Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Kendimizi Nasıl Sevebiliriz?

Katılım
29 Aralık 2018
Mesajlar
30
Tepkime puanı
73
Yaş
27
Şehir
İstanbul
Kendini sevmek istemi paradoks içeren bir durumdur. Kendini sevmeden pozitif davranışlar gösteremezsin, pozitif davranışlar göstermezsen kendini sevemezsin. Bu kısır döngüden çıkmanın en iyi yolu aşamalı bir biçimde kendini sevmeni sağlayacak davranışlar geliştirmektir.

Nasıl biri olsan kendini severdin? Gün içinde nasıl davranışlar gösterseydin kendini severdin? Bir insanı sevmen ya da onun yeterli olduğunu düşünmen için hangi özelliklere sahip olması gerekir? Zihin yapını, alışkanlıklarını, bedenini değiştirmeden kendini sevemez misin?

Kendini sevmek nasıl biri olduğunu değiştirir miydi? Kendini sevsen nasıl davranırdın? Bir insanı sevdiğinde hangi kötü özelliklerini tolere edebilirdin? Kendini sevmek zihin yapını, alışkanlıklarını ve bedenini değiştirmeni sağlar mıydı?

Kendini sevmek demek tümüyle olumlu özelliklere sahip olmak demek değildir. Seni duygusal ve mantıksal olarak düşüşe sürükleyen kötü özelliklerin olacaktır, olmalı da. Gelişim bu kötü özelliklerini törpüleme üzerinedir. Ancak sadece kötü özelliklerini törpülemeye odaklanmamalısın. İyi özelliklerinin yoğunluğunu artırmaya, onları korumaya da çalışmalısın. Dönem dönem odaklandığın şeyler değişebilir. Kötüyü törpülemek ya da iyiyi artırmak, hangisi sana daha yeterli hissettirecekse onu yapacaksın.

Hayat sert köşeli zikzaklardan ya da doğrusal çizgilerden ziyade öngörülemez dalgalanmalar şeklinde ilerler. Bir insanın psikolojik gücü bu durumlara nasıl uyum sağladığıyla ölçülür. Belirsizlik kişide huzursuzluk yaratan en önemli duygudur. Hayat geneli itibariyle belirsizdir. Bu belirsizlik, büyük ölçüde ölümün belirsizliğinden kaynaklanır. Ölümünüzün, yakın olduğu düşüncesi acelecilik; çok uzak olduğu düşüncesi ise tembellik yaratır. Ölüm zamanının ortalama uzaklıkta olduğunu düşünmek bu konuda daha işlevseldir.

Kendimizi sevmek, geliştirmek ve değiştirmek adına attığımız her adım ölüm korkusundan kaynaklanır. Bir adam şuanda ölecek olsa, elinden gelenin en iyisini yaptığından ve geriye değerli miraslar bıraktığından eminse ölümden korkmaz.

Huzur bulmak mı istiyorsun? Potansiyelinin tamamını gerçekleştirmek için elinden gelenin en iyisini yap. Dene. Uygula. Yanıl. Yanlış yap. Oku. Gözlem yap. Öğren. Ama ne olursun keşke yapsaydım deme. Geç değil. Hedefini bul ve her gün ilerle. Koşacağın günler de gelecek. Bir adım dahi atmasan da her şeyin yolunda olduğu günler de gelecek.
 
Hayatınızda keşkelere değil iyikilere yer vermeniz umuduyla.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst