Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Kendi yapmadığımı paylaşmam-2

Katılım
12 Temmuz 2018
Mesajlar
79
Tepkime puanı
290
Yaş
26
Şehir
Giresun
Arkadaşlar herkese iyi forumlar dün paylaştığım konu hakkında söyleceğim pek bir şey yok baya sinirlenmiştim bazı kişilere neyse ama halen aranızda bir şeyler öğrenmek isteyen olabileceğini düşündüm ve çıranın yanında yaşı yakmanın diğerlerinede yapılacak haksızlık olduğu kanısına vardım şunu demeden geçemeyeceğim bazılarınıza sesli güldüm bütün gün özellikle şeftali diyen arkadaşa, bütün gün kafamda lan şeftali diye bir ses yankılandı 😂😂😂😂😂 herneyse bu kadar gırgır yeter bugün sizinle yeni bir kitap özeti paylaşacağım "Dost kazanma ve insanları etkileme" kitabından Alfaloji Kütüphanede bulunan bir kitap ve orda da özetleri var ama ben gerçekten en önemlileri kendi kanımca okudukça not aldım.

1-Eleştiri insanı savunmaya geçirir. İnsanlar, kendilerini haklı göstermeye sevkettiği için zararlıdır. Çünkü insanın gururunu zedeler.

2-Allah bile insanların hayatı son bulmadan onları yargılamıyor bize ne oluyor?

3-Değersiz insanlar eleştirir ve şikayet eder.

4-En büyük özelliğin insanları samimi bir şekilde hangi konuda iyiseler o konuda takdir ve teşvik etmek olsun.

5-Bir insana birşey yaptırmak istiyorsanız o kişinin o işi yapmayı istemesini nasıl sağlarım diye düşünün. Örneğin bir yere götürmek veya birşeyi yaptırmak istiyorsun o zaman onu yaptıkları zaman ellerine geçecek faydaları söyleyin. Hep kendinizi düşünmeyin.

6-Eğer insanlar ile ilgilenirsen daha fazla dost kazanırsın, onlarla ilgilendiğini göster.
Hayatın en acı güçlükleri ile karşılaşan ve insanlara en büyük kötülükleri yapan kişiler, arkadaşlarıyla ilgilenmeyen kişidir. Sen insanlar ile ilgilenmezsen onlar senle neden ilgilensin.

7-Başkaları tarafından sevilmek istiyorsan onlara samimi bir ilgi göster.

8- İnsanlara gülümsemenin değeri bir milyondan fazladır. Bunu asla unutma. Yapmacık bir gülümseme değil ama asık suratlı olma.

9-İnsanları eleştirme duygundan vazgeç insanların kötü özelliklerinin üzerinde durmak yerine iyi özelliklerinden bahset.

10-İnsanlara ismi ile hitap et ve sakın adlarını unutma sen onları isimleriyle çağırdığında daha çok hoşlarına gider unutma.

11-İnsanlar ile en iyi iletişimi kuran kişi onları dinleyen kişidir unutma.

12-Karşındaki insanı dinle ve ona kendinisini anlatma fırsatı ver. İlgilendiği veya hayatını adadığı konular hakkında konuş ve sorular sor.

13-Başkalarının neler ile ilgilendiklerini sor ve sende ilgilen. Karşındaki kişiye ilgi alanı ile alakalı sorular sor ve olayla ilgilendiğini belli et.

14-İnsanlara önemli olduklarını hissettir.

15-Başkalarının düşüncesine saygı göster birşeyi öne sürdükleri zaman hemen sen yanlışsın veya yanlış biliyorsun deme bu karşındaki insanla tartışmana sebep olur ve yine kazanan olmaz.

16-Diyelim ki yapmaman gereken bir hata yaptın ve karşındaki insan seni azarlamak için hazırlanıyor o halde tamda o sırada kendi hatanı kabullen ve söylemeden önce sen hatalarını ona söyle bu sayede bütün fikirleri değişecektir. Yani yanlış yaptıysan hemen yanlışını kabul et.

17-Birine karşı yumruklarını ve sözlerini sıkı sıkıya sıktıysan karşında da aynı şekilde bir insan görürsün o yüzden konuşmalara her zaman dostça bir tavırla başla.
 
Ahahahah ben yanlış mı görüyorum yoksa bu yazıyı hepiniz boş yapıyorsunuz diyen arkadaş mı yazmış :) Kendini mimletmeseydin daha güzel olurdu senin için ama ben yine emeğine beğeniyi verdim.Eline sağlık.
 
Sanırım önceki yazıdan sonra baya bir düşünüp 16. Maddeye uyup bunları yazdınız. Sizin gibi iyi niyetli insanlara ihtiyacımız var hocam :)
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst