Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Kişisel Gelişim Kitapları Saçmalığı

Katılım
5 Haziran 2018
Mesajlar
227
Tepkime puanı
238
Şehir
Bursa
Selam dostlarım uzun süredir yazmadığımı fark ettim.Üstünde durulması gereken bir konu üstüne düşüncelerimi belirteyim dedim.
(istisna kişisel gelişim kitapları bulunabilir ama bunlar gerçekten çok az sayıdadır)

Konumuz kişisel gelişim kitapları ve bu kitapların insanları şişirmesi bir nevi kandırması. Bakın dostlarım birileri size kısa yoldan başarı para vb. ne sunarsa sunsun kesinlikle arkasında bir dolandırıcılık söz konusudur.

"Bedava peynir sadece fare kapanında olur."

Size sadece inanın ve her şey gerçek olsun tarzı şeyler sunuluyorsa kitabı okumayı bırakın.Bu işler plasebo etkisine benzemez plasebo etkisinin bir numaralı faktörü otorite tarafından kandırılmaktır.

İnsan beyni sandığınız kadar aptal değil kendini kandırabilmesi ve olmayan şeyleri kendisine varmış gibi göstermesi mastürübasyondan öteye gidemez.

Bir şeyler istiyorsanız yattığınız yerden telkin dinlemeyi bırakmalı ve kıçınızı kaldırıp istediğiniz şey için çalışmalısınız.


Unutmayın insanlar kendilerini öven veya anlık motivasyon sağlayan şeyleri sever bu yüzden anlamsız onca şey popülerlik kazanmıştır.


Burda size kendinizi olmak istediğiniz kişi psikolojisine sokmayın demiyorum tabi ki "faked to maked" kişisel değişimler için gereklidir fakat biz altın kuralı atlıyoruz o altın kural ise çalışmaktır.

Sağlıcakla kalın dostlarım.

İYİ FORUMLAR...​
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst