Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Mühendislik hakkında

Katılım
28 Ağustos 2018
Mesajlar
27
Tepkime puanı
15
Yaş
23
Şehir
Çorum
Evet beyler ben 19 yaşında bazı yanlışlar yapmış ama o yanlışlardan ders çıkarma sürecinde olan biriyim. Bu sene hayatıma yön verecek bir adım atmaktayım. Şu an aklımda endüstri mühendisliği var. Bunun hakkında araştırmalar yaptım elbette ama burada okuyanlar bilgisi olanlar da bilgi verebilirler mi? Diğer mühendislik alanlarında da fikirlere açığım elbette. Geleceğin meslekleri kendimi geliştirebileceğim yerler alanlar hakkında bilgi verebilecek olanları bekliyorum
 
19 yaşındayım ben de mühendislik düşünüyorum.Oncelikle ülkemizde kesinlikle muhendislik 2.planda eğer 1.planda olsaydı ülke zaten çoktan başka bir yerde olurdu.Amerika,Almanya, Fransa nın sanayisinin güçlü olması araba silah markalarının önde olması bu ülkelerin mühendisliğe verdiği önemi göstermektedir.Muhendis olacaksan kesinlikle ingilizce bil.Ayrica mühendislik önceliğin para kazanmak olmasın işini zevkle yapmak olsun ve daima ileriyi düşün.Ha bir şirkete girdim 6-7 milyar kazanıyorum işim güzel deme.Muhendis yaratıcıdır,geliştiricidir.Kendinden önce ülkeni dusunmelisin ve bence bir mühendis kesinlikle Atatürkçü düşünce sistemini kavramış olması lazım.Ataturkun fikirleri kendinide ülkeyi kurtaracak şekildedir.Şimdi ki Atatürkçülük ten bahsetmiyorum orası ayrı mesele.Ben makine mühendisliği düşünüyorum daha geniş kapsamlı olduğu için o olmazsa Elektrik-elektronik ve ya bilgisayar mühendisliği.Ama ülkemizde mühendislik zor ama çok zor.Örnek veriyorum 1000 muhendisten en öne çıkan sen olmalısın ki alanında fark yaratıp kolay iş bulmalisin
 
  • İngilizce bilmelisin.
  • Sevdiğin bir iş yapmalısın.
  • Mavi diplomalı bir üniversite tercih etmelisin.
Aklıma gelen 3 kritik nokta bu.
Ben yazılım mühendisliği okuyorum.
Öncelikle kendi alanım hakkında konuşayım. Bilgisayar ve yazılım çok farketmiyor oraya takılma çünkü bilgisayar ve yazılımın birçok ortak dersleri var. Tabii ki farklılıkları da var ama iki bölümde de seçmeli ders olarak geniş alanlardan çokça ders mevcut. Tabii taleple alakalı olarak derslerin bazıları her dönem açılamayabiliyor. Ve kendini geliştirmek adına gerçekten sınır yok çünkü seçenek çok.
İngilizce neden bilmen gerek? Ben şuan İngilizcem iyi olduğu için İngilizce kaynakları çok daha kolay anlıyorum bilmiyorum İngilizce üzerinden çalışmaya başladığım için mi yoksa çeviride anlama kaybı yaşandığı için mi ama özellikle yazılımda saçma sapan çeviriler olabiliyor. İngilizce çalışırsan daha çok ve daha iyi öğrenebileceğini düşünüyorum. Ek olarak tabii ki yurt dışına çıkma ihtimaline karşılık yine İngilizce bilsen iyi olur.

Mavi diploma muhabbeti de senin bu diplomayı veren herhangi bir üniversiteden mezun olman demek yurt dışında bazı ülkelerde (unuttum hangileri) geçerli olması ve çalışabilme imkanı demek. Muhtemelen bu üniversitelerin hepsinde İngilizce eğitim alırsın.
Sevdiğin bir iş muhabbeti de bana çok önemli değil gibi geliyordu fakat yavaş yavaş farkediyorum ki iyi ki sevdiğim bölümü seçmişim. Zaman zaman sıkılsam da yorulsam da elimden geldiğince çabalıyorum çünkü seviyorum da. O yüzden bu klişeyi de tavsiyelerime ekledim.

Son bir not : Bu yazının bir kısmı neden kalın anlamadım ve düzelmiyor.
 
Öncelikle Elektrik elektronik mühendisleri ne iş yapar bunları öğren, sonra sosyal medya platformlarında popüler ee mühendislerini bulmaya çalış.Onların hayatları hakkında fikrin olsun ona göre kararını ver.
Onun dışında pek bi yorumum olmayacak yukardakiler yazmış.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst