Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Otobüs durağındaki "Sayıştaş"

Katılım
17 Kasım 2018
Mesajlar
68
Tepkime puanı
121
Şehir
Amasya
Herkese iyi akşamlar alfaLoji ailesi,

Bugün akşam 6.10 sularında Veri Tabanı 1 dersinin finalinden çıkmış ve yurduma gitmek için otobüs durağında yöneldim, durakta tek başıma beklerken bir kız yaklaştı ve durakta banka oturdu. Ben Moğol askeri edasıyla kafama kürk dekorlu montumu geçirmiş elimdeki şemsiye ile oynuyor ve ıslık çalıyordum. Kafama birden açılış yapmam gerektiği düşüncesi geldi, her fırsatı değerlendirmeliyim edasıyla..

Kızın boyu benden daha kısaydı, ona doğru döndüm;

- Bizi çok bekletiyorlar. (Deyip kafamı otobüs güzergahına çevirdim.)
Normalde öküz birisi olarak büyüdüğüm ve bana gülmem gerektiğini söyleyen birisinin tavsiyesine uyarak gülümsedim.
-İnsanın sıkılası geliyor. (dedim)

Kıza ne olduğunu pek çözebilmiş değilim fakat, elinde çantasını ayağa kalktı, konuşmak mı istiyordu veya üstünde baskı mı oluşturdum açıkçası pek emin değilim.

Biraz sağa sola bakındım öylesine, ve ne okuduğunu sordum.

+ İktisat 3! dedi kızgınlık değil o Ünlem merak etmeyin. Sanki ben komutan idim oda asker :D

Ben siz konumuna geçtim ve;
+ Siz okulu bitirmişsiniz :) (dedim)
oda Siz-biz 'e geçti.
+Siz ne okuyorsunuz dedi.
- Bilgisayar Programcılığı 1 dedim.

Tebessümle birlikte ne olmak istiyorsun tarzı sorular sordum.
-Sayıştay olmayı düşünüyorum dedi.
Kaynak bazlı ekonomi hakkında bilgisini sordum, bilmiyormuş daha doğrusu biraz açıklama yaptım ve öyle şeyler görmediğini söyledi.

En son otobüs geliyordu ve ben içerisini tıklım tıklım olarak gördüm "100 kişilik otobüse 300 kişi nasıl binilir onu göreceğiz,(sonra boş olduğunu görüp devam ettim) aa neyse bu seferki boşmuş" dedim.

Otobüse bindim ve düşünmeye başladım;

Ben neden diğer insanlar gibi normal sohbet edemiyorum?
Yani ne bileyim işte, sınıfımda bulunan kişilerle en kötüsünden "Hasan hocanın Delphi hayranlığı ne olacak gençler" der bir şekilde derslerle alakalı konuşurum, fakat hayatımda ilk defa gördüğüm birisiyle ilk seansı başarılı geçiremiyorum.

Her türlü tavsiyeye açığım, öylesine gelişen de olumsuz hiç bir şey olmadı.

Tek olumsuz olan şey, benim sohbeti devam ettirme becerimin henüz olmaması. Derslerini falan sormak saçma geliyor, şimdi hatırladım, proje yapıyor musun dedim, kişisel anketler vs
Hayır hiç öyle bir şey düşünmedim dedi. Ben buradan zaten anlıyorum gelişime açık olmadığını. Arkadaşım olarak yanımda duracak kişinin, hayat enerjisinin bir tutkusunun olmasını istemem yanlış mı bilmiyorum..

Tavsiye,yorum eleştirinizi bekliyorum.

İyi forumlar.
 
Genel olarak söylüyorum. Eğer karşındaki insan seni umursamıyorsa senin onla konuşmaya devam etmeye çalışman kendine yaptığın saygısızlıktır
 
Hikaye anlatma tekniğini uygulayabilirsin.
1- Önce bir kelime seçiyorsun. Etrafta gördüğün bir nesne, bir tabelada gördüğün kelime vs. herhangi bir şey.
Ör. karşıda çocuklar top oynuyor ve o an aklına top kelimesi geldi. Şimdi top ile ilgili bir hikaye uyduracaksın. Bir keresinde lisedeyken arkadaşıma şaka yapmak istemiştim topa abanarak kafasına bir şut çektim ve arkadaşım arkasını döndüğünde bir de ne göreyim! (heyecan ve merak duygusu veriyorum) Kimya hocasını arkadaş sanmışım. Bir de bizim hocanın gözlüğü vardı döndüğünde baktım takmıyor. Topu kafasına öyle bir şiddetle atmışım ki hocanın gözlükleri 5 metre uzağa uçmuş. Hayatımda ilk defa bu kadar sağlam bir şut çekmiştim o da bizim kimyacıya gol oldu. Tabi hocanın yüzü öfkeden kıpkırmızı, (görsel bir çağrışım yapıyorum ve renk katıyorum) kulağımdan bi tuttu müdürün odasına doğru uçurdu beni...

İnsan beyni aslında hikaye anlatmada çok beceriklidir. Sadece biraz pratikle bu yeteneğini uyandırman gerekir. Aslında hiç böyle bir şey yaşamadım ama biraz önce eğlenceli bir hikaye anlatmış oldum. Önemli olan da bu. Aslında konuşmak konusunda kendini geliştirdiğinde bu taktiğe de ihtiyaç kalmayacak ama yeteneklerini geliştirmek için bir süre hikaye anlatma tekniğini kullanmanı öneririm. Dikkat etmen gerekenler hikayeye duygu ve renk katman. Fakat ses tonunu ve beden dilini de verdiğin duyguya göre ayarlaman gerek. Kalınla çizdiğim yerler örnek. Ayrıca espriyle süslersen hikayelerin çok eğlenceli olacaktır... Bundan 10 kat kaliteli hikayeler uydurabilirsin. Ve dikkat etmen gereken bir diğer şey o duruma uygun bir hikaye uydurmak. Bu sayede spontane bir şekilde bir sürü hikaye anlatabilirsin.
 
Öncelikle arkadaşınız olacak kişinin hayat enerjisi, tutkusu olacak ancak siz ona arkadaş olarak neler vereceksiniz? Kilit soru budur arkadaşım. Arkadaş olarak ta olsa sevgili olarak ta olsa karşı taraftan beklediklerinizi alt alta not almanı tavsiye ederim. Örneğin 5 madde yazdınız, her birini ihtiyaç duyma derecene göre 1-100 arasında puanla, en yüksek puanlıdan başlayarak en düşük puanlıya kadar, ihtiyaç duyduğun kişisel gelişim konularına kafa yor. Örneğin sohbet başlatamıyorum demişsin; kuvvetle muhtemel başlattığın sohbetlerde geçmişte özgüven zehirlenmesi yaşamış şarlatan arkadaşların (herhangi bir aile bireyin de olabilir) senin özgüvenini dalga geçmek, önemsememek veya dinlememek suretiyle kırmışlar. Burada yol ayırımındasın; geçmiş travmana mı odaklanacaksın? Yoksa geleceğin sana dönüşmüş olarak geldiğini, senin artık o eski adam olmadığını hatırlayarak mı davranışlarını gerçekleştireceksin?
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst