiliğiniz genellikle bulunduğunuz ortama ayak uyduruyor ve etkisiz bir şekilde yalnızca “orada” bulunuyorsunuz. İnsanlar genelde sizden hoşnut ve kadınlarla sorun yaşamıyorsunuz. Yalnızca sizde dikkat çekici, akılda kalıcı bir özellik yok. Lider veya takipçi değilsiniz yine de duruma göre bu rolleri üstlenebilirsiniz.
Sigma: İnsanları manipüle edebilen bir kabiliyetiniz var. Bir örümcek gibi ağlarınızı örüp tuzak kuruyorsunuz. Fesat bir zihniniz var ve insanları bir şekilde kendi tarafınıza çekmeyi başarabiliyorsunuz. Alpha veya omega gibi karizmatik değilsiniz fakat insanlarda size karşı hem şüphe uyandıran hem de saygı yaratan bir zekânız var. Sosyal durumlarda alpha veya omegadan çok daha güçlüsünüz çünkü insanları manipüle etme ve sizle aynı fikirde olmalarını sağlama yeteneğiniz var. Bir lider veya takipçi değilsiniz, daha çok öngörülemeyen bir etkiniz var.

Yok alfaymış betaymış yok sigma omega gamma bunlar ne böyle
yahu arkadaş bide ciddi ciddi inanan var bunlara bu karakter analizleri burçlar gibidir sizi bi kalıbın içine sokarlar. He ben alfayım alfa ne yapar ne yapmaz. Alfalık kanununda bu yasak demek ki ben bunu yapmam zaten bana ters falan mı diyorsunuz ulan bu karakterleride insanlar uydurdu zaten. İnsan dediğin varlık duruma göre hareket eder pardon beynini kullanan bir insan. yeri gelir yalan söyler yeri gelir güç gösterisi yapar yeri gelir mantıklı davranır yani bukelamun gibidir insan ortama ayak uydurur. alın size tarihin en başarılı adamlarından birisini söyleyeyim. artık bu adam alfamı betamı gamma mı siz analiz yapıp kendinizi kandırın. Talleyrand Perigord kendisi hala dünyanın en iyi diplomatı olarak gösterilir.
 
Karekter analizi yoktur. Kişilik testi olabilir. Zaten kişiliği de böyle basite indirgememiz mümkün değildir. Kişilik testleri bir uzman eşliğinde yapılır. İnternet de bulunan bir çok test uydurmadır. Kişilik testinin Türkçe olarak en doğru olanı bildiğim kadarıyla Ücretsiz kişilik testi, tip tarifleri, ilişkiler ve kariyer önerileri | 16Personalities 'dır. Alfa ve beta kavramı sosyal statüyü belirmek için kullanır. Ancak alfa ve beta kavramları insanlar arasından çıkmamıştır. Kurtları inceleyen bir kişi tarafından bulunmuştur 1940 yılında. Kurt arasında olan bu ilişkide erkeğe alfa ,kadına beta denilmiştir. Sonrasında bu kavramı insanlara benzetmişlerdir. Bu durum tamamıyla benzetmedir. 2. Dünya savaşından sonra kadınları üremek amacı ile eve kapatmışlardır.
 
Son düzenleme:
Alfa yanlızdır alfa öyledir böyledir gibi kavramlara inanmayın. Biz kendimizi zaten alfa olarak tanımlayamayız . Çevremizin bizi alfa olarak seçer. Kendini geliştiren ve maskülen yaşayan çoğu insan alfa olmaya daha yakındır diyebiliriz. Birde bir insan çok fazla bilgiyle donanmış ise özgüveni çok fazla yüksek olmaz. Bilgi artıkca özgüven belirli bir oranda düşer. Bu bilgileri aktif olarak kullanırsan tekrardan özgüvenin artar.
 
Son düzenleme:
Toplumda yeri geldiğinde hem alfa hemde omega olabiliriz. Türklerin kendini çok fazla kurtla ilişkilendirdiğin bu kavramlara daha fazla dikkat çekmiştir. Destanlarımızın da bu duruma etkisi büyüktür. Ve aynı zamanda sizlere bir soru soruyorum.
Biz kurt muyuz ?
 
Ve aynı zamanda günümüz hayatına uyarladığımız zaman sosyal statü anlamında belki alfa kavramına otursa bile ikili ilişkilerde alfa kavramı olamaz. İlişki de üstünlüğümüzü belirtmek düzgün bir ilişki biçimi değildir.
 
Eskiden guzeldi bu alfa beta muhabbeti , en azindan kimse bilmiyordu . Simdi sosyal medya sagolsun azicik kizla arasi iyi olan herkes malfa oluyor , ergenlige yeni girmis cocuklar mÖtü CoÇuk MaLfaa adi altinda yapiyorlar her seyi,internette yazan seyleri uygulayip tek bi karakterin altina sığısmaya calisiorlar . Bi ortamda malfa meta muhabbeti donunce kosarak ordan uzaklasiyorum . Tovbeler olsun
 
Dostum, şimdi bunlar bana göre bir sınıflandırma şeklidir. Sen birisi hakkında iki saat ''Oğlum,çocuk beyinsizin teki,kızlarla arası kötü,herkese küfür ediyor,önüne gelene sataşıyor,insanlara karşı çok saygısız.'' demek yerine kısaca ''beta'' deyip geçersin. Olay bundan ibaret. Hayvanlar aleminin sınıflandırması gibi düşünebilirsin.

Bu arada kimse sana alfa olmak için karakterini değiştir,şekilden şekle bürün demiyor. Tam aksine sadece karakterini geliştir diyor. Diyelim ki özgüvensizsin, sana git özgüvenli bir insan ol diyor. Diyelim ki tembelin tekisin, sana ''Harekete geç,oturduğun yerden bir şey bekleme'' diyor. Yani yoktan var etmiyor herhangi bir şeyi. İnsanlarda olması gereken temel özellikleri geliştir diyor.

Sana gidip de ekstra özellikler konusunda takım elbiseli ciddi bir ağır abi ol demiyor ya da spor giyimli kulağında küpe,dilinde piercingli gevşek bir insan tavrına bürün demiyor. Diyen varsa da 2-3 film izleyip ona göre alfalığın tanımını yapan kişidir. Açık ve net.

Bunu tekvando kuşağı gibi düşün. Nasıl bir üst kuşağa geçmen için kendini geliştirmen gerekiyorsa bu da öyle. Sen geliştikçe sınıf atlayacaksın bu tanımlar arasında. Olay bundan ibaret.

Öyle sağdan soldan insanların lafına da bakma. Bizzat araştırmanı tavsiye ederim, malum insanların doğru bir şeyi yanlış algılayıp bokunu çıkartabilme gibi bir özelliği var.

Haa aramızda bunları abartan yok mu? Elbette var, kafasını alfalığa takıp kendisini geliştirdiğini zanneden ama aslında kendisini aşağıya çeken çok fazla insan var. Bunlar çaba ve zamanla olacak şeyler. Kafaya takmanın bir alemi yok. Tam aksine kafaya taktıkça başarma ihtimalin diplerde yerini alır. En doğrusu, doğru olanı yapıp sırtını geriye yaslamak. Başka da bir şey değil. Sen doğru yaptığın sürece istesen de istemesen de kendini daha üst sınıfta bulacaksın, çünkü gelişiyorsun.
 
o beta dediğiniz adamların kim bilir ne gibi sorunları rahatsızlıkları vardır.
Kıskanç olabilir
şizofren olabilir
paranoyak olabilir
herhangibir kişilik bozukluğu olabilir
yani olurda olur ama sen gidipte tek hareketinde bu adama beta diyemezsin
insan ilişkileri çıkarlara dayanır yeri gelir beta gördüğünüz adam size bir konuda kıyak çeker. Yani alfa yalnızdır ben alfayım sikerim herkes beta zaten. Kendinizi bi kalıba sokmayın.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst