Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Mastürbasyon ve diğer tüm bağımlılıklar üzerine

Katılım
4 Ağustos 2018
Mesajlar
44
Tepkime puanı
47
Yaş
23
Şehir
İstanbul
Bu yazımda bizi esir eden bağımlılıkların nedenini söyleyeceğim, çözümü zaten siz bulacaksınız.

Öncelikle şunu söylemeliyim biz biz mastürbasyona veya sigaraya veya alkole değil onları yapmaya bağımlı oluruz. Yani onları yapma sebebimiz beynimizin kısır bir döngüye girmiş olması.

Pavlov'un köpeğini birçoğunuz bilir. Bilmeyenler için kısaca anlatmak gerekirse
Pavlov Deney ortamında öncelikle bakıcılar köpeklere et verirken Pavlov da olaya zil çalarak eşlik etmiştir. Bu durumda köpekler et yerken aynı zamanda sürekli zil sesini duymaya alışmışlardır. Zil sesi eşliğinde yemek yeme bir zaman sonra yerini farklı bir alışkanlığa bırakmıştır. Bu sefer de köpeklere et verilmeden önce Pavlov zil çalmaya başlamıştır. Diğer alışkanlığı oluşturma sürecinde olduğu gibi bunda da düzenli olarak köpekler önce zil sesini duymuş sonra da etin gelmesiyle eti yiyebilmişlerdir. Bu şartlar da köpekler tarafından edinilince Pavlov deneyinin son basamağına geçmiştir. Son olarak zili çalmış fakat köpeklerin eti görmeleri veya yemeleri gibi bir durumu söz konusu etmemiştir. Köpekler et görmemelerine rağmen sadece zil sesine bile ete salgıladıkları gibi yoğun salya salgılamışlardır.
510px-Pavlov%27s_dog_conditioning.svg.png


Peki bu deneyin konumuzla ne ilgisi var? Sigara içen insanlara neden içiyorsun tadı felan da çok güzel değil diye sorduğumda hemen hemen hepsi bende bilmiyorum sadece içmek istiyorum cevabını veriyor. Aslında neden içtiklerinin neden bağımlı olduklarının cevabı çok basit. Beyinlerini bağımlılığın kısır döngüsüne kaptırmışlardır. Sigarayı ilk olarak yoğun stres yaşadıkları bir dönemde içmişlerdir ve beyinleri stres olduğunda sigara iç logaritmasını kodlamıştır. O andan sonra her strese girdiklerinde beyinleri sigara içmeleri gerektiğini söyler veya tersi durumda sigara içtikleri zaman beyin öyle olmasa bile kendini stresli olma durumuna sokar. Mastürbasyon da aynı şekilde, kendimden örnek verecek olursam mastürbasyon bir süre sonra benim için stres atma aktivitesi haline geldi çünkü beynim artık onu öyle kodladı. Peki tüm bu bağımlılıklardan nasıl kurtulabiliriz?
Beynimize bu komutların yerine yeni komutlar ekleyerek, yani örnek olarak stresli zamanlarda sigara içmek yerine sakız çiğneyerek veya mastürbasyon yapma yerine başka şeyler izleyip/yaparak.
 
Daha dün instagram da gezinirken gördüm bu deneyi denemek istiyordum eyw
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst