Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Manipulasyon Sanatı:Recep Tayyip Erdoğan Analiz

Katılım
4 Nisan 2018
Mesajlar
279
Tepkime puanı
726
Şehir
İçel
Bu işlerle ilgilenen manipulasyon cidden öğrenmek isteyen varsa mutlaka şu videoyu izlemesini istiyorum.Dün memleketime geldi mitinge gitmesemde çekirdeğimi hazırlayarak akpli babamla mitingi izlemeye başladım tek amacım analiz etmekti bu sayede babamlada biraz yakınlaşmış olduk ama neyse konu bu değil.Manipulasyon hakkında önceki yazılarım bir göz atın derim.P1 ve P2(çok yavaş gidiyorum farkındayım ama bütün tekniklerden bahsedicem).Evet videomuza geçelim.Burayı okumadan önce şu mitingi hepsini olmasada 30 dakika bir göz atın ve analiz etmeye çalışın




Evet bir önceki yazımızda ne demiştik.Kültürel kurallardan bahsettim hatta davranış şeklimize nasıl yansıdığından.Erdoğan ne yapıyor feministlerin ıslıkladığı videoyu defalarca gösteriyor.1-Kültürel kurallara ters 2-Halk duygu yaşamaya başlıyor.Bakın şu sözü not alın bir topluluk yada 2 insan arasında bağ kuran en önemli şeylerden birisi ''ortak düşman''dır.Gene videoda gördüğünüz gibi ortak düşmanımız bay kemal tabiki.Rte bağ kurarken aynı zamanda Kemal Kılıçdaroğlu'nu gömüyor.Biliyorsunuz ki akp'nin en büyük düşmanı chp dir.Çünkü en büyük oy potansiyeli akp den sonra chp de bu bir gerçek.Bakın bu kısma dikkat edin.Rte nin burdaki kullandığı manipulasyon taktiği ise kendini tek kurtarıcı olarak göstermek.Ortada büyük bir terör problemi var.Chp ise hdp ile işbirliği yapıyor.Ülke elden gidiyor.Ama biz müsade etmeyeceğiz.Fark ettiyseniz videoda ilk hdp'nin pkk ile ilgili konuşmaları daha sonra CHP milletvekillerinin hdp ile ilgili konuşmaları.Ne demek istediğimi anlamışsınızdır diye tahmin ediyorum.Akp nin neden daha fazla oy alma olayını yavaş yavaş anladığınızı düşünüyorum.

2.çok önemli detay.Konuşmaları bilmem fark edebildiniz mi?Yine çok basit bir manipulasyon taktiği kullanıyor ama oldukça işe yarar.


Evet manipulasyonu?Bilenler bilir eğer bir insana ard arda evet dedirtebilirsen bir sonraki soruda sana olumlu cevap verme olasılığı baya bir artar

RTE:Biz ..... açtık değilmi?
Halk:Evet
RTE:....... bölünemezdir
Halk:Evet
Rte:Sandıklarda berabermiyiz?
Halk:Evet
aynı şekilde ezan videosundan sonra

RTE:Bunlara oy verecekmiyiz
-hayır
RTE:Bu oyunlara müsaade edecekmiyiz
Hayırr
bu teknikte tam tersi şekilde halkı diğer partilere düşman ediyor.Ve kendi kendine körü körüne bağlıyor.Son olarak bir konuya daha değineceğim

Bilinçaltı sürekli tekrarlanan şeyleri telkin alır.

Örneğin şöyle diyemezmiydi RTE.Biz vatan hainlerine karşıyız.Yol köprü ve yeni hastane inşa ettik.Daha kısa ve öz değil dimi.Ama bunun yerine ne diyor

-Biz vatan hainlerine karşıyız
-Biz bu milletin arkasındayız
-Biz mersinimize hastane inşa ettik.
-Biz mersini dahada geliştirecek olan partiyiz. Burda amaç kesinlikle bilinçaltı.Sürekli tekrar sözleri ile insanların beynini nasıl işgal ettiklerini farkettiniz.

Bu videoda manipulasyonun gücünü ve günümüzde nasıl kullanıldığını bir görün istedim.Gerçekten büyük bir olay RTE bu taktiklerin hepsini bir arada kullandı üstelik çoğu eğitimsiz insan karşısında.Yani öyle bir kıvama getirdiki orda halka soyunun dese emin olun çoğu soyunurdu.Bir dahaki yazıya görüşmek üzere ;)


pbDVmJ.jpg



 
Son düzenleme:
Chp'nin bu halkı ve bu halkın zaaflarını bilmesine rağmen hdp konusunda ısrarcı davranması bana garip geliyor. Şahsi fikrimce oyların hepsini Akp almıyor, Chp hediye ediyor.
 
Bunların yaptığı manipülasyonu ancak cahil halk yer. Düşünen, sorgulayan bir halk yok. Şuanda yetiştirdikleri gençleride sorgulamayan, biat eder şekilde eğitiyorlar. Çok büyütmeyin kafanızda bu adamı. Bugün dediğini yarın yalanlayan bir adamın bir şey bildiğini düşünmüyorum.
 
Fazla seçeneği olmayan, memnuniyetsiz insanlara kolayca işlenir bu. Tipik "sen ve ben, dünyaya karşı" psikolojisi oluşturuyor. Bunu çok direkt olmayan biçimde uyguladım, özellikle çekingen kadınlarda işe yarıyor bu.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst