Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Neden buradasınız?

Katılım
17 Kasım 2018
Mesajlar
68
Tepkime puanı
121
Şehir
Amasya
Günaydın büyük insanlar,

Ezel'in 24.bölümünü bitirdikten sonra aklıma çok şey geldi, normal izleyenle farkındalık sahibi birisi izleyince farklı oluyor tabii ki. Bitirir miyim o diziyi bilmiyorum, çok şey kattı mı? Kimseye güvenmemem gerektiğini bilsem bile bunu gerçekleştiremiyordum unutuyordum. Bu dizi beni daha da güçlendirmeye başladı gibi.

NLP'de çapalama dediğimiz bir olay var, yani duygularını ve olayları çapalıyoruz. Hormonların fazla fazla salgılanıp seni duygu yağmuruna tutan bir anı unutamazsın. (Örnek ilk aşık oluş, örneğin göbeği sobaya değdirmek, elini kaynar suya daldırmak) Diziyi sürekli izleyerek zihnime, ihanete uğrayacağımı, sevince başıma neler gelebileceğini telkinliyorum. Yazımın sonunda unutmazsam içimi dökeceğim, ama ilk olarak şu konuya açıklık getirelim;

18 yaşımdayım, ne eksik ne fazla. Bir süredir farkında olduğum sitemimi artık sizlerin yüzüne vurma vakti geldi.

Burası, incisözlük-ekşisözlük değil!

İncide de bulundum ekşide de, hemen herkes ekşiye uğramıştır. Buram buram bilgi koktuğu düşünülür, haklılık payı olmakla birlikte çöp kitlenin de var olduğu bir gerçek var. Çöp kitle dediğimiz olay düşünmez pek, yazar gider, bildikleri ile devam eder yaşama. Öğrendikleri ile yorum yapar.

Alfaloji'ye girdiğim zaman, yorumları okurken gözüm kör oluyor, zihnim bu karmaşayı anlamaya çalışıyor fakat okumadan geçiyorum. Ne misali dersiniz?
ASELSAN'a başvuran 500 kişi var, 15 kişisi kalifiye eleman, onların özgeçmişini kontrol edip diğerine hiç göz bile atmıyorum.

Biz demiyor muyuz, dışını beğenmediğimiz şeyin içini merak etmeyiz? Mükemmel yazı yazdığımı iddia edecek halim yok ama gayret ediyorum. İnsanlar sıkılmasın, okurken gözleri yorulmasın.
Örn: "asmdklqwhejqw olum beta gibi yaşamyın len, erkek adam dediğin kızı sevmez, oradan çok şey bilyiormuş gibi atıp tutmayın valla billa bir bok bilmiyorsunuz."

Ben üst satırda olan şeyi hiç bir enerji harcamadan yazdım, iyi mi kötü mü oldu bilmiyorum, düşünmeden yazdım. Bir Hayvan gibi!

Hayvanlar düşünmez, toplum ne hisseder benim hakkımda demez! Yaşamak istediği gibi yaşar ve ölür. İnsan olarak bizlerin görevi anlaşılır ve beğenilir bir hayat sürmek. Şuanda dolandırıcılık yapıp, saçımı yıkamayıp, duşu almayıp, özel bölgelerimi temizlemeyip sadece paramla tüm zevklerimi yerine getiririm. En iyi kıza bile reddedemeyeceği şeyler teklif edersen onu da elde ederim. Ama mesele bu değil?

@Godless-Alpha buranın yöneticisi, ilk zamanlarda kız tavlamak olan düşüncesi büyük ihtimalle artık çok çok daha farklı. Ne mi demek istiyorum?
Siz henüz portakalda vitaminken, o gelişmeye çalışıyordu. Kızlar konusunda, disiplin kazanma konusunda yeni şeyler deniyordu. Makale yazmaya çalışıyor, yazdığı makalelerin okunurluk derecesini ise üst düzey tutmaya çalışıyordu. Neden?

Çünkü hem kendisinin hemde sizlerin değerini arttırmaya çalışıyordu, değerlisiniz zaten fakat bunu gösteremeyen insan, değersizdir.
Bunu hepiniz fark etmişsinizdir, en şekilde giyindiğiniz zaman insanların size olan bakışı değişir. Sebebi nedir? Anlatmıyorum vazgeçtim, bunu siz düşünün.

Bizler siz gelişin isterken, sizler gereksiz diyaloglar ile zaman ve enerjinizi harcıyorsunuz. Ben acıyorum, kendime acıyorum.
Çevremde gelişmek isteyen insanların olmamasından çok yakındım, fakat bir süre sonra bunu umursamamaya başladım, internette binlerce insan bulabilirdim. Çünkü dünyada öyle insanları bulamazsın fakat doğru blog/forumlarda doğru insanları bulabilirsin.

Gelecekte yapacağım iş ile ilgili, bloglardaki yazıları okurken, e-posta aracılığı ile aklıma takılan soruları soruyorum. Örnek olarak atayım.
alL2p7.png



Şimdi ben bu yazıyı;
"Abi naber yaa?

18 yaşındayım gereksiz insanlar ve hocalarım yüzünden kendimi geliştiremiyorum. Sana soru sormaya geldim.
Bootstrap kullanmak mantıklı mı ya? hani şimdi herkes kullanıyor ya, ben kullanmak istemiyorum popüler kültürden sizin gibi uzağım herkes koyun gibi yaşyıor bu hayatı. Bana bir yol göstersene abi? ne yapayım, nasıl çalışayım? biraz taktik ver abi, para kazanmak istiyorum be

Eyvallah abi cevaıbı bekliyorum"



Solda iyi olan, sağda size anlatmak istediğim şey mevcut.

Daha klavyemize bile hakim olamazken, kendimizi geliştirmeyi unutalım. Gırgır şamata sadece "asjdklqelqw" harflerinin birleşimi ile olmuyor.
Yapmayın demiyorum, fakat nerede kullanmanız gerektiğini öğrenin diyorum. Bazen öyle bir şey oluyor ki ben bile "mqkwenwqeqw" yazıp geçiyorum. Komik oluyor ama üstüne yorum yapacak gücüm kalmamış ne yapayım? Ama bunu gruplarda değil, kişisel mesajlarda yapıyorum.

İşin önemli kısmını anlattım, şimdi asıl soruya geldik.

Siz ne için buradasınız arkadaşlar, eksiklerinizi yavaş yavaş kapatmak için mi?
Yoksa sadece kız tavlama gibi olgular yüzünden mi?

Düşünün, siz bu musunuz? Yapmak istediğiniz şey için mi buradasınız.

Düşünün bakalım, Motivazim nickli kişi gecenin bu saatinde niye kalkıp da bu yazıları yazıyor.

Dün akıllıydım, dünyayı değiştirmek istedim. Bugün bilgeyim, kendimi değiştiriyorum.” Mevlana

Ve emin olun, siz değişmek için gayret etmezseniz, burası da kapanır. Buranın meyvesini toplayamadan ölür gidersiniz.
Ne cevherler var şu an bu forumda, değerini bilene...


Hani düzgün olarak yolladığım e postanın dönüşü : https://i.hizliresim.com/XM0Ljj.png
Ben 1 adım attım, o bana 3 adım geldi. Çünkü iyi olmak için çabalıyorum. Sizde öyle olun, yoksa çevrenizde kimse olmadığı zaman şunu yaparsınız;
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst