Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Müzik Aleti Öğrenmek

Katılım
19 Mart 2019
Mesajlar
76
Tepkime puanı
75
Yaş
20
Şehir
Ankara
Çok ilginiz vardır,yetenekli olduğunuzu düşünüyorsunuzdur.İşte bunlar müzik aleti öğrenmek için yeterli şeyler gerisi teferruat. :)


Öncelikle bu müzik aleti öğrenmek için adım adım rehber gibi bir şey olacak.Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.Hadi başlayalım!


1.Başlamak istediğiniz müzik aletini seçin:
Arkadaşlar istediğiniz herhangi bir enstrümanı seçebilirsiniz kimse sizi kısıtlamıyor.Fakat size önereceğim enstrümanlar Gitar veya Piyanodur.
Neden mi?
Hemen anlatayım..
Beyler müzik kulağı denilen bir şey vardır çoğunuz duymuştur.Bu enstrüman çalabilmek için çok önemli bir etkendir.Çoğu insan "Bunu sonradan kazanamazsın bu doğuştan!!" gibi şeyler söylemekte.
YALAAAN!
Siz doğduğunuzda ay ben sol notasından ağlayayım mı diyorsunuz?Buna çevreniz önemli etken.Doğduğunuz günden beri bir aile bireyiniz yanınızda sürekli bir enstrüman çalıyor.AHA KAYNAK BU!!!
Müzik kulağı kazanmak için en iyi enstrüman gitardır bana göre.7 yıldır çalıyorum ve girdiğim testleri kaynak göstererek müzik kulağım %93.


2.YILMAYIN!:
Bu sadece enstrüman öğrenmek için değil,vücut geliştirmekten tutun oynadığınız oyunda iyi olmaya kadar etki eden bi faktör.Herhangi bir gitar kursuna yazılıp hocanın verdiği görevleri yerine getirmede gör bak nasıl öğreniyorsun.Anca Akdeniz akşamları çalarsın.


3.Kursa gitmek zorunda değilsiniz:
Çevrenizdeki kursları araştırın.Özellikle kültür merkezindeki ücretsiz kursları yakalamaya çalışın.1 sene devam etmeniz yeter gerisini kendiniz getireceksiniz.



4.Enstrüman seçerken uzun ömürlü birini seçin:
Gitar kursumun 2.senesi farklı bir yerdeyim.Bir çocuk gayet kaliteli akustik gitar almış en az 6-7 yıl gider.Hoca biz akustik çalmayacaz git değiş dedi.
SAÇMAA


5.Temel şeyleri öğrendim şimdi napacağım?:
En önemli kısım!
Günlerinizi,haftalarınızı,aylarınızı hatta senelerinizi repertuar kasmakla geçirin bu aşamada.Şarkı bilmeden arp bile çalsanız sıkılırsınız ve bu sizi enstrümanı bırakmaya zorlar.



Şimdilik aklıma gelenler bu kadar dostlar eğer ilerde daha çok şey bulabilirsem V2'sini yapabilirim.


Saygılarımla
-Minerva
 
Çocukluğumdan beri gitar çalmak istemişimdir. Aileme 14. Yaş gününde aldırmıştım. Çalmaya çalıştım sonra köşeye attım. Senelerce köşede durdu.

Önceki sene yazın yavaş yavaş başladım. Senenin başında elektro aldım. Günde 3-4 saat köpek gibi uğraştım ki parmaklarımın kanadığını bilirim. 19 Mayıs için okulda gitar günleri yapılacaktı. Müzik hocamın daveti ile katıldım. 1-2 senelik gitar çalanların yapamayacağı şekilde (ortam için çalanları kast ediyorum) güzel çaldım.

Havasını da cabası...

Yani demeye çalıştığım şey özellikle gitar piano gibi komplike bir enstrümandır. Onlarca gamı onlarca farklı yerde ve faklı varyasyonlarda çalabilirsiniz. Yılmaz'ın uğraşın çalabalayın. Siz gönülden istedikçe gerisi gelecektir.

NO PAIN NO GAIN
 
YouTube’dan evet öğrenirsin fakat unutmaman gereken detay 3 akor öğrenip sonra gitar gelişimini öğrenmeye kapatma. Bütün akorları ritimleri arpej gibi noktaları kesinlikle öğrenmen lazım. Birde şunu söyliyeyim gitar sürekli tekrar etmeye dayalı bir enstrüman. Bir akor için bir kaç hafta çalışman gerekebilir. Özellikle bareli akorlarda. Şayet kendi düşüncem bareli akor basabildiğin zaman gitarı bırakmazsın.) birde akor isimleri göreceksin AM DM G# gibi lütfen bunların orijinal isimlerini de öğren. Hem bu seni daha profesyonel gösterir. Mesela AM : La Minör gibi.
Nasıl ileri seviyeye getirebilirim peki işi youtube bir yere kadar
 
YouTube bir yere kadar sonrası senin işin mesela akor öğrendin sonra git fingerstyle öğren bir sınırı yok bunun
Bol pratik çok ileri gitmek istiyorsan konservatuar veya iyi para verip kurslara gideceksin ki o seviye çok üst seviye okuyacaksın ama ben youtube ve pratikle öğrendim sen de öğrenebilirsin fingerstyle da dahil
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst