Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Meditasyon,Önemi ve Faydaları

maliblue

Yönetici
Süper Moderatör
Katılım
16 Eylül 2018
Mesajlar
157
Tepkime puanı
1,228
Yaş
22
Şehir
İzmir
Fark edemesek de, çoğumuz gün içerisinde çeşitli etkenlerden dolayı strese maruz kalıyoruz. O anda etkisini göstermese de her gün artan stresimiz bir süre sonra bir yığına dönüşmüş oluyor ve ondan kurtulamıyoruz. Meditasyon bize,başta stres olmak üzere, bir çok konuda yardımcı olabilir.

Nedir bu ''Meditasyon''?
Meditasyon, Latince'de ''meditatio'' kelimesinden türetilmiş ve dilimize ''derin düşünme'' olarak geçmiştir. Meditasyondaki temel amaç, beyni günlük kullanılan Beta frekansından Alfa frekansına geçirmektir. Kendi içerisinde türleri vardır fakat hepsinin amacı aynıdır. Biraz türlerden bahsedelim.

Transdantal Meditasyon: Bir mantra belirlenir (omm gibi) ve mantraya odaklanmayla gerçekleşir.
Yoga: Bedenin aktif olarak kullanıldığı, nefes egzersizleriyle desteklendiği meditasyon çeşididir.
Konsantrasyon ve Kontemplasyon Meditasyon: Zihnin tek bir noktaya odaklanmasıyla gerçekleşen meditasyondur. Bir mum alevi, saaatin saniyeleri, belirli bir nesne,hatta zihniniz veya bir ritim bile olabilir.
Dans etme,bilinç ayırşması,dans,dövüş sanatı gibi daha bir çok meditasyon tekniği var.

Asıl olaya girmeden...
Beynimiz bir radyo gibidir... Elektrik dalgalarını alır ve yayar. Frekanslar, elektrik faaliyetinin ölçüldüğü ve grafiğinin çıkarıldığı aralıklardır. Etrafımızdaki maddesel her şey biraz elektrik yayar. Kucaklaşmak,renkler,ses,canlı organizmaların ritmi hatta Dünya'nın atmosferinin katmanlarına kadar her şey elektrik yayar. Araştırmacı Dan Winter kişinin duygu frekansını ve sevgi hissini ifade ediş frekansını belirlemiştir hatta. Neyse, her şey bir ölçüde frekans yaydığı için frekansalar etrafımızı sarar ve bedenimize nüfuz eder. İyonosfer katmanı ve bedenimiz yaklaşık olarak aynı zamanlı hareket ederler. Yani sadece biz çevremizi değil,çevremiz de bizi etkiler. Toparlayıp yavaş yavaş konuya dönüyorum. Araştırmacılar EEG makineleriyle insan beyninin yaptığı zihinsel aktiviteye göre belli frekansları olduğunu saptadılar. Uyanıkken 14-30 Hz arasındaki dalgamıza Beta, 8-12 Hz arasındaki dalgamıza Alfa, 3.5-7 Hz arasına Teta ve son olarak 0.5-3.5 arasındaki dalgamıza da Delta dalgaları adını vermişler.
Kısaca;
Beta: Zihin fiziksel bir aktivite ile meşgulse veya tetikteyse
Alfa: Hayal kurduğunuz an veya (bunu sıkça yaşarız) düşüncelere aniden daldığımız anlarda.
Teta: Uyuyakaldığımız anlarda
Delta: Uykunun en derin anında aktiftir.
Dediğim gibi meditasyondaki asıl amaç beyni beta frekansından alfa frekansına geçirmektir. Şimdi anlamını daha iyi biliyoruz.

Gelelim Meditasyonun faydalarına
Yapılan araştırmalar,günlük düzenli yapılan meditasyonun beyindeki boz maddeyi artırdığını gösteriyor. Günde 5-20 dakika arasında bir süre ile stresten uzaklaşabilir ve gününüzü daha enerjik şekilde geçirebilir,hafızanızı güçlendirebilir,anksiyete sorunuyla baş edebilir ve meditasyon yardımıyla ilerde bahsedeceğim şeyleri yapabilirsiniz.

Meditasyon nasıl yapılır? Beta-Alfa frekans değişimi ve teknikleri
Yaptığınız meditasyon çeşidine göre fazlaca teknik vardır fakat size herkeste etkili olan,kolay bir teknikten bahsetmek istiyorum. Tekniğimizin adı ''Sufi nefesi''. Hakan Mengüç/Ben Ney'im kitabında bahsediyor;Sessiz ve rahatsız edilmeyeceğiniz bir odaya geçin. Tercihen loş olabilir. Kendinizi rahat hissettiğiniz bir pozisyona geçtikten sonra gözlerinizi kapayın (gözlerinize ışık gelmemeli. Işık=beynin tetikte olması=Beta frekansı). Ciğerlerinizi 8 saniye boyunca nefesle doldurun.Şimdi o nefesi 16 saniye boyunca sürecek şekilde hafif ve yavaşça üfleyin. Zorlanıyorsanız süreyi 1-2 saniye indirebilirsiniz. Bu işlemi tekrar edin ve bir yandan kendinize ''Rahatlıyorum,vücudum bir tüy kadar hafifliyor,kendimi rahat ve sakin hissediyorum,stresim gitti,içim enerjiyle doluyor vs.'' gibi telkinler verebilirsiniz. Telkin verirken olumsuz ifade kullanmamaya özen gösterin çünkü beyin olumsuzluk ekinden çok kökteki emre uyar (Stresli HİSSETmiyorum,kötü enerjiler bana GELmiyor gibi,bunlardan kaçının). Kendinize tuttuğunuz süre 5-20 dk arası neyse,dolunca gözlerinizi açın. İçinize huzur dolduğunu hissedeceksiniz. İlk başta hissetmezseniz endişelenmeyin hemen olacak şey değil.

Bir diğer teknik ise az önce bahsettiğim konsantrasyon ve kontemplasyon meditasyonuyla alakalı. Siz isterseniz mum alevine odaklanabilirsiniz ama bu biraz göz yorar. Ben Mood ve Relax Melodies adında iki program kullanıyorum. Relax Melodies'in premiumunu alırsanız size meditasyon ritmi de sunuyor ve oldukça kullanışlı. Kendi kafanıza göre hoşunuza giden ritmi uydurun ve bu şekilde deneyin.

Nefes alma egzersizinin bir diğeri yine Sufi Nefesi fakat biraz farklı. Bunda nefesleri kesikli alıyoruz. 4 saniye al,2-3 saniye içinde tut ve 6-8 saniye boyunca ver. Bunu uygulayıp rahatladığınızı hissettiğiniz an,Kİ GERÇEKTEN ZAMAN GEREKTİREN BİR İŞ VE SONUNDA HİSSEDECEKSİNİZ, normal sakin nefes almaya devam edebilirsiniz.

Yazıyı sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ederim,mutlaka deneyin ve deneyimlerinizi bizlerle paylaşın.Meditasyonun kullanım alanları (oto-hipnoz,oto-telkin ve parapsikoloji) hakkında yazı gelebilir ilerde. Sağlıcakla kalın

(4 farklı kaynaktan yararlanılmıştır)
 
Denemeyeceğim ama çok güzel bir yazı. Birgün belki önyargımı kırıp denerim. :)
 
ben bi ara kafayı yer gibi olduydum gece gözüme uyku hiç girmiyodu youtube da bitane açıp yaptım o ara dedim bu işe yarıyo
.
 
ben bi ara kafayı yer gibi olduydum gece gözüme uyku hiç girmiyodu youtube da bitane açıp yaptım o ara dedim bu işe yarıyo
.
Uyumadan meditasyon yapmak da çok faydalı. Zaten uykuya dalmadan beta-alfa-teta-delta şeklinde ilerliyor frekanslar. Sen zaten alfa frekansında olduğun için daha kolay uyuyorsun. En zor dalga geçişi beta'dan alfa'yadır
 
Konuyu güzel derlemişsin ara sıra bu tarz yararlı yazıları Instagram'a atacağım daha çok kişi görsün.
 
.
 
Son düzenleme:
bunun daha üst seviyeleri nasıl oluyor türkçe kaynak var mı kapsamlı bir şekilde
 
@maliblue Dostum ben meditasyon yaparken bir 5 ila 7 dakika aralığında bilincimi kaybediyorum. Bildiğin farklı alemlere göç edermiş gibi oluyorum.
Geçenler de yaptığım meditasyon da kendimi o kadar salmıştım ki, sanki ruhum bedenden ayrılmıştı. Yanımdan bir canlı geçiyormuş gibi bir ses duydum ve aniden yüksek bir çığlık atıp kendimi başka odada buldum. Bak çok ciddiyim. Ne çığlık attığımın haberindeyim, ne de hangi ara ayağa kalktım da, bu odaya geçtim. Hiçbir şeyden haberim yok böyle bir şey. Bunun sebebi nedir?
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst