Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Klasik Müzik, Minimalizm ve Minimalist Müzik

Katılım
20 Kasım 2018
Mesajlar
59
Tepkime puanı
129
Şehir
Ankara
Klasik Müzik, Minimalizm ve Minimalist Müzik
Evet beyler öncelikle hepiniz hoşgeldiniz. Klasik müzik ve minimalist müzik hakkında yazma gereği duydum. Nedenine gelince üniversite hayatımda minimalist ve sanata düşkün kızlarla çok kez karşılaştım. Bu iki müzik türüyle de ilgilendiğim için çok işime yaradı. Bunları herşeyden önce kendinizi geliştirmek için öğrenin. Ben bunları gidin kız düşürürken kullanın diye yazmıyorum. İlk amacınız her zaman kendinizi geliştirmek olsun. Mutlaka bir enstrüman çalmayı öğrenin. Asıl konumuza gelmeden önce bazı açıklamalar yapacağım.

Ülkemizde klasik müziğe karşı genel bir ön yargı var. Bu ön yargılardan en çok karşılaştığım klasik müziğin elitlik göstergesi olduğuna dair bir ön yargı. Klasik müziğin elitlikle bir alakası yoktur çünkü klasik müziğin başladığı dönemden bitiş dönemine kadar olan süreci incelediğinizde bestecilerin ne denli zor şartlarda beste yazdığını görebilirsiniz. Kimi parasız, kiminin ailevi sorunları var vs. diye böyle uzar gider. O yüzden klasik müzik aslında bir mücadelenin ve vazgeçmeyişin göstergesidir. Olaya her zaman bu açıdan bakmanızı öneririm. Klasik müzik dinleyen insan hakkında yapılan genel yorumlardan birisi de o insanın sakin ve yumuşak bir kişiliğe sahip olduğu düşüncesidir. İnanın bu tamamen yanlış bir düşüncedir dostlarım. Zaten olaya böyle yaklaşan bir kişi klasik müziği tam anlamıyla bilmiyor demektir. Bazı senfoniler vardır ki içindeki ifade ve mücadele gücünü çok net hissedebilirsiniz. Karşınızda bir kız varsa ve ben klasik müzik dinliyorum dediğinizde size bu ön yargıyla yaklaştıysa aslında ilk shit testiniz geldi demektir sevinebilirsiniz.

Minimalizme ve minimalist müzik konularına değinecek olursak önce bunlar nedir kısaca anlatayım. Minimalizm kısaca sade ve sadelik demektir. Yani şatafattan ve gösterişten uzak olmak anlamına gelir. Şahsi fikrim hayatınızın belli noktalarında minimalizmi kendinizde ilke edinmeniz sizin için yararlı olacaktır. Minimalist müzik, minimalizm görüşüyle bağlantılıdır. Müzikte melodiyi ve ana hatları çok fazla süslemekten uzaktır. Müzikte sadeliğe önem vermektir yani müziğin görselliğinde süslü bir resmi değil durgun bir heykeli esas alır.

Bilmeniz ve dinlemeniz gereken klasik müzik sanatçıları
Johann Sebastian Bach
Wolfgang Amadeus Mozart
Ludwig van Beethoven
Johannes Brahms
Antonio Vivaldi
Franz Schubert
Georg Friedrich Handel
Pyotr Ilyich Tchaikovsky
Antonin Dvorak
Franz Liszt

Frederic Chopin
Claude Debussy
Camille Saint-Saens

Bilmeniz ve dinlemeniz gereken minimalist müzik sanatçıları
Eric Satie
Philip Glass
Steve Reich
Arvo Pärt
Michael Nyman
Yann Tiersen ( Özellikle bu adama çoğu konuda ayrı bir parantez açılması gerek. Kesinlikle müziklerini daha önce bir yerlerde duydunuz. Dinleyince aklınıza gelecek.)

Bunlar da günümüz bestecilerinden bilmeniz gerekenler. Benden size hediye olsun.
Yiruma
Evgeny Grinko
Ludovico Einaudi
Hans Zimmer
Ólafur Arnalds
Max Richter
Nils Frahm
Roberto Cacciapaglia
Marc Enfroy
 
Yann Tiersen ve Evgeny Grinko'nun benim için yeri çok ayrıdır.
Yann Tiersen'i dinlemek için Amelie izleyebilirsiniz :) O büyüleyen müziklerden Yann Tiersen'i tanırsınız.
 
Chopen, bethofin ( yazilisi yanlistir) klasik dunya muziklerini ne aklinizda bulundurun unutmayinn
 
Frederic Chopin ve Tchaikovsky benim favorilerim tabi ki hepsine saygım vardır
 
Cahil olarak soruyorum, mozart falan neden yok listede? Ayrıca bu müzik türünede adım atmam gerek.
 
Eric Satie varsa listede bu işi biliyorsun dostum. Kalemine sağlık Eric Satienin en sevdiğim müziği olan, Gnossienne no.1 i öneririm tüm klasik müzik severlere.Ayrıca Gabriel Faureyi de öneririm.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst